REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Šaltis (tv3.lt fotomontažas)

Didieji šalčiai atslinks jau šią naktį, o labiausiai šals rytinė Lietuvos pusė. Teks rengtis labai šiltai. Šalčio gniaužtuose būsime dvi dienas.

20

Didieji šalčiai atslinks jau šią naktį, o labiausiai šals rytinė Lietuvos pusė. Teks rengtis labai šiltai. Šalčio gniaužtuose būsime dvi dienas.

REKLAMA

Šiandien numatoma debesuota diena, rytiniuose rajonuose su pragiedruliais. Daug kur pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Vėjas pietryčių, rytų, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–5, rytiniuose rajonuose apie 8, o pajūryje apie 2 laipsniai šalčio.

Artimiausią naktį vietomis truputį pasnigs. Temperatūra naktį vakariniuose rajonuose 5–10, rytiniuose 11–16, vietomis pragiedrėjus iki 19 laipsnių šalčio. Jutiminė temperatūra vėsiausiose vietose sieks 25 laipsnius šalčio.

Rytojaus dieną prognozuojami 9–10, pajūrio rajonuose 4 laipsniai, o rytiniuose rajonuose iki 13 laipsnių šalčio. Žymesnių kritulių nesulauksime. Jutiminė temperatūra išlis panaši, kaip realūs laipsniai, nes vėjas bus itin silpnas. 

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vis dar kaustys šaltis

Penktadienio naktį Vilniaus ir Kauno rajonuose numatomas 17–18 laipsnių šaltis. Pajūryje prognozuojama apie 4–5 laipsniai šalčio, šiauriniuose rajonuose apie 12 – 15 laipsnių šalčio. Vyraus silpnas, 0–3 m/s vėjas. Žymesni krituliai neprognozuojami. Jutiminė temperatūra sieks 23 laipsnius šalčio.

REKLAMA

Penktadienio dieną šaltis slūgs, laikysis 2–4 laipsnių šaltis, pajūrio rajonuose apie 3 laipsniai šilumos, tik rytiniuose rajonuose vis dar vyraus 8 laipsnių šaltis. Didžiojoje Lietuvos dalyje gali pasnigti, o Vilniuje krituliai nenumatomi. Pajūryje kils stipresnis 5 - 10 m/s  vėjas, kitur jis bus silpnesnis. Vilniuje jutiminė temperatūra gali pasiekti 16 laipsnių šalčio.

Šeštadienį šalčio nebeliks

Šeštadienio naktį numatomi 3–6 laipsnių šalčio. Pajūryje apie 2 laipsniai šilumos. Vyraus 7–12 m/s vėjas. Daug kur trumpai pasnigs.

Dieną Vilniuje išliks laipsnis šalčio, o kitur laikysis 1–3 laipsnių šiluma. Žymesni krituliai neprognozuojami, turėtų pasirodyti saulė. Vėjas bus 7–12 m/s.

REKLAMA
REKLAMA

Viską lems debesuotumas

„Šiandien mūsų orus lėmęs ciklonas iškeliauja į pietų Europą, jo vietoje įsitaisys anticiklonas, todėl rytinėje šalies dalyje, ketvirtadienį ir penktadienį, ypač naktimis gali paspausti šaltis. Tačiau viskas priklauso nuo to ar pragiedrės, ar ne. Jei pragiedrės, tuomet, ketvirtadienio ir penktadienio naktimis galime sulaukti ir 17 laipsnių šalčio, jei nepragiedrės, tuomet 11–13 laipsnių šalčio.

Debesys veikia kaip apklotas, jei jis yra – tuomet yra šilčiau, jei jo nėra – gali ir atvėsti. Gali susidaryti įvairi situacija, tarkime, Ignalina gali šalti, o Vilnius ne, arba atvirkščiai. Tiesa, debesuotumas prognozuojamas toks skylėtas, todėl yra palankios sąlygos oro atvėsimui“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dabar Lietuva yra veikiama ciklono, tačiau ketvirtadienį atslinks anticiklonas, todėl bus vėsiau.

Visgi, sinoptikas primena, kad 10 laipsnių šalčio Lietuvos gyventojams nėra jokia naujiena. Beje, galima pasidžiaugti, kad šis šaltis užsibus neilgai ir šeštadienį Lietuva vėl atsidurs ciklono įtakoje.

Svarbu paminėti, kad tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį vėjas bus nežymus. Tai reiškia, kad šaltis bus Lietuvos gyventojams gana gerai pažįstamas.

Ankstesnių sausio mėnesių rekordai 

Žemiausia oro temperatūra buvo užfiksuota sausio 17 dieną Varėnoje 1940 metais, tuomet stingdė 40,5 laipsnių šaltis.

Aukščiausia sausio oro temperatūra buvo užfiksuota 2007 metais Lazdijuose, ten termometro stulpelis pakilo iki +12,6 laipsnių.

1970 metų sausio 30 – 31 dienomis speigas sukaustė beveik visą šalį, jis buvo užregistruotas 34 stotyse, o Utenoje temperatūra nukrito iki -38,0 laipsnių. Šaltas sausis Lietuvą aplankė ir 1987 metais, jo pradžioje temperatūra nukrito iki -35,0 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų