REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Per naktinį reidą įkliuvo keturi girti vairuotojai nuotr. Broniaus Jablonsko

Trijų karalių šventės išvakarėse Vilniaus kelių policijos pareigūnai sučiupo net keturis girtus vairuotojus. Vienas jų užsidirbo net baudžiamąją bylą, nes įpūtė daugiau nei 1,5 prom.

23

Trijų karalių šventės išvakarėse Vilniaus kelių policijos pareigūnai sučiupo net keturis girtus vairuotojus. Vienas jų užsidirbo net baudžiamąją bylą, nes įpūtė daugiau nei 1,5 prom.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš 23 val. šalia Ozo ir Buivydiškių g. sankryžos buvo sustabdytas automobilis „Škoda Fabia“. Prie vairo sėdėjo akivaizdžiai girtas vyras. Ji guodėsi, kad iš namų išvijo žmona. Į alkoholio matuoklį vyriškis įpūtė 1,77 prom.

REKLAMA

Vairuotojas nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą girtumui patikslinti. Vėliau greičiausiai jis atsidūrė areštinėje, jei jo niekas nesutiko pasiimti iš policijos. Į areštinę dabar pakliūna tik patys aršiausieji, padarę avarijas ir sužeidę kitus žmones, taip pat tie, kuriais niekas be policijos nepasirūpina.

Čia pat Ozo gatvėje prieš vidurnaktį buvo sustabdytas taksi. Jo vairuotojas būdamas girtas vežė keleivę.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Vilniaus Kelių policija naudoja naujus greičio matuoklius – į juos užtenka papūsti per atstumą. Promilių naujieji matuokliai nematuoja – naujasis prietaisas tik parodo, ar vairuotojas galimai yra girtas – prietaisas labai jautrus, reaguoja į mažiausią alkoholio kiekį. Alkoholio kiekis jei prireikia tiksliau čia pat matuojamas antruoju, įprastu matuokliu.

Naujasis Kelių policijos prietaisas parodė, kad visai blaivus privalantis būti taksistas yra greičiausiai girtas. Vyras pareigūnams ėmė pasakoti, kad prieš darbą išgėrė butelį alaus. Senasis matuoklis parodė 0,83 prom. Tai lengvas girtumas, tačiau gan didelis: tiek nuo puslitrio alaus veikiausiai nepripūsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taksi keleivei kelionė buvo baigta, taksistui surašytas protokolas, iš jo atimta teisė vairuoti. Naujovė – nuo naujų metų Kelių policijos pareigūnai nebepaima vairuotojo pažymėjimo – tik atimama teisė vairuoti. Dokumentas paliekamas vairuotojui. Daugelis pažeidėjų, aišku, tuo naudosis – važinės toliau, galbūt net vežios keleivius, krovinius, sustabdyti policijai rodys vairuotojo pažymėjimą. Kad iš vairuotojo atimta teisė vairuoti paaiškės tik jei pažymėjimas bus tikrinamas policijos duomenų bazėje ar kai bus rašomas protokolas dėl kokio nors pažeidimo.

REKLAMA

Jau po vidurnakčio, V. Kudirkos gatvėje įkliuvo girtas „CityBee“ automobiliu „Ford“ važiavęs vairuotojas. Tris keleivius vežęs vaikinas įpūtė 0,37 prom. Vairuotojas neturi dvejų metų stažo, jam, kaip ir taksistams galioja vadinamoji „nulinė“ promilė. Už tiek skiriama bauda nuo 230 iki 300 eurų. Teisė vairuoti nėra atimama, tačiau keičiant pažymėjimą teks perlaikyti egzaminą, lankyti papildomus kursus. Tačiau griežčiausia sankcija laukia iš automobilius nuomojančios bendrovės.

Vaikinas tikina net nematęs sutarties punkto, kad vairuoti privalo visai blaivus – kitaip pagal sutartį jam bus skirta net 2 tūkst. eurų bauda.

V. Kudirkos gatvėje įkliuvo ir lengvai apgirtusi BMW X6 vairuotoja, ji įpūtė 0,63 prom. Už tiek be 300 eurų iš jos bus mažiausiai metams atimta teisė vairuoti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų