REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris” (7/11) patyrė jau ketvirtąją iš eilės Eurolygos nesėkmę. Vos 3 pirmas minutes priekyje buvę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje neprilygo Stambulo „Fenerbahče” (16/2)

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris” (7/11) patyrė jau ketvirtąją iš eilės Eurolygos nesėkmę. Vos 3 pirmas minutes priekyje buvę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje neprilygo Stambulo „Fenerbahče” (16/2)

REKLAMA

Stambule vykusi dvikova baigėsi „Žalgirio” pralaimėjimu 61:78 (11:19, 18:24, 15:14, 17:21)

Geriausia šio sezono Eurolygos komanda „Žalgiriui” neleido kvėpuoti nuo pat rungtynių pradžios. Nors kauniečiai startavo sėkmingai (5:0), didelės intrigos Turkijoje neliko jau po pirmojo kėlinio (11:19).

Optimizmo lietuviams, stebėjusiems žalgiriečių mūšį Stambule, galėjo „įpūsti” komandos naujoko Deono Thompsono debiutas ir stabilesnis po traumos grįžtančio kapitono Pauliaus Jankūno žaidimas.

D. Thompsonas spėjo pelnyti du taškus,  gavo bloką, užsidirbo dvi pražangas ir daugiau aikštėje nepasirodė.

P. Jankūnas pirmoje rungtynių pusėje pelnė 9 taškus, tačiau tolimesnius komandos vargus stebėjo iš šono.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio metu komandas skyrė rekordinis 19 taškų skirtumas (19:38).

Graikas Kostas Sloukas iki ilgosios pertraukos jau buvo pelnęs 14 taškų, tačiau antroje dalyke žalgiriečiai demonstravo agresyvesnę gynybą ir trečiajame ketvirtyje „Fenerbahče” komandai leido pelnyti 14, o kėlinį laimėjo vienu tašku.

REKLAMA

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris” pradėjo rodyti gyvybės ženklus, vienu metu komandas skyrė 7 taškai (52:59), tačiau visai netrukus šeimininkai surengė spurtą 12:3 ir klausimų dėl 16-osios pergalės Eurolygoje „Fenerbahče” gerbėjams nebeliko.

Šaro žodžiai akivaizdžiai išsipildė ir Stambule. Per dvi Eurolygos rungtynes kauniečiai viso pelnė tik 120 taškų, tad akivaizdu, kad puolimas nesiklijuoja.

Kauniečiai atliko dvigubai mažiau rezultatyvių perdavimų, nei šeimininkai (12 prieš 24), o būtent individualius veiksmus treneris pastaruoju metu laiko kaip vieną pagrindinių nesėkmių priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris” per visas rungtynes pelnė 2 tritaškius. Tiesa, iš tolimos distancijos savo taiklumą Š. Jasikevičiaus auklėtiniai „pasitikrino” vos 6 kartus.  

Lietuvos čempionai padarė ir daugiau klaidų (14 prieš 13). Vienintelis teigiamas statistinis rodiklis – atkovoti kamuoliai. Jų abi komandos atkovojo po lygiai (24).

„Fenerbahče“: Melihas Mahmutoglu ir Kostas Sloukas – po 14, Janas Vesely 13 (12 atk. kam.), Nicolo Melli ir Joffrey Lauvergne (5 rez. perd.) – po 8.

„Žalgiris“: B.Daviesas 12 (3 per. kam.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), N.Woltersas 8, L.Birutis 7, A.Milaknis 6, M.Grigonis 6, A.White‘as 5, E.Ulanovas 4 (2 per. kam.), R.Jokubaitis 2, D.Thompsonas 2, T.Walkupas 0, D.Waltonas 0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eigą tradiciškai galėjote sekti kartu su portalu tv3.lt

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI PENKETAI:

„Fenerbahče”: Erickas Greenas, Nicolas Melli, Ali Muhammedas, Ahmetas Duverioglu, Luigi Datome

„Žalgiris”: Brandonas Daviesas, Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Aaronas White'as.

Ketvirtas kėlinys (78:61)

„Fenerbahče” netrukus švęs 16-ąją pergalę Eurolygoje. Komandas likus trims minutėms po A. Duverioglu tritaškio skiria nebepavejamas 16 taškų skirtumas (71:55)

Š. Jasikevičius nenustygsta vietoje. Komanda buvo priartėjusi 7 taškų skirtumu, tačiau likus lemiamoms penkioms minutėms ekipas skiria 13 taškų (66:53).

REKLAMA

B. Daviesas pelno dešimtąjį savo tašką, o „Žalgiris” mažina atsilikimą iki 9 taškų (57:48). 

Trečias kėlinys (57:43)

Šeimininkai neturi problemų puolant per priekinę liniją. „Žalgriui” trūksta M. Grigonio indėlio. Lietuvis antrąkart žingsniuoja, o komandas ir toliau skiria dviženklis skaičius.

„Žalgiris” šiek tiek sumažina atsilikimą (45:33). 

Antras kėlinys: (43:29)

Gyvybės ženklus rodo kapitonas P. Jankūnas. Jis pelno devintąjį savo tašką, tačiau komandas po dviejų kėlinių skiria 14 taškų (43:29). K. Sloukas jau yra pelnęs 14 taškų.

Panašu, kad „Žalgiris” šįvakar turės iškęsti dar vieną itin sunkų ir skausmingą krepšinio vakarą. 17 minutė ir kauniečiai atsilieka 19 taškų (38:19).

REKLAMA

Kostas Sloukas pelno 10-ąjį savo tašką ir „Žalgiris” toliau vargsta (32:18).

Reikalai Stambule prastėja su kiekviena minute. 13 minutę žaliai-balti jau turi 14 taškų deficitą (25:11).

B. Daviesas baudžiamas nesportine pražanga už veiksmą alkūnė-veidas. Tai jau trečioji amerikiečio asmeninė pražanga.

Pirmas kėlinys: (19:11)

Deonas Thompsonas debiutuoja kauniečių gretose ir jau pirmosios atakos metu pelno efektingą dvitaškį. Vis tik, netrukus amerikietis gauna bloką, o vėliau prasižengia gynyboje.

Besibaigiant pirmajam kėliniui šeimininkai pirmąkart įgauna įtikinamą persvarą (15:9), Šaras prašo minutės pertraukėlės.

Janas Vesely įrodinėja, kad yra vienas geriausių vidurio puolėjų Europoje. Jo sąskaitoje jau 4 taškai ir rezultatyvus perdavimas.

Pirmuosius rungtynių taškus pelno žalgirečiai. Tritaškį smeigia A. Milaknis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų