REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai ir ugniagesiai šeštadienį Vilniaus centre dalijosi patarimais su žmonėmis, kaip saugiai sutikti artėjančias žiemos šventes.

Policijos pareigūnai ir ugniagesiai šeštadienį Vilniaus centre dalijosi patarimais su žmonėmis, kaip saugiai sutikti artėjančias žiemos šventes.

REKLAMA

Sostinės Katedros aikštėje, šalia kalėdinės mugės palapines pasistatę pareigūnai kalbino praeivius ir dovanojo jiems smulkias dovanas.

Artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams, policija ragino žmones saikingai vartoti alkoholį.

„Alkoholis yra pagrindinė visų nelaimių ir bėdų priežastis. Jeigu vartojate, vartokite su protu“, – BNS sakė Vilniaus policijos Prevencinės ir administracinės veiklos skyriaus viršininkas Jevgenijus Liepis.

Pasak jo, per žiemos šventes policija paprastai gauna daugiau pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje ir triukšmo.

Pareigūnas taip pat teigė, kad einantys į masinių susibūrimų vietas žmonės turėtų saugotis kišenvagių.

„Svarbiausia saugoti savo daiktus, taip pat nepamiršti savo vaikų, kad jie būtų šalia ir nepasimestų“, – kalbėjo policininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai gelbėtojai pataria žmonėms atsargiai gaminti – nepalikti maisto be priežiūros, neperkaitinti riebalų, o jiems užsidegus gesinti nedegiu audeklu arba uždengiant ugnį dangčiu.

REKLAMA

Sostinės ugniagesių Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė Roberta Aliuškevičiūtė taip pat pataria saugiai šaudyti fejerverkus, tuo metu būti uždarius namų langus ir nelaikyti degių medžiagų balkonuose.

„Būna, kad fejerverkai iššauna ne tik, kaip norime, vertikaliai, bet jie nuvirsta, šauna į šonus“, – kalbėjo R. Aliuškevičiūtė.

Pasak jos, būtina kurį laiką nesiartinti prie neiššovusios pirotechnikos, nebandyti jos degti dar kartą.

Ugniagesiai taip pat pataria ilgesniam laikui išvykstant iš namų išjungti buities prietaisus, nepalikti be priežiūros degančių žvakių.

„Taip pat mes primygtinai rekomenduojame žmonėms turėti dūmų detektorius“, – teigė pareigūnė.

Dūmų detektoriai namuose nuo šių metų pavasario yra privalomi. Ugniagesių duomenimis, juos šiuo metu įsirengę maždaug keturi iš dešimties šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų