REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bėgikės iš JAV, Jamaikos ar Bahamų, o šalia jų – lietuvaitės. Gegužės 11-12 dienomis Jokohamoje (Japonija) vyks pasaulio estafečių čempionatas (IAAF World Relays), į kurį kvietimo dalyvauti sulaukė ir Lietuvos moterų 4x400 m ekipa.

Bėgikės iš JAV, Jamaikos ar Bahamų, o šalia jų – lietuvaitės. Gegužės 11-12 dienomis Jokohamoje (Japonija) vyks pasaulio estafečių čempionatas (IAAF World Relays), į kurį kvietimo dalyvauti sulaukė ir Lietuvos moterų 4x400 m ekipa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4x100 m bei 4x400 m rungtyse varžytis galės tik tarp planetos lyderių patenkančios bei normatyvus įvykdžiusios komandos, kurių skaičius varžybose neviršys 24-ių. 4x400 m norbmatyvas moterims – 3 min. 34,70 sek., o mūsiškės praėjusiais metais „Cosma“ taurės varžybose nuotolį nubėgo per 3 min. 33,03 sek.

REKLAMA

4x400 m moterų komanda būtų ne tik pirma Lietuvos komanda, dalyvavusi pasaulio estafečių čempionate, bet ir pirma Pabaltijo ekipa šiose varžybose apskritai.

„Manau, kad tai yra pasiekimas, nes iki šiol pasaulio estafečių čempionate nėra buvę Lietuvos komandų. Tikrai būtų įdomu ten sudalyvauti. Estafetę visada smagu bėgti, todėl ten dalyvauja stipriausios bėgikės, – sakė komandos lyderė Agnė Šerkšnienė. – Ne visada tenka varžytis su stipriausiomis bėgikėmis, kurios bėga pasaulio čempionate, tai čia vienas iš tų šansų, kai gali išbandyti jėgas su pačiomis stipriausiomis. Būtų įdomu, jei Lietuvos komanda ten nuvyktų ir startuotų.“

REKLAMA
REKLAMA

Planetos estafečių čempionatas daugumai sportininkų tampa pirmuoju startu vasaros sezono metu. Be to, šiemet pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks neįprastai vėlai – spalio mėnesį Katare, tad tikėtis geriausios sportinės formos iš lengvaatlečių Japonijoje sunku.

„Būti tarp 24 stipriausių pasaulyje yra didelis įvertinimas. Dalyvauti su pasaulio ir Europos čempionėmis tose varžybose – neįkainojama patirtis, – galimybe džiaugėsi olimpietė Eglė Balčiūnaitė. – Komandos nebus savo formos pike, bet įdomu pasižiūrėti, ką mes galime parodyti. Čia bus gera galimybė pasitikrinti prieš pasaulio čempionatą, prieš olimpiadą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal pirminį planą lietuvės pasaulio estafečių čempionate varžytis turėtų, tačiau prieš patvirtinant dalyvavimą bus atsižvelgta į mūsiškių sportinę formą žiemos sezono metu. Normatyvus į Europos uždarų patalpų čempionatą iš estafetės komandos narių jau įvykdė A.Šerkšnienė, E.Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė, greta jo yra ir Eva Misiūnaitė.

Komandą taip pat sudaro pernai Europos čempionate bėgusios Gabija Galvydytė bei Erika Krūminaitė. Pirmenybėse Berlyne lietuvaitės užėmė 15 vietą, tačiau tada ekipai neatstovavo 400 m rungties finalui besiruošusi A.Šerkšnienė.

REKLAMA

Berlyne mūsiškės nuotolį įveikė per 3 min. 37,73 sek. – keturiomis sekundėmis lėčiau nei „Cosma“ taurės varžybose (3 min. 33,03 sek.). Vis dėlto bėgikės tiki, kad net ir Vilniuje parodytas rezultatas nėra jų galimybių riba.

„Cosma“ taurės varžybos mums buvo pradinis taškas, tai buvo pirmas žingsnis link to, ką mes galime padaryti. Mes galime bėgti dar greičiau, tik reikia daugiau varžybų, daugiau galimybių. Jokohamoje mes galėsime bėgti bent jau panašiu laiku, o pasiekusios savo piką nubraukti bent dvi sekundes tikrai galime“, – tikinoE.Balčiūnaitė.

REKLAMA

Beje, 10 greičiausių rinktinių Jokohamoje iškovos teisę dalyvauti pasaulio čempionate Dohoje. Dar šešios planetos pirmenybių dalyvės bus atrinktos susumavus du geriausius komandų parodytus rezultatus sezono metu. Tad sėkmė Japonijoje Lietuvos „svajonių komandai“ leistų išsaugoti viltis kovojant dėl patekimo į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.

„Tos varžybos yra labai, labai anksti, pačioje sezono pradžioje. Turint galvoje, kad šiemet sezonas tęsis labai ilgai, iki spalio pradžios, nemanau, kad pavyks būti pačios formos pike. Bet pavasarį jau būsime atlikusios tam tikrą specifinį darbą treniruotėse, tai nebūsime labai lėtos, – nusijuokė A.Šerkšnienė. – Žiūrint optimistiškai, tai niekada nežinai, kokios komandos susirinks, gal kažkas neatvažiuos ar bėgs ne stipriausia sudėtimi. Visokių faktorių būna, gal pasiseks ir jei kviečia, kam praleisti tą šansą? Jei dalyvausime, tai stengsimės pasirodyti kuo geriau, o jei nepritrūks sėkmės, tai gal ir pateksime.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio estafečių čempionatas rengiamas nuo 2014-ųjų, tačiau jame jau bėgo kone visos ryškiausios planetos lengvosios atletikos žvaigždės. 2015-aisiais Bahamuose sidabrą su Jamaikos rinktine iškovojo Usainas Boltas, apdovanojimų yra pelnę olimpiniai čempionai Yohanas Blake‘as, Nesta Carteris, Justinas Gatlinas, Veronica Campbell, Sanya Richards, Allyson Felix ir kiti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų