REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Žvakė (nuotr. SCANPIX)

Soduose prie Vilniaus dujomis mirtinai apsinuodijo 47-nerių vyras, šalia leisgyvė rasta 12-metė jo dukra bei kitas vyriškis. Dėl jų gyvybės kovoja medikai.

22

Soduose prie Vilniaus dujomis mirtinai apsinuodijo 47-nerių vyras, šalia leisgyvė rasta 12-metė jo dukra bei kitas vyriškis. Dėl jų gyvybės kovoja medikai.

REKLAMA

Mirštančius žmones pastebėjo kaimynė, užėjusi patikrinti, ar užrakintos sodo namelio durys – ji ir išvydo viduje apalpusią mažametę ir pusamžį vyrą. Aiškėja, kad be sąmonės rasta 12-metė yra policijos ieškoma globos namų auklėtinė.

Į įvykio vietą, nuo sostinės centro nutolusią keliolika kilometrų, tarnybos išvyko apie septintą valandą vakaro. Aplinkiniai gyventojai pranešė apie sklindantį stiprų dujų kvapą ir galimai apsinuodijusius žmones.

Ugniagesiams ir medikams atvykus, dar kvėpuojančią dvylikametę kaimynai jau buvo spėję išnešti į lauką. Gelbėtojai netrukus išnešė bei medikams perdavė ir 47-erių vyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, trečiasis namelyje buvęs žmogus – 45-erių vyriškis jau buvo miręs. Išgyvenusius, tačiau sąmonę praradusius medikai gaivino vietoje, o vėliau skubiai išvežė į ligoninę. Jų būklė vis dar sunki – abu paguldyti į reanimaciją.

REKLAMA

Aplinkiniai gyventojai sako, kad mirtimi pasibaigusią istoriją dar galima vadinti laiminga, mat apalpusius žmones kaimynai aptiko tik per atsitiktinumą.

Pasirodo, abu sodo namelyje buvę vyrai – statybininkai ir šį pastatą tvarkė. Šeimininkai jiems buvo palikę raktus. Patiems statybininkams galimai neprisiskambinę savininkai paprašė kaimynės, jog ši pas juos užsuktų.

„Sako, nueik ir pažiūrėk, ar jie duris užsirakinę. Sako, nueinu, duris atidarau ir guli mergaitė prie durų. Tai laimingas atvejis, nes ji tiesiog netyčia nuėjo pažiūrėti, kaip jie ten gyvena“, – kalbėjo kaimynai.

REKLAMA
REKLAMA

Į lauką mergaitę išnešę ir taip jai gyvybę išgelbėję kaimynai nekalbūs. Vakarykštis įvykis juos labai sukrėtė.

„Mes su vyru ištraukėme. Kaimynė pamatė, o mes ištraukėme“, – pridūrė žmones gelbėjusi moteris.

Kaimynai pasakoja, kad čia vyrai greičiausiai darbavosi dar neseniai, jų kasdien nematydavo. Na, o ką čia galėjo veikti mažametė, nežino, ją išvis išvydo pirmą kartą. Pasirodo, kad smarkiai apsinuodijusi 12-metė – globos namų auklėtinė.

O dar prieš dvi dienas policijai buvo pranešta apie jos dingimą. Dabar jau aišku, kad iš globos namų išėjusi mergaitė lankė šiame sodo namelyje dirbusį tėvą. Deja, būtent jis dujomis apsinuodijo mirtinai. Išgyvenęs vyras yra jo kolega.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nepatvirtinta, tačiau įtariama, jog namelyje vyriškiai galėjo vartoti alkoholį. Policijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl tikslios mirties priežasties, tačiau pirminiais duomenimis – galėjo įvykti gedimas viename iš dujų šildytuvų ir susidaryti deguonies trūkumas.

„Įvykio vietoje iš tikro buvo jaučiamas stiprus dujų kvapas ir stovėjo dujų balionas, kuris šildė patalpas. Greičiausiai dėl kažkokio gėdimo techninio jis buvo nesandarus ir galėjo atsitikti nelaimė. Išvadas pateiks tolesnis tyrimas“, – pasakojo komisariato viršininkas Arvydas Sinis.

Medikai sako, kad tokie apsinuodijimai sezoniniai ir dažniausiai jiems atvežamos šeimos.

Anot toksikologės Gabijos Laubner, šildymui naudojamos suskystintos dujos bekvapės, beskonės, be specialių detektorių žmonės jų tiesiog nepajaučia, tad net ir kelios minutės aplinkoje, kurioje pasklidęs anglies monoksidas yra pavojingos gyvybei.

REKLAMA

„Jautriausios apsinuodijimui yra smegenys. Dėl to sutrinka sąmonė. Dėl to žmogus yra prislopintas, panyra į komą, nesupranta, kad jam reikia išeiti iš tos aplinkos, raumenų atpalaidavimas įvyksta. Aišku, nukenčia širdies veikla ir kvėpavimas. Tikrai pasekmės smegenims yra labai pavojingos ir net dažnai negrįžtamos“, – paaiškino gydytoja toksikologė Gabija Laubner.

Tai jau ne pirmas incidentas, kuomet dėl dujų baliono gedimo Skirgiškių kaime žūsta žmogus. Pernai vasarą vienoje iš gyvenvietės sodybų sprogus balionui griūvantis pastatas užvertė žmogų. O sprogimo banga nubloškė ir sužeidė dar du asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų