REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Kaune bendrabutis drebėjo nuo šūvių (nuotr. stop kadras)

Kaune drama – tarsi iš veiksmo filmo. Itin prastos reputacijos bendrabutyje policija tramdė ginklu besišvaistantį vyrą. Šis grasino kaimynei ją nušauti dėl neva įvykdytos vagystės. O vėliau šūviais drebino koridorių.

13

Kaune drama – tarsi iš veiksmo filmo. Itin prastos reputacijos bendrabutyje policija tramdė ginklu besišvaistantį vyrą. Šis grasino kaimynei ją nušauti dėl neva įvykdytos vagystės. O vėliau šūviais drebino koridorių.

REKLAMA

Šūviai vidurdienį pasigirdo koridoriuje, itin prasta reputacija pagarsėjusiame Kauno bendrabutyje Partizanų gatvėje 5. Liudininkų teigimu, viskas prasidėjo bendroje virtuvėje – vyras gunklu grūmojo čia maistą gaminti susiruošusioms moterims.

„Puola mano kaimynę ir sako, kad jinai 5 000 eurų pas jį pavogė. Aš sakau, negali būti. Jis atbėgo su ginklu, aš pradėjau ginti, tai įrėmė man į kaklą ginklą ir pasakė: „Eik atsisėsk ba ir tave nušausiu“. Tai aš paskui pribėgau prie jos, vis vien tarp jų stojau, ir ji kažkaip išsivyniojo ir nubėgo į kambarį", – sako liudininkė Kristina Žilionienė.

Įsiutęs vyriškis išbėgo į koridorių ir čia driokstelėjo jo paleisti šūviai.

K. Žilionienė pasakoja, kad vyras nuėjo į kitą koridoriaus pusę ir ten nuaidėjo du šūviai. Šovinius rado atvykę pareigūnai. 

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai sako matę net kelis policijos ekipažus. Jie išsivežė vyriškį, atimtas ir jo ginklas: „Jo buvo ir vakar, ir užvakar, keturi ekipažai buvo“.

REKLAMA

Tačiau pernakvojęs areštinėje, „šaulys“ šiandien jau paleistas, grįžo į gretimą butą pas savo draugę.

Paklaustas, kur buvo vakar, vyras tikina, kad grįžo tik šiandien.

Žmonės pasakoja, kad vyras nuo Kalėdų vis apgirtęs, o štai jo draugė savo vyriškį gina ir burnoja ant kaimynės į kurią buvo kėsintasi.

„Ten buvo žaislas. Ten baikit. Tokių dalykų tikrai nereikėjo, čia šitokio chaoso, kokį jinai iškėlė. Ką jinai padarė, nu čia ar reikėjo tokio chaoso, nu mes šitiek laiko tylėjom ir taikėmės su jos kiekviena nesąmone. Nu eikit, jis gal ne žaislinis, bet koks ten ginklas jūsų nenušaučiau, nu va šičia stovėdama šaučiau ir nenušaučiau", – tikina šaulio draugė.

REKLAMA
REKLAMA

Kokį tiksliai ginklą turėjo vyras paaiškės po ekspertizės, pirminiais duomenimis, jis nors ir ne kovinis, tačiau tikrai ne žaislinis. Ir greičiausiai vyro turėtas nelegaliai.

„Dar tiriama, koks tai bus ginklas, bet pirminiais duomenimis, tai mažo kalibro dujinis revolveris, C kategorijos", – sako Žaliakalnio komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Egidijus Plauska.

Moteris, į kurią buvo nusitaikyta, vos išvydusi koridoriuje žurnalistus pasislėpė kambaryje ir nebeatsiliepė.

Pasak policijos pareigūnų, ir pastatas, ir pats šaulys gerai žinomi teisėsaugai. Čia pareigūnai dažni svečiai. Vyras ne kartą teistas, turi ir gausybę baudų.

„Pagal mūsų turimus duomenis ir už ką mes jį dažniausiai ir baudžiame, tai nedideliais kiekiais prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis", – sako E. Plauska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už tokį pasišaudymą vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

O Kaune Partizanų g. 5 yra vienas iš dviejų blogą vardą turinčių bendrabučių, kurie savivaldybės atstovams tikras galvos skausmas. Juose didelė koncentracija įvairaus plauko žmonių, dažnai girtaujama, vyksta muštynės. Deja, artimiausiu metu išspręsti problemą vargu ar pavyks, dėl socialinio būsto trūkumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų