REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsisiautėja peršalimo ir gripo sezonas, o varginantis kosulys gali būti vienas iš simptomų.

Įsisiautėja peršalimo ir gripo sezonas, o varginantis kosulys gali būti vienas iš simptomų.

REKLAMA

Nors daugelis griebiasi vaistų nuo kosulio ar medaus su citrina, kad kosulys greičiau praeitų, viena gydytoja atskleidė, kad dar labiau padėti gali šokoladas, rašoma dailymail.co.uk.

Hullo universiteto širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo tyrimų vadovė ir Tarptautinės kosulio tyrimų asociacijos steigėjas ir narys, profesorius Alynas Morice‘as sako: „Šokoladas gali nuraminti kosulį.“

Alynas atskleidė, kad po didžiausio Europoje kada nors atlikto nereceptinių vaistų nuo kosulio praktinio tyrimo, to įrodymai yra „tvirti kaip šokolado plytelė“.

Gydytoja „MailOnline“ paaiškino, kad tyrimas įrodo, „jog nauji vaistai su kakava yra geresni už standartines mikstūras nuo kosulio“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame tyrime, vadinamame „ROCOCO“, buvo tiriami 163 pacientai ir buvo pastebėta, kad vaistus su šokoladu naudojusiems pacientams jau po dviejų dienų ženkliai pagerėdavo.

REKLAMA

Alynas paaiškino, kad tyrėjai mano, jog tai priklauso nuo „minkštinamojo kakavos poveikio“.

Tai iš esmės reiškia, kad kakava padeda sudaryti lipnų sluoksnį ant gerklės nervų galiukų ir taip poreikis kosėti sumažėja. „Šis minkštinamasis poveikis paaiškina, kodėl medus ir citrina bei kiti cukringi sirupai padeda nuo kosulio, bet manau, kad šokoladas pasižymi dar ir kitomis savybėmis.“ – sako Alynas.

Jis paaiškino: „Lėtai čiulpiant gabalėlį šokolado kosulys gali aprimti, bet manau, kad efektyvumas susidaro dėl to, kaip šokolado sudėtiniai junginiai reaguoja su kitais mikstūros nuo kosulio ingredientais.“

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytojus, jei kosulys nepraeina ilgiau nei tris savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų