REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sidnėjuje pirmadienį buvo evakuotas 33 aukštų daugiabutis dangoraižis, gyventojams pranešus, kad girdėjo trūkinėjančių pastato sienų garsą.

Sidnėjuje pirmadienį buvo evakuotas 33 aukštų daugiabutis dangoraižis, gyventojams pranešus, kad girdėjo trūkinėjančių pastato sienų garsą.

REKLAMA

Iš Sidnėjaus Olimpiniame parke esančio dangoraižio „Opal Tower“ buvo evakuota daugiau nei 140 jo gyventojų. Taip pat buvo iškeldinti žmonės iš aplinkinių namų.

Tarnybos uždarė šalia pastato esančias traukinių stoteles ir gatves, Naujojo Pietų Velso valstijos ugniagesiai ir gelbėtojai vertino pastato konstrukcijų tvirtumą. Iš aukštai padarytame vaizdo įraše matosi, kaip ugniagesiai aplink pastatą stato palapines ir neleidžia pėstiesiems prie jo artintis.

Naujojo Pietų Velso policija pranešė, kad keletas dangoraižio gyventojų paliko namą ryte, išgirdę „trūkinėjimo garsus“.

REKLAMA
REKLAMA

392 butų dangoraižio statyba buvo užbaigta šių metų rugpjūčio mėnesį. Jame taip pat yra įsikūrusios parduotuvės ir vaikų priežiūros centras.

Dėl galimo pavojaus name buvo atjungtas elektros, dujų ir vandens tiekimas, nurodė Ugniagesių ir gelbėtojų tarnybos inspektorius Gregas Wrightas.

REKLAMA

Šalia dangoraižio esantį pastatą prižiūrinti įmonė „Meriton“ elektroniniame laiške savo namo gyventojams perspėjo dėl „dangoraižio sugriuvimo grėsmės“.

Vienas dangoraižio „Opalt Tower“ gyventojas televizijos naujienų tarnybai „Nine News“ sakė girdėjęs stiprų trenksmą, lyg pastatas būtų sutrūkęs.

Kitas namo gyventojas transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ pranešė, kad pastato 13 ir 14 aukšto sienose matyti įtrūkimų.

„Žinoma, esu susirūpinęs, – sakė jis. – Prieš kelias dienas durims kažkas atsitiko, atrodė, kad jos iki galo neužsidaro. Kartais, kai pučia stiprus vėjas, jaučiasi, kad pastatas juda.“

Pranešama, kad policijos pareigūnams teko išlaužti pagrindines dangoraižio duris, kad padėtų gyventojams iš iš jo išeiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų