REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai turėjo būti sezonas, po kurio Kristapo Porzingio akcijos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) pasiektų dar neregėtas aukštumas.

Tai turėjo būti sezonas, po kurio Kristapo Porzingio akcijos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) pasiektų dar neregėtas aukštumas.

REKLAMA

Tačiau skrajojančio latvių talento skrydį elito link sustabdė skaudi trauma.

2018 metų vasarį vykusioje dvikovoje prieš Milvokio „Bucks“, eilinį savo dėjimą atlikęs Niujorko „Knicks“ lyderis staiga sukniubo ant žemės ir skausmo perkreiptu veidu tarsi pasiuntė liūdną žinią savo gerbėjams:

Krepšininkas atsarginių suolelį pasiekė tik su komandos draugų pagalba, o po rungtynių atlikti medicininiai tyrimai buvo negailestingi – latviui trūko kairės kojos kelio kryžminiai raiščiai.

Iki šio nelemto epizodo 23-ejų metų aukštaūgio sezonas atrodė daug žadantis. 221 cm ūgio talentas vidutiniškai ant parketo praleisdavo 32 minutes, per kurias pelnydavo 22,7 taško (trit. – 39,5%), atkovodavo 6,6 kamuolio ir atlikdavo 2,4 bloko.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie skaičiai „Knicks“ lyderio rolę iš ilgamečio vedlio Carmelo Anthony perėmusiam latviui netgi garantavo vietą NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, tačiau jo debiuto geriausių lygos krepšininkų mūšyje taip ir neišvydome.

REKLAMA

Sportuoja individualiai

NBA lygą sudrebinusio K. Porzingio reabilitacija trunka jau vienuolika mėnesių, ir vis dar nėra tiksliai aišku, kada latvių skrajūnas vėl apsivilks Niujorko komandos marškinėlius.

JAV žiniasklaida skelbia, kad latvis nuo gruodžio mėnesio dalyvauja ekipos treniruotėse, tačiau čia jis treniruojasi pagal individualią programą, bei vis dar nežaidžia kontaktinio krepšinio.

Šiuo metu latvis daugiausia dėmesio skiria fiziniam pasiruošimui, tritaškių metimų tobulinimui, kamuolio varymui ir savo mėgstamiausiam elementui – dėjimams.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad vasario mėnesio viduryje krepšininko laukia papildomi tyrimai, kurie galėtų pagaliau uždegti žalią šviesą latvio sugrįžimui ant parketo.

ESPN apžvalgininkas Ianas Begley tvirtina neva yra nemažai šansų, kad K. Porzingis pradės žaisti kontaktinį krepšinį treniruotėse dar prieš šiuos tyrimus.

Niekur neskuba

Tiesa, „Knicks“ klubo prezidentas Steve‘as Millsas tvirtina, kad svarbiausia – niekur neskubėti. Anot jo, tiksli latvio sugrįžimo į aikštelę data yra bendras krepšininko ir komandos atstovų sprendimas.

„Mums labai smagu matyti, kad K. Porzingis pamažu sugrįžta į aikštelę. Nuo pat tos akimirkos, kai sužinojome jo traumos rimtumą, visi vieningai laikomės susitarimo, kad jokiais būdais neskubinsime Kristapo sugrįžimo. Tai turi būti tvirtas ir pasvertas žingsnis, kitaip nematau priežasčių skubėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinome, galėtume paskubinti šį procesą, nes akivaizdu – mums jo labai trūksta aikštelėje, ką geriausiai įrodo prasti komandos rezultatai. Tačiau nematau jokio reikalo skubėti, priešingai tai galėtų privesti prie pakartotinės traumos, kas prilygtų tragedijai“,- JAV žiniasklaidai metų pradžioje sakė S. Millsas.

Tuo metu „Knicks“ komandos puolėjas Lance‘as Thomasas negali atsistebėti latvio užsidegimu.

„Kad ir kaip anksti atvyktum į komandos treniruotę, čia tu visada surasi Kristapą. Jis praktiškai visą laiką praleidžia salėje, net kai treniruotė jau būna senokai pasibaigusi.

Kai paklausi, kaip jam sekasi, visada sulauki atsakymo, kad jis beprotiškai nori į aikštelę. Tada griebia krepšinio kamuolį, pradeda jį driblinguoti, bei dirba tarsi užsuktas. Patikėkite manimi, šis vyrukas dirba labai sunkiai, ir aš net neabejoju, kad jam viskas bus gerai“,- teigė L. Thomasas.

REKLAMA

Tiesa, kiek kitaip kalba vyriausiasis „Knicks“ komandos treneris Davidas Fizdale‘as. Anot stratego, dar žiemos pradžioje jis buvo tvirtai įsitikinęs, kad latvis sugrįš į aikštelę šį sezoną, tačiau dabar to būtinybe jis kiek abejoja.

Sužaidus lygiai pusę reguliaraus sezono rungtynių Niujorko klubas turi 10 pergalių ir 31 pralaimėjimą.

Net ir komandai visada maksimalius tikslius keliantys „Knicks“ sirgaliai veikiausiai jau susitaikė su mintimi, kad šiemet savo ekipos atkrintamose varžybose neišvys. Vadinasi, nėra jokios būtinybes forsuoti ir latvio sugrįžimo.

Pakeis komandą?

Vis tik, klubo prezidentas S. Millsas neseniai interviu metu mįslingai užsiminė, kad K. Porzingis šiame sezone dar tikrai sugrįš į aikštelę, bei turės pakankamai laiko pakelti savo akcijas laisvų žaidėjų agentų rinkoje.

REKLAMA

Praėjus vos kelioms dienoms, garsus JAV sporto apžvalgininkas Maxas Kellermanas laidoje „Pirmasis pasirinkimas“ (orig. „First Take“) tvirtino, kad latviui reikia būtinai pakeisti komandą.

„Galiu Jums pasakyti tik tiek – K. Porzingis šią vasarą privalo pakeisti komandą. Niujorko „Knicks“ tiesiog sugadins jo karjerą, Kristapas privalo rasti naujus namus, kitaip skaudžiai nusvils nagus“,- sakė. M. Kellermano.

Anot apžvalgininko, geriausias įmanoma scenarijus latviui – pasirašyti sutartį su San Antonijaus „Spurs“ klubu ir patekti į trenerio Grego Popovičiaus rankas.

Jis įsitikinęs – 221 cm ūgio žaidėjas galintis pataikyti iš tolimos distancijos potencialiai domintų ne vieną lygos komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas apžvalgininkas Robas Wolkenbrodas pastebi, kad netgi pačiai „Knicks“ komandai gali būti naudinga atsisveikinti su traumuotu žaidėju. Anot šio specialisto, Niujorko klubas veikiausiai laimės aukštą šaukimą NBA naujokų biržoje.

„Galbūt ir būsiu nepopuliarus, tačiau pasakysiu, kad „Knicks“ neturėtų laikytis įsitvėrę į latvį. Niekas nežino, koks jis sugrįš po traumos. Aišku viena – iš jo visi tikėsis daug, norės, kad jis būtų komandos vedlys į pergales, tačiau niekada negali būti tikras, ar jis bus pajėgus tą daryti.

Šį sezoną jau palaidojęs „Knicks“ klubas vasarą bus realus pretendentas laimėti pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą. Beveik neabejoju, kad pirmasis šaukimas priklausys Zionui Williamsonui, kuris kardinaliai pakeistų daugelio lygos komandų veidą.

REKLAMA

Išliktų opus klausimas, ar tokie žaidėjai, kaip Zionas ir Kristapas derėtų kartu. Manau, kad šiuo atveju, „Knicks“ būtų protingiau pamiršti Kristapą, bei patikėti komandos lyderio rolę naujam lygos veidui“,- sakė R. Wolkenbrodas.

Tiesa, šių apžvalgininkų kolega Tommy Beeras savo bendraminčiams priminė vieną svarbų faktą – nors K. Porzingio sutartis su komanda baigia galioti šią vasarą, krepšininkas taps apribotu laisvuoju agentu.

Kitaip tariant, net jeigu latvis ir pasieks susitarimą su kita NBA komanda, bent minimaliai kontrakto sąlygas pagerinę „Knicks“ turės pirmenybę į žaidėją.

T. Beeras taip pat nėra linkęs galvoti, kad kas nors sutiktų atliktų mainus su Niujorko komanda iki vasario 7 dienos, kai ekipos šiame sezone daugiau nebegalės keistis krepšininkais.

REKLAMA

Pagrindinė to priežastis – vargu, ar atsiras komandų norinčių rizikuoti dėl latvio, kol dar nepamatė jo oficialaus sugrįžimo ant parketo.

Minėtą dieną, sukaks lygiai metai, kai Kristapo Pozingio nematėme aikštelėje. Skrajojančio latvio karjera – kryžkelėje. Vienas netinkamas sprendimas, ir jis galėtų amžiams iškristi iš potencialiai elitinių lygos žaidėjų sąrašo.

Sunku patikėti, tačiau net ir praėjus vienuolikai mėnesių po traumos vis dar negalime būti užtikrinti dėl latvio sugrįžimo jau šį sezoną.

Belieka laukti ir tikėtis, kad „mūsų brolis“ ras savyje jėgų atsispirti nuo žemės paviršiaus, bei dar ne kartą visiems garsiai primins apie save.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų