REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miuncheno futbolo klubas „Bayern“ pranešė savo žaidėjui Franckui Ribery (Frankui Riberi) skirsiantis „didelę baudą“ už „keiksmažodžiais pasaldintas“ žinutes socialiniuose tinkluose, sekmadienį pranešė klubo sporto direktorius Hasanas Salihamidzicas (Salihamidzikas).

Miuncheno futbolo klubas „Bayern“ pranešė savo žaidėjui Franckui Ribery (Frankui Riberi) skirsiantis „didelę baudą“ už „keiksmažodžiais pasaldintas“ žinutes socialiniuose tinkluose, sekmadienį pranešė klubo sporto direktorius Hasanas Salihamidzicas (Salihamidzikas).

REKLAMA

Futbolo žvaigždė šeštadienį tviteryje ir instagrame iškoneveikė asmenis, kritikavusius jį už tai, kad jis valgė auksu padengtą kepsnį.

„Turėjome su Francku ilgą pokalbį ir jam pranešiau, kad skirsime jam didelę baudą, ir jis sutiko, – žurnalistams Katare, kur šiuo metu treniruojasi klubas, sakė jo sporto direktorius. – Jis pavartojo žodžių, kuriuos mes „Bayern“ klube laikome nepriimtinais, ir Franckas, kaip pavyzdys kitiems ir kaip „Bayern“ žaidėjas, neturi teisės jų vartoti.“

H. Salihamidzicas taip pat nurodė, kad futbolininkas nemokėjo sąskaitos restorane, nes į jį buvo pakviestas. Klubo atstovas taip pat pridūrė, kad F. Ribery reagavo į įžeidimų bangą.

REKLAMA
REKLAMA

„Franckas buvo įžeidinėjamas, – sakė klubo atstovas. – Ir ne tik jis, bet ir jo besilaukianti žmona, jo vaikas ir motina, kuri šiuo metu guli ligoninėje dėl operacijos. Franckas norėjo apsiginti ir apginti savo šeimą. Jis turi teisę tai daryti. Palaikau jį dėl to, tačiau, deja, jis visiškai prarado savitvardą.“

REKLAMA

Vokietijos žiniasklaida ir internautai „Bundesligos“ čempionų klubą ragina dar griežčiau nubausti R. Ribery, kurio sutartis su klubu baigia galioti šio sezono pabaigoje.

„Bosai privalo atleisti F. Ribery“, – ragino „Bild“.

F. Ribery šeštadienį socialiniuose tinkluose išplūdo savo kritikus ir pareiškė: „Savo pinigus leisiu taip, kaip noriu“.

Tokia „tviterio audra“ kilo po to, kai 35 metų futbolininkas socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas jo apsilankymas garsaus turkų restoranų savininko Nusreto Gokce (Giokčė), prisistatančio Salt Bae pseudonimu, kepsnių restorane. Vaizdo įraše futbolininkas, per metus uždirbantis 8 mln. eurų, trina rankomis prieš imdamas valgyti auksu padengtą kepsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Toks pretenzingas savo turtų demonstravimas sukėlė didžiulę kritikos bangą.

„Pradėkime nuo pykstančių pavyduolių, kurie, be abejo, gimė dėl plyšusio prezervatyvo, – savo pirmoje žinutėje tviteryje parašė futbolininkas. – Dėjau ant jūsų motinų, močiučių ir visos jūsų giminės. Aš jums nieko neskolingas ir už savo sėkmę turiu pirmiausia dėkoti Dievui. Sau pačiam, savo artimiesiems ir visiems, kurie manimi tikėjo. O visi kiti buvote tik smulkūs akmenėliai mano batuose.“

Vokiečių bulvarinis laikraštis „Bild“ skelbia, kad F. Ribery vakarieniavo Salt Bae priklausančiame restorane „Nusr-Et“, kurio vienas pagrindinių patiekalų yra kepsnys, dengtas 24 karatų auksu ir esą kainuojantis 1,2 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau futbolininko šalininkai sako, kad laikraštis neteisingai perskaitė patiekalo kainą valgiaraštyje. Agentūrai AFP susisiekus su restoranu, šis atsisakė komentuoti incidentą, susijusį su F. Ribery, tačiau patikslino, kad brangiausias „auksinis kepsnys“ restorane kainuoja 2 tūkst. JAE dirhamų, arba 478 eurus.

Antroje F. Ribery tviterio žinutėje pylos teko „pseudožurnalistams“, kurie visuomet „neigiamai nusiteikę“. Viena iš futbolininką sukritikavusių žurnalisčių buvo Prancūzijoje garsi Audrey (Odri) Pulvar, kuri tviteryje parašė: „Pone @FranckRibery, jeigu jūs nežinote, kur dėti savo pinigus, visame pasaulyje yra daugybė būdų remti ir padėti“.

REKLAMA

Tačiau savo trečioje tviterio žinutėje F. Ribery paskelbė šios žurnalistės nuotrauką, kurioje ji yra su 3 tūkst. eurų kainuojančiais akiniais, ir parašė: „Su savo pinigais darau tai, ką noriu“.

„Kai aš aukoju (nes buvau mokytas dalintis, kai gaunu daugiau...), kodėl žiniasklaida neskelbia apie tai? Ne, jums geriau kalbėti apie atostogas, kurias leidžiu su savo šeima, ir stebėti mano veiksmus, ką aš valgau ir taip toliau!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų