REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Nepriklausomybės aikštėje iškilmingai pakelta Lietuvos vėliava (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje sausio 13 d. vyko iškilminga Lietuvos valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.

13

Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje sausio 13 d. vyko iškilminga Lietuvos valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.

REKLAMA

Laisvės gynėjų dienai paminėti skirtame renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, aukščiausia šalies vadovybė, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, krašto apsaugos sistemos atstovai, užsienio svečiai, vilniečiai, miesto svečiai.

 

„Prieš 28 metus išaušusi Sausio 13-oji buvo pažymėta tragedijos ir aukų, tačiau šiandien, Sausio 13-oji yra pergalės diena, kai apgynėme savo teisę į nepriklausomą valstybę ir teisę į tautos ir piliečio laisvę“, – sakė ministras R. Karoblis.

 

Rikiuotėje dalyvavo ir Laisvės gynėjai - žmonės, 1991 m., pačiomis sunkiausiomis Lietuvai akimirkomis atėję ginti savo valstybės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vėliavų pakėlimo ceremoniją atliko ir iškilmingoje rikiuotėje stovėjo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, grojo Lietuvos kariuomenės orkestras.

REKLAMA

 

Po minėjimo renginio dalyviai pajudėjo į Vilniaus Arkikatedrą, kur už 1991 m. sausio įvykių metu žuvusius Lietuvos gyventojus buvo laikomos šv. Mišios.

 

1991 m. sausio 13-osios naktį sovietinė kariuomenė, panaudodama ginklus ir sunkiąją karinę techniką, mėgino jėga nuversti teisėtai išrinktą Nepriklausomos Lietuvos vadovybę ir grąžinti valstybę atgal į SSRS sudėtį. Tomis dienomis beginkliai Lietuvos gyventojai stojo ginti Televizijos bokšto, Spaudos rūmų bei Aukščiausiosios Tarybos rūmų. Šiais metais sausio įvykiai minimi jau 28-ąjį kartą, šiai datai skirtuose renginiuose visoje Lietuvoje dalyvauja Lietuvos kariuomenė ir visuomenė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų