REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidos ekspertai teigia, kad jiems nerimą kelia grupės parlamentarų siekis išplėsti draudžiamos skelbti informacijos sąrašą, ketvirtadienį rašo naujienų portalas delfi.lt.

Žiniasklaidos ekspertai teigia, kad jiems nerimą kelia grupės parlamentarų siekis išplėsti draudžiamos skelbti informacijos sąrašą, ketvirtadienį rašo naujienų portalas delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo Kultūros komiteto narių „valstiečio“ Ramūno Karbauskio, konservatoriaus Vytauto Kernagio, „valstiečio“ Stasio Tumėno, socialdemokratės Ramintos Popovienės ir „tvarkietės“ Onos Valiukevičiūtės pataisą, visuomenės informavimo priemonėse būtų draudžiama skelbti informaciją, kurioje, be kita ko, „bandoma iškraipyti Lietuvos Respublikos istorinę atmintį, skatinamas nepasitikėjimas ir nepasitenkinimas Lietuvos valstybe ir jos institucijomis, demokratine santvarka, krašto gynyba, siekiama stiprinti tautines ir kultūrines takoskyras, silpninti tautinę tapatybę ir pilietiškumą, silpninti piliečių ryžtą ginti savo valstybę, ar kitaip siekiama daryti prieš Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo interesus nukreiptą įtaką šalies demokratijos, rinkimų procesams, partinei sistemai“.

REKLAMA

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docento Deimanto Jastramskio teigimu, visas įstatymo pakeitimo projektas susijęs su atnaujinta Audovizualinės žiniasklaidos direktyva, tačiau tuo pačiu keičiami ir kiti dalykai.

„Ten yra tokie dalykai kaip „nepasitikėjimas valstybe, jos institucijomis“, čia taip pat siekiama stiprinti tautines ir kultūrines takoskyras, kas tai nustatys? Čia yra subjektyvizmai, interpretacijos, kurių teisės aktuose neturėtų būti. Čia yra kišimasis į žmonių nuomones, galvoseną teisiniu būdu, ir jis yra nepriimtinas demokratinėje valstybėje. (…) Tai yra liūdna, bet nėra nauja, kad tai daroma bandant dangstytis ES direktyva“, – sakė D. Jastramskis.

REKLAMA
REKLAMA

Internetinės žiniasklaidos asociacijos vadovė Aistė Žilinskienė tvirtino, kad siūlomas draudžiamos informacijos išplėtimas apsaugotų valstybės institucijas nuo bet kokios kritikos.

„Šitas punktas kelia didelį nerimą, nes žurnalistai savo darbu ir turi kritikuoti valdžią, institucijų darbą tam, kad jos būtų priverstos pasitempti ir ištaisyti savo klaidas“, – sakė ji.

R. Karbauskis delfi.lt teigė, kad „visos formuluotės paimtos iš Valstybės saugumo koncepcijos“.

Kultūros komiteto siūlomi draudimai yra įrašyti Nacionalinėje saugumo strategijoje. Jie ten išvardyti kaip informacinės grėsmės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų