REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos kariuomenė trečiadienį sėkmingai išbandė savo naują ultragarsinių raketų kompleksą, informavo Kremlius.

Rusijos kariuomenė trečiadienį sėkmingai išbandė savo naują ultragarsinių raketų kompleksą, informavo Kremlius.

REKLAMA

Anot jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas stebėjo komplekso „Avangard“ bandymą iš Gynybos ministerijos kontrolės punkto.

„Remdamasi mano instrukcijomis Gynybos ministerija paruošė ir surengė galutinį šios sistemos bandymą. Jis ką tik absoliučiai sėkmingai buvo užbaigtas“, – pareiškė V. Putinas per susitikimą su ministrų kabinetu.

„Rusija turi naują strateginio ginklo tipą“, – pridūrė jis ir nurodė, kad sistema „Avangard“ bus paruošta naudojimui kitąmet.

Per bandymą raketa buvo paleista iš Dombarovskio raketų bazės, esančios Uralo kalnų pietinėje dalyje. Kremliaus teigimu, buvo sėkmingai pataikyta į specialųjį taikinį už 6 tūkst. km Kamčiatkoje esančiame Kuros poligone.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo mėnesį pristatydamas naująją Rusijos branduolinę ginkluotę, V. Putinas pareiškė, kad komplekso „Avangard“ raketų neįmanoma perimti.

Pasak Rusijos lyderio, šios raketos yra tarpkontinentinio nuotolio ir gali skristi atmosfera 20 kartų greičiau nei garsas. V. Putinas tvirtina, kad „Avangard“ „pasiekia taikinį lyg meteoritas, tarsi ugnies kamuolys“.

Ši sistema buvo išbandyta JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) paskelbus planus trauktis iš 1987 metų Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties (INF).

Pasak V. Putino, jeigu JAV pasitrauks iš to susitarimo, Rusija imsis vystyti INF draudžiamas raketas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų