REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusprendėte pasigražinti figūrą nesilankydami sporto klube? Šie penki maisto produktai padeda deginti kūno riebalus, net jei nesportuojate.

Nusprendėte pasigražinti figūrą nesilankydami sporto klube? Šie penki maisto produktai padeda deginti kūno riebalus, net jei nesportuojate.

REKLAMA

Nenorite vargti sporto salėje, kad pasiektumėte geidžiamą svorį? Laimei, raumenukai gali formuotis ir virtuvėje. Pilvuką galite tvirtinti į valgiaraštį įtraukdami šiuos riebalus deginančius maisto produktus.

Penki maisto produktai, kurie, pasak mokslininkų, padeda deginti pilvo riebalus:

1. Išrūgų baltymai

Šis maistas gali užgniaužti apetitą, nes išleidžiami hormonai PYY ir GLP-1, kurie ilgiau išlaiko sotumo jausmą. NCBI paskelbto tyrimo metu buvo išmatuotas išrūgų baltymų poveikis 22 vyrams.

Paaiškėjo, kad tyrimo dalyviai mažiau norėjo nesveikų užkandžių ir todėl valgių metu suvartojo mažiau kalorijų. Kitą tyrimą atliko Radavelli-Bagatini iš „Edith Cowan“ universiteto.

REKLAMA
REKLAMA

Jis parodė, kad toks valgiaraščio papildas gali padidinti riebalų deginimo potencialą tiek liekniems, tiek viršsvorio turintiems žmonėms.

2. Čili pipirai

Įrodyta, kad aštrus maistas gali iki 20% pagreitinti medžiagų apykaitą.

Čili pipiruose taip pat yra kapsaicino, sudėtinės medžiagos, kuri padeda mesti svorį ir gerina širdies sveikatą.

REKLAMA

NCBI paskelbtas tyrimas parodė, kad čili pipirai skatina organizmą naudoti energiją, taigi, ir riebalus. Autoriai pastebi: „Meta analizės rezultatai rodo, kad kasdieni kapsaicinoidų vartojimas gali prisidėti prie svorio reguliavimo, nes taip mažinamas suvartojamos energijos kiekis.

Taip pat galima įžvelgti ilgalaikio kapsacinoidų vartojimo, kaip natūralios pagalbos metant svorį, potencialą.

3. Imbieras

Didžiosios Britanijos medicinos bibliotekos publikuotas tyrimas parodė, kad šis šakniavaisis skatina sotumo jausmą. Tyrėjai stebėjo šio prieskonio poveikį viršsvorio turintiems vyrams.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo dalyviai teigė, kad jautėsi sotesni, dėl to valgė mažiau ir numetė daugiau svorio. Šią teoriją patvirtina Kinijos Žemės ūkio universiteto tyrėjai.

Mokslininkai surinko duomenis iš 60 skirtingų tyrimų ir tyrė, kaip imbieras veikia sveikatą.

Manoma, kad šis „supermaistas“ padeda virškinti angliavandenius, deginti riebalus ir reguliuoti insulino kiekį kraujyje. Taip pat pridedama, kad mokslininkai „sutaria, kad imbieras ir pagrindinės jame esančios medžiagos saugo nuo nutukimo, diabeto, širdies ir kraujagyslių sistemos ligų bei susijusių sveikatos sutrikimų“.

4. Kokosų aliejus

NCBI paskelbtame tyrime vardijami kokosų aliejaus privalumai. Tyrėjai atrado, kad šiame produkte esantys viduriniosios grandies riebalai gali pagreitinti medžiagų apykaitą. Taip pat manoma, kad kokosų aliejus skatina organizmą deginti kalorijas, o ne jas kaupti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sains Malaysia“ universiteto mokslininkai šią teoriją patikrino su 20 savanorių. Tyrimo dalyviai, 12 savaičių kasdien vartoję kokosų aliejų, džiaugėsi teigiamais rezultatais.

Nutukę vyria vidutiniškai liemens srityje sulieknėjo 2,8 cm, nekeisdami savo mitybos ir sportavimo įpročių.

5. Papajos

Šis „supermaistas“ turi labai daug vitaminų C ir E bei kitų antioksidantų. Taip pat manoma, kad papajos lieknėjantiems padeda išgauti plokštesnį pilvuką.

100 g papajų yra vos 43 kcal, o tai - daug mažiau, nei traškučiuose, šokolade ar kituose jau paruoštuose užkandžiuose.

„NCBI“ paskelbtas tyrimas parodė, kad papajos užkerta kelią pilvo pūtimui. Tikėtina, kad taip yra dėl enzimo, vadinamo papainu, kuris padeda virškinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų