REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė sulėtinti JAV kontingento išvedimą iš Sirijos, sekmadienį pareiškė senatorius Lindsey Grahamas.

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė sulėtinti JAV kontingento išvedimą iš Sirijos, sekmadienį pareiškė senatorius Lindsey Grahamas.

REKLAMA

„Manau, padarėme pauzę“, – išėjęs iš Baltųjų rūmų po pietų su prezidentu sakė Pietų Karolinai atstovaujantis respublikonas.

D. Trumpas anksčiau šį mėnesį paskelbė nurodęs grąžinti namo iš karo draskomos Sirijos maždaug 2 tūkst. šiuo metu ten esančių amerikiečių karių. Prezidento patarėjai leido suprasti, kad sprendimas bus įgyvendintas labai greitai.

D. Trumpas apie pajėgų išvedimą pranešė pareiškęs, kad Amerika jau įveikė džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ Sirijoje.

L. Grahamas, kaip ir daugelis kitų abiejų partijų įstatymų leidėjų, griežtai kritikavo šį prezidento sprendimą, pribloškusį Amerikos sąjungininkus, įskaitant kurdus, kuriems dabar gresia Turkijos puolimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, apgalvotai lėtiname tempą“, – sakė L. Grahamas ir pridūrė, kad D. Trumpas puikiai supranta, jog kurdai atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje.

REKLAMA

Sprendimo kritikai taip pat nuogąstauja, kad JAV pasitraukimas iš Sirijos padrąsins šios šalies prezidento Basharo al Assado sąjungininkes Iraną ir Rusiją.

Pranešama, kad JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas ateinantį savaitgalį lankysis Izraelyje bei Turkijoje, kur aptars su sąjungininkais D. Trumpo planus.

Prieš susitikimą su prezidentu L. Grahamas interviu televizijos CNN laidai „State of the Union“ atskleidė raginsiantis valstybės vadovą pergalvoti savo sprendimą dėl karių išvedimo iš Sirijos.

„Prašysiu jo sėsti prie stalo su savo generolais apsvarstyti, kaip tai įgyvendinti, kaip viską sulėtinti, kad visa būtų atlikta tinkamai, kad IS niekada nebesugrįžtų, o Sirija nebūtų palikta iraniečiams“, – sakė senatorius.

„Galų gale, jei paliksime kurdus likimo valiai ir jie bus išžudyti, kas ateityje padės mums? – kalbėjo įtakingas respublikonas. – Noriu kautis priešo, o ne mūsų kieme. Būtent todėl mums dar kurį laiką reikia savo pajėgų Irake, Sirijoje ir Afganistane.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų