REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Domantas Sabonis demonstruoja įspūdingą statistiką ir kantriai kyla nuo atsarginių Indianos „Pacers“ žaidėjų suolo, bet su tuo lietuvis turėtų taikytis nebeilgai, mano apžvalgininkas Markas Montiethas.

Domantas Sabonis demonstruoja įspūdingą statistiką ir kantriai kyla nuo atsarginių Indianos „Pacers“ žaidėjų suolo, bet su tuo lietuvis turėtų taikytis nebeilgai, mano apžvalgininkas Markas Montiethas.

REKLAMA

Jis rašo oficialiai „Pacers“ interneto svetainei, kurioje dažnai atsako į krepšinio mylėtojų žinutes. Vienas jų pasidomėjo, kokia ateitis komandoje laukia dviejų jaunų ir talentingų vidurio puolėjų – D.Sabonio ir Myleso Turnerio. Pastarasis užima startinio penketo žaidėjo vietą, kai D.Sabonis pasijungia nuo suolo.

Ir tą daro puikiai – 21-erių centras žaidžia geriausią trumpos karjeros NBA sezoną, rinkdamas po 15 taškų, atkovodamas 9,6 kamuolio per 25 minutes, praleidžiamas aikštėje.

Užkulisiuose manoma, jog „Pacers“ sudarys ilgalaikę sutartį su D.Saboniu ir tik tada spręs, kurį – lietuvį ar M.Turnerį – iškeisti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis klausimas yra pats svarbiausias ir ryškiausias „Pacers“ organizacijai šiuo metu. Ir jis turės milžinišką įtaką komandos ateičiai.

Turneris ir Sabonis kol kas yra laimingi, bet nereikia tikėtis, kad visą likusią karjerą jie norės dalintis žaidimo laiku. Abu yra startinio penketo lygio žaidėjai. Kiek dar ilgai Sabonis bus patenkintas, kildamas nuo suolo?

REKLAMA

Kitas žingsnis turėtų būti siekiant išsiaiškinti, ar jie gali žaisti kartu. Tą jie daro dažniau šiame sezone, bet tai vis tiek nėra pakankama. Ir suprantama kodėl, nes rezultatai, jiems žaidžiant kartu, nėra įkvepiantys. Tuo labiau, kad ši „Pacers“ ekipa neturi prabangos eksperimentuoti.

Tačiau vienu ar kitokiu būdu, klausimas turės būti išspręstas“, – įsitikinęs M.Montiethas.

„Pacers“ apžvalgininkas kartu pastebi, kad šį sezoną D.Sabonis sugebėjo ištaisyti vieną esminių savo problemų.

„Indianos komanda praėjusį sezoną, kai aikštėje kartu žaisdavo D.Sabonis ir M.Turneris, aukojo gynybą. Dažniausiai dėl to, kad lietuvis, dengdamas staigesnius varžovus, turėjo bėdų. Šiame sezone tai žymiai mažesnė problema, o gal to net nebegalima vadinti problema.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik jų pora gynyboje gali išlikti problema prieš tam tikrus varžovus. Tačiau puolime jie gali turėti kozirių, nes abu gali pataikyti ir iš toliau.

Kalbant apie galimus mainus, tai niekas negali nuspėti, kuris būtų iškeistas. Viskas priklauso nuo to, ką gautum atgal“, – mano apžvalgininkas.

D.Sabonio sutartis su „Pacers“ galioja iki 2020-21 m. sezono, su galimybe pratęsti bendradarbiavimą dar metams.

Tuo tarpu M.Turneris praėjusią vasarą sudarė ilgalaikę sutartį iki 2023-24 m. sezono ir kiekvienais metais uždirbs po 18 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų