REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Žymios moterys sulaukė laiško iš aferistės (tv3.lt fotomontažas)

Praėjusį vakarą socialiniuose tinkluose gerai žinomos moterys pradėjo dalintis įspėjančia žinute apie internete sparčiai plintantį melagingą moters pagalbos prašymą.

42

Praėjusį vakarą socialiniuose tinkluose gerai žinomos moterys pradėjo dalintis įspėjančia žinute apie internete sparčiai plintantį melagingą moters pagalbos prašymą.

REKLAMA

Dainininkė Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė ir žurnalistė Saulė Žemaitytė-Ajutienė jau norėjo padėti moteriai, kurią ištiko bėda, tačiau nusprendė kiek labiau pasidomėti jos istorija ir įsitikinti, kad tai nėra eilinė afera.

„Tikimės, kad merginai bus gera pamoka. Didžiuliu jos prašymu, pasitarusios su Liepa, išimame foto, pagal kurias galima ją identifikuoti. Sąlyga – atsiprašymas kiekvienam, kuriam rašė“, – skelbė Saulė.

Kūrė pasakas

„Su Liepa atsidūrėme keistoje situacijoje, ir tik todėl, kad pastaruoju metu vis dažniau paramos rinkimas tampa versliuku, norime visus geraširdžius žmones įspėti: Liepa bei dar kelios garsios moterys elektroniniu paštu sulaukė pagalbos prašymo. Jauna moteris prisistačiusi Igne B*** (fb Igne Č***) pasakojo, esą jos sutuoktinis paliko ją besilaukiančią, todėl dabar ji vienui viena su trejų sūnumi ir vos mėnesio dukryte. Prašė pagalbos ne sau, o vaikams – drabužėlių, mišinukų, pampersų. Vėliau teigė, kad ir pati neturi kuo apsirengti. Liepa paskelbė pagalbos prašymą savo profilyje, atsiliepiau ir aš. Tiesą sakant, atsiliepė begalė neabejingų žmonių, buvo greitai pradėta organizuoti pagalba, kurią Liepą buvo pasiryžusi pati nuvežti į, kaip buvo teigiama, Alytų“, – dėstė žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutikite, renkant labdarą gražūs ir skausmingi žodžiai, ypač moters, mamos, iškentusios daug skausmo, veikia kaip burtažodis, nors po tuo kartais slypi paprasčiausias verslas – surinkau, pardaviau.

REKLAMA

Nusprendėme dėl visa ko patikrinti, ar iš tiesų po šiuo prašymu galimai niekas nesislepia, ar pagalba iš tiesų reikalinga, ar tai galimai nėra apgaulė... Pakalbinau pagalbos prašytoją ir aš. Išgirdau istoriją, vertą kino filmo scenarijaus, nuoširdžiai, nesinorėjo tikėti, kad tai melas: moteris pasakojo, kad vyras paliko dar besilaukiančią, išėjo pas kitą, vaikų neišlaiko, nedirba ir nė neketina dirbti. Išėjo, nes tai ji vertė jį dirbti. Tėvai – žuvę avarijoje, Ispanijoje, nes tėtis neva dirbo tolimųjų reisų vairuotoju ir vyko su mama. Abu mirė ligoninėje susidūrus dviem sunkvežimiams. Ignė teigė likusi viena su jaunesne seserimi, kitų artimųjų neturi. Dirbtų, bet kol kas dukrytė per maža. Pasakojo, kad išsiskyrė, gauna išmokas iš vaikų išlaikymo fondo. Lyg ir viskas skamba tikroviškai...

REKLAMA
REKLAMA

Norėjo uždarbiauti

Tačiau spėkite ką, padirbėjusios sekliais morkomis, su Liepa tik įsitikinome – kartais nuojautos paklausyti išties verta. Radome Ignės profilį mergautine pavarde. Į mus žvelgė gerai apsirengusi, laiminga, besišypsanti moteris, kurią glėbyje laikė žavus vyriškis. Paaiškėjo, kad jos tėvai tikrai nėra žuvę avarijoje, yra ir daugiau artimųjų. Tad kaip traktuoti tokį prašymą prisidengiant šventais dalykais – šeima, spręskite patys...“, – skelbė S. Žemaitytė-Ajutienė.

Žurnalistė tvirtino, kad joms su Liepa pavyko išsiaiškinti, kad moteris prekiavo įvairiais drabužiais urmu, o siuntė savo vaikų nuotraukas tik tam, kad sugraudintų žymias moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai atsekiau galus, paskambinau Liepai ir dar ilgai nagrinėjome jos profilį, negalėjome patikėti, kad taip gali būti... Laidoti gyvus tėvus, pasakoti tokias istorijas“, – sunkiai žodžius rinko Saulė.

Istoriją išaiškinusi žurnalistė tikino, kad aferistė moteris pagalbos prašymus garsenybėms ir ne tik išsiuntė dar prieš didžiąsias metų šventes. Melagingo pagalbos šauksmo taip pat sulaukė Daina Bosas, Kristina Ivanova, Goda Alijeva, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Violeta Repčenkaitė, Julija Jegorova, Agneta Kleizienė, Julija Žižė, Indrė Stonkuvienė ir daugelis kitų.

tv3.lt kalbinta žurnalistė tvirtino, kad supratusios, kad tai yra klasta, iškart dar kartą susisiekė su moterimi ir pasakė, kad visa informacija bus paviešinta. Paskelbus socialinėje erdvėje apie šį įvykį, atsirado ir daugiau moterų, kurios buvo apgautos ir suteikė pagalbą aferistei. 

REKLAMA

„Tokie atvejai, išlendantys vos ne kasmet po kelis kartus, atbaido žmones padėti kitiems. Taip pagalbos negauna tie, kuriems iš tiesų jos galbūt labai reikia. Kita vertus, ko gero, neverta stebėtis, kai verslu tampa paramos rinkimas, o vėliau paaiškėja, kad pinigai nepasiekia gavėjų“, – skėlė S. Žemaitytė-Ajutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų