REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį savo gerbėjams įteikė pačią geriausią kalėdinę dovaną.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį savo gerbėjams įteikė pačią geriausią kalėdinę dovaną.

REKLAMA

Beveik visas rungtynes pirmavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 80:73 įveikė Tel Avivo „Maccabi“.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje žalgiriečių treneris džiaugėsi dvejomis pergalėmis per tris dienas.

„Sveikinimai žaidėjams ir sirgaliams su puikia pergale, mums tai buvo labai gera savaitė. Labai malonu per tris dienas iškovoti dvi pergales.

Manyčiau, kad šias pergales pavyko iškovoti dėka geros gynybos. Su treneriais juokavome, kad abi komandos labai gerai gynėsi, tačiau krepšininkai vis tiek sugebėdavo pataikyti iš nepatogių padėčių. Šiandien buvo svarbiausia išgyventi.

Nekantriai laukiame sugrįžtančių traumuotų žaidėjų. Taip pat noriu padėkoti Kauno miestui už įteiktą apdovanojimą. Tai yra ne tik mano, tačiau ir visos komandos laimėjimas“, – sakė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Jasikevičius pastebėjo, kad pirmoje dvikovos pusėje komanda gynėsi praktiškai idealiai, tačiau po ilgosios pertraukos kiek paleido vadeles. Ypač tada, kai susikrovė 14 taškų pranašumą.

REKLAMA

Tačiau strategas pastebėjo, kad apskritai tai buvo vienas geriausių sezono mačių gynyboje.

Žalgiriečių gretose dar vienas puikias rungtynes sužaidė Leo Westermannas. Prancūzas pelnė 11 taškų 3/5 trit.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Net nežinau kas nutiko Leo. Galiu pasakyti, kad pastaruoju metu jis žaidžia beveik nepriekaištingai. Šiuo metu jis atrodo netgi geriau nei tada, kai atstovavo „Žalgirį“ prieš du metus. Ypač patobulėjo jo tritaškių metimai“, – teigė strategas.

Laurynas Birutis kelias pastarąsias rungtynes sužaidė palyginti blankiai, tačiau Šaras neskuba kaltinti aukštaūgio.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtų labai smagu, kad jis sužaistų kelias geras rungtynes, tada jis pajaustų įkvėpimą. Tačiau manau, kad viskas bus gerai. Jis eina teisinga kryptimi, nuosekliai dirba, todėl rezultatai anksčiau ar vėliau ateis. Reikia nepamiršti, kad šis žaidėjas atėjo iš LKL“,- pastebėjo Š. Jasikevičius.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė Edgaras Ulanovas. Kauniečio sąskaitoje – 13 taškų bei 3 pataikyti tritaškiai iš 4 bandymų.

„Reiktų pabrėžti, kad Edgarą priešininkai prižiūri kur kas labiau nei anksčiau, dėl to jam yra sunkiau. Šiandien buvo jo diena. Jis žaidė aktyviai abiejose aikštelės pusėse, taip pat buvo aktyvus ant atsarginių žaidėjų suolelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinote, kai aikštelėje šalia būna Paulius Jankūnas, Edgaras sulaukia mažiau dėmesio. Be to, Paulius geba išplėsti žaidimą, todėl Ulanovas turi daugiau erdvės po varžovų krepšiu. Manau, kad šis tandemas šiemet dar nedavė tiek naudos, kiek galėtų. To priežastis paprasta – Paulius šiemet dėl traumos praleido daug akistatų“,- sakė „Žalgirio“ treneris.

Galiausiai Šaras atskleidė, kad vis dar nėra aišku, kada į aikštelę sugrįš traumuoti P. Jankūnas ir Nate‘as Woltersas.

Paskutines 2018 metų Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ ateinantį penktadienį (gruodžio 28 d.) žais išvykoje prieš lygos debiutantus – „Gran Canaria“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų