REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukrečiantis smurto protrūkis Vilniaus centre toliau stebina savo aplinkybėmis. Nors įvykdytas nusikaltimas, kai dziudo imtynininkas Ignas Mečajus sumušė merginą buvo užregistruotas dar lapkričio 16-ąją, tačiau apie jį nukentėjusioji nutarė pranešti gruodžio 25-ąją.

Sukrečiantis smurto protrūkis Vilniaus centre toliau stebina savo aplinkybėmis. Nors įvykdytas nusikaltimas, kai dziudo imtynininkas Ignas Mečajus sumušė merginą buvo užregistruotas dar lapkričio 16-ąją, tačiau apie jį nukentėjusioji nutarė pranešti gruodžio 25-ąją.

REKLAMA

Kaip aiškėja ketvirtadienį, per šį incidentą nukentėjo ne tik vaizdo įrašą paskelbusi mergina, bet ir jos draugas. Būtent jis ir kreipėsi į pareigūnus dėl patirtų sužalojimų. Šią informaciją patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius.

„Gavome pranešimą, kad lapkričio 16-ąją, apie 4.40 val. nakties, adresu Vilniaus g. 29, prie „La Birra“ baro įvyko konfliktas. Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas jaunuolis sumušė 1993-siais gimusį jaunuolį.

Nukentėjusiajam agresyviai nusiteikęs asmuo trenkė į nosį. Vėliau konstatuotas nosies lūžis. Nukentėjusysis pranešė, kad tas pats asmuo vieną kartą trenkė jo 1997-siais gimusiai draugei“, – pasakojo P. Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot policijos atstovo, minėtam J. B. konstatavus nosies kaulo lūžį, jis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai:

„O jo draugei, kuri pati nesikreipė į policiją, nustatyta akies voko žaizda. Šiuo metu dėl šio incidento buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas). Tiesa, įtarimai dar gali būti perkvalifikuoti.

REKLAMA

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra perduotas Vilniaus AVPK kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams. Artimiausiu metu turi būti paskirtas kitas prokuroras, kol tas dar nepadaryta, daugiau nieko komentuoti negalime. Galiu tik pasakyti, kad per tą laiką buvo atlikta eilė ikiteisminio tyrimo veiksmų, apklausti liudytojai.“

Policijos atstovas šiuo metu dar negalėjo pasakyti, kokia kardomoji priemonė buvo paskirta nusikaltimu įtariamam I. Mečajui.

Dziudo federacija išsižadėjo sportininko

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad prie įrašo socialiniame tinkle „Facebook“ nukentėjusi mergina įvardijo, jog jai triuškinantį ir ant kieto gatvės grindinio parkristi privertusį smūgį sudavė 20-metis Ignas Mečajus.

REKLAMA
REKLAMA

Su šiuo asmeniu kitiems žmonėms jokių reikalų patarusi neturėti mergina pridūrė, kad džiaugiasi, jog po suduoto smūgio ji dar vaikšto šia žeme, kad yra fiziškai ir protiškai sveika.

Šis vaizdo įrašas vos per pusdienį buvo peržiūrėtas daugiau kaip 400 tūkst. internautų. Netrukus į šį įrašą sureagavo ir Lietuvos dziudo federacija, kurie savo socialinio tinklo paskyroje išplatino tokį laišką (pasirašytą LDF prezidento Vigmanto Sinkevičiaus vardu):

„Dėl netoleruotino Igno Mečajaus elgesio. Šiandien, gruodžio 25 dieną socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsauga neinformavo federacijos apie tokį incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šią situaciją ir savo kompetencijos ribose skyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas.

Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų. Artimiausiu metu bus atliktas federacijos vidinis tyrimas ir analizė dėl šio Igno Mečajaus elgesio, paaiškėjus visoms aplinkybėms bus imtasi griežčiausių priemonių, numatytų Lietuvos dziudo federacijos kompetencijos ribose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų