REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos futbolo legenda Petras Čechas pranešė, kad šis sezonas bus paskutinis jo spalvingoje karjeroje.

Čekijos futbolo legenda Petras Čechas pranešė, kad šis sezonas bus paskutinis jo spalvingoje karjeroje.

REKLAMA

36-erių metų vartininkas savo socialinėje paskyroje prisipažino, kad po sezono oficialiai baigs futbolininko karjerą, kuri truko 20 metų.

„Tai yra mano 20-asis sezonas profesionaliame futbole ir 20 metų, kai pirmą kartą pasirašiau profesionalo kontraktą. Taigi jaučiu, kad dabar yra tinkamas metas pranešti, kad po sezono baigsiu karjerą.

„Per 15 metų, kuriuos praleidau Anglijos „Premier“ lygoje laimėjau absoliučiai viską, jaučiu, kad pasiekiau tai, ką galėjau. Šį sezoną ir toliau dirbsiu sunkiai, kad su „Arsenal“ iškovočiau dar vieną trofėjų, o tuomet žiūrėsiu, ką gyvenimas duos man už aikštės ribų", - rašė Čekijos futbolo legenda.

P. Čechas karjerą pradėjo gimtosios šalies Blšanų „Chmel“ klube, o po dviejų metų persikėlė į Prahos „Sparta“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau vartininko karjera pakrypo į Prancūzijos „Rennes“ komandą, ko galiausiai 2004 metais jam kontraktą pasiūlė Londono „Chelsea“.

Čia garsusis čekas praleido 11 metų. Paskutine jo karjeros stotele tapo Londono „Arsenal“ klubas. Šios komandos garbę jis gynė nuo 2015 metų.

REKLAMA

Iš viso per visą savo klubų karjerą P. Čechas sužaidė 771 rungtynes, iš kurių net 443 buvo sužaistos Anglijos „Premier“ lygoje.

Per savo karjerą vienas geriausių savo kartos vartininkų keturis kartus tapo Anglijos čempionu, sykį iškovojo UEFA Čempionų lygos titulą, penkis kartus triumfavo FA taurėje ir laimėjo dar ne vieną kitą titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų