REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Tragiška avarija Marijampolėje (nuotr. Raimundo Maslausko)

Nuo Naujųjų naktį Marijampolėje įvykusios tragiškos avarijos prabėgo beveik savaitė. Per šį laiką paaiškėjo keletą svarbių aplinkybių, bet iki šiol neatsakyta į vieną iš esminių klausimų.

22

Nuo Naujųjų naktį Marijampolėje įvykusios tragiškos avarijos prabėgo beveik savaitė. Per šį laiką paaiškėjo keletą svarbių aplinkybių, bet iki šiol neatsakyta į vieną iš esminių klausimų.

REKLAMA

Per šią avariją žuvo trys vienos šeimos nariai – vyras, žmona ir jų 16-metis sūnus. Medikams pavyko išgelbėti jauniausio šio šeimos nario – 11-mečio berniuko gyvybę. Išgyveno ir kartu su šeima vykusi 16-metė paauglė. Įtarimai dėl avarijos krito ant prie vairo sėdusio girto kario pečių. Jį teismas leido suimti mėnesiui.

Teisėjus įtikino prokuratūros argumentai, kad įtariamasis dėl trijų žmonių žūties, esant apsvaigus nuo alkoholio gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo ir trukdyti pačiam procesui.

Be to, įtariamasis po avarijos buvo rastas ne įvykio vietoje, o netoliese esančiuose laukuose. Kol kas nėra aišku, kodėl jis buvo ne įvykio vietoje. Bandė sprukti ar, kaip teigia jo atstovė, neradęs savo telefono ieškojo, kas galėtų iškviesti pagalbą. Apie įvykį pranešė patruliuojantys policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, anot karį Alvarą Lankelaitį atstovaujančios advokatės Gitanos Šimkutės, iki šiol nėra atsakyta į kone esminį klausimą šiame tyrime – kurio automobilio vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei sukėlė šią siaubingą avariją? Atsakymas, kuris gali nulemti šios istorijos eigą bei baigtį.

REKLAMA

Pateikiame advokatės G. Šimkutės atsakymus į naujienų portalo tv3.lt klausimus.

Kokie argumentai įtikino teismą leisti suimti jūsų atstovaujamą asmenį mėnesiui?

Prokuroras prašė jį suimti dviem mėnesiams. Bet argumentai, kad tas asmuo nėra teistas, jog jis yra gerai charakterizuojamas – sušvelnino teismo poziciją. Žinoma, prašėme dar švelnesnių priemonių, tokių kaip namų areštas arba piniginis užstatas, bet teismas viską įvertinęs leido mano ginamąjį suimti mėnesiui.

Kokia yra jūsų kliento pozicija? Ar jis pripažįsta savo kaltę dėl avarijos?

Mes negalime paneigti tik to fakto, kad jis sėdo prie vairo išgėręs. Bet šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, kuris atsakys, kas konkrečiai sukėlė patį eismo įvykį. Mano ginamasis nuoširdžiai gailisi, kad įvyko šis skaudus įvykis. Jis pats nesuvokė, kaip sėdo prie vairo išgėręs. Šis žmogus yra visiškai negeriantis. Visiems jo pažįstamiems yra didelis šokas. Jis charakterizuojamas kaip atsakingas, garbingas vyras. Pats pasirinko po privalomosios tarnybos likti kariuomenėje. Jis yra savo šalies patriotas, pamaldus žmogus, krikščionis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo sulaikytas ne įvykio vietoje, o atokiau nuo jos. Kaip jis tą paaiškino?

Jis patyrė šoką. Žmogus juk buvo vežamas į ligoninę. Jam ten buvo peršviesta galva. Gydytojai liepė pakartoti tą tyrimą. Matyt, turi kažkokių įtarimų. Iš esmės jis patyrė šoką. Kai pamačiau jį pirmą dieną, tai atrodė kaip ne savas. Po eismo įvykio jis skubėjo padėti kitame automobilyje esantiems žmonėms. Tarnaudamas išmoko suteikti pirmąją pagalbą, bet pamatęs situaciją suprato, kad nutiko didelis eismo įvykis. Tad nenorėdamas pakenkti sužalotiems žmonėms jis grįžo prie savo automobilio. Ieškojo savo mobilaus telefono, bet nerado jo. Tada jis pradėjo ieškoti, ką galėtų pasikviesti į pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek tokiose bylose svarbus neblaivumo akcentas?

Kalbėsiu ne apie šį konkretų atvejį, o bendrai. Šiai dienai yra susiformavusi labai griežta teismų praktika šiuo klausimu. Girtumas tam tikra prasme yra prilyginamas sunkiems ar net labai sunkiems nusikaltimams. Kartais net tyčiniams nusikaltimams. Bet šioje istorijoje viską lems tik aplinkybių visuma.

Ar yra duomenų, kad avarija įvyko ne tik dėl girtumo, bet ir dėl viršyto leistino greičio?

Kol kas nėra nustatyta, kokiu greičiu važiavo abi transporto priemonės. Bet tas būtinai bus padaryta. Specialistai tą nustatys pagal stabdymo kelią, kitas detales. Reikšmingiausia šiame tyrime yra atsakymas į klausimą, kas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

REKLAMA

Kokia yra jūsų ginamojo sveikatos būklė?

Fizinė būklė nėra prasta, juk jam nereikėjo gultis į ligoninę. Bet psichologiškai jis yra stipriai sukrėstas. Po tokios tragedijos kitaip ir būti negali.

Faktai apie tragediją

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Naujametę naktį Marijampolėje įvyko siaubinga tragedija, per kurią žuvo trys žmonės. Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad 03.06 val. skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Marijampolėje, Šermukšnių g., automobilyje yra prispausti penki žmonės. Į avarijos vietą iš karto atsiųsti ne tik medikai, bet ir gelbėtojai.

Policijos departamentas pranešė, kad 3.04 val. susidūrė du automobiliai: „Audi A4“ ir „VW Golf“. Pastarasis automobilis per avariją buvo nublokštas į griovį, būtent jame ir buvo prispausti žmonės.

REKLAMA

Per eismo įvykį žuvo „VW Golf“ vairuotojas, jo žmona ir 2002 m. gimęs sūnus. Pastarojo bendraamžė draugė ir penkeriais metais jaunesnis brolis buvo skubiai išvežti į ligoninę, reanimacijos skyrių. Tik po kelių dienų medikai galėjo lengviau atsikvėpti. Šių nepilnamečių gyvybes išgelbėti pavyko.

Iškart po įvykio „Audi A4“ vairuotojas (gim. 1990 m.) iš avarijos vietos pasišalino, bet vėliau jis buvo surastas laukuose. Dėl sužalojimų jis buvo nuvežtas į ligoninę. „Audi A4“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas.

Pranešama, kad skaudų eismo įvykį galimai sukėlęs asmuo yra Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione (Marijampolė) tarnaujantis profesinės karo tarnybos vyresnysis eilinis (g. 1990 m.), tarnybą pradėjęs 2016 m.

Nelaimė nutiko miesto pakraštyje esančioje Šermukšnių gatvėje, kur greitis yra apribotas iki 50 km./val. Bet išvydus sumaitotų automobilių „VW Golf“ ir „AudiA4“ nuotraukas, galima spėti, kad leistinas greitis buvo stipriai viršytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų