REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Gruodžio 20-osios vakarą rotušėje paskelbtas Kėdainių krašto kultūros premijos laureatas. 31-oji premija skirta Genovaitei Gustytei, aktorei ir režisierei, poetei, Kėdainių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai, vaikų ir jaunimo teatro studijos „Polėkis“ vadovei.

Gruodžio 20-osios vakarą rotušėje paskelbtas Kėdainių krašto kultūros premijos laureatas. 31-oji premija skirta Genovaitei Gustytei, aktorei ir režisierei, poetei, Kėdainių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai, vaikų ir jaunimo teatro studijos „Polėkis“ vadovei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jai rajono meras Saulius Grinkevičius įteikė Kėdainių rajono savivaldybės sidabro ženklą „Už nuopelnus“.

REKLAMA

Pretendavo septynios žinomos kėdainietės

Tapti šių metų Kėdainių kultūros premijos laueratu pretendavo septynios žinomos kėdainietės, įnešusios didžiulį indėlį į krašto kultūrą, jos plėtojimą ir Kėdainių vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje.

Tai – G. Gustytė, Vida Burbulienė, Dailės mokyklos direktorė, Aistė Kanapeckaitė-Čerenkovienė, dailininkė, odininkė, dailės ir fotografijos mokytoja, fotomenininkė, Kėdainių fotografų draugijos pirmininkė, Diana Dovydavičiūtė, Labūnavos pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė, folkloro ansamblio „Pėdelis“ vadovė, Daiva Makutienė, Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovė, mėgėjų meno kolektyvų vadovė, Regina Matulienė, Akademijos kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupės „Ainiai“ ir merginų liaudiškų šokių grupės „Austėja“ vadovė, Loreta Steponavičienė, Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų name amatininkė, sertifikuota tautinio paveldo produktų vytinių juostų ir pintinių juostų meistrė.

REKLAMA
REKLAMA

Visą širdį ir energiją atiduoda kultūrai ir vaikams

Rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius pasveikino nominantes, kurioms įteikė atminimo dovanas, o laureatei – Kėdainių rajono savivaldybės sidabro ženklą „Už nuopelnus“.

„Kaip ir kasmet prieš gražiausias metų šventes vėl turime naują kultūros premijos laureatą. Visos kandidatės tikrai yra vertos šio vardo. Džiaugiuosi, kad šių metų premija skirta G. Gustytei, kuri visą širdį ir energiją atiduoda Kėdainių krašto kultūros puoselėjimui ir darbui su vaikais. Šie metai jai buvo itin kūrybingi. Rajono dainų šventėje dalyvavę kėdainiečiai matė kiek daug pastangų buvo įdėta ją režisuojant ir organizuojant, kokia gausybė kolektyvų joje dalyvavo. Tai – didelis G. Gustytės, vyriausios šios dainų šventės režisierės, indėlis. Ši kėdainietė taip pat aktyviai dalyvavo ir respublikinės dainų šventės organizavime. Todėl, manau, kad G. Gustytė šiemet tikrai nusipelnė Kėdainių krašto premijos laureatės vardo“, – sakė S. Grinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventiniame vakare dalyvavo ir nugalėtoją bei kandidates sveikino Seimo ir tarybos nariai, savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis bei pavaduotojai Viačeslavas Čerenkovas ir Antanas Pavolis, skyrių vedėjai, seniūnai, Kėdainių krašto kultūros premijos laureatai, svečiai.

Visiems nuo 1991 metų teikiamos Kėdainių krašto kultūros premijos laureatams arba jų artimisiems rajono meras S. Grinkevičius ir savivaldybės administracijos direktorius O. Kačiulis įteikė Kėdainių rajono savivaldybės sidabro ženklus „Už nuopelnus“.

REKLAMA

Naujosios laureatės užduotis Nr. 1 – knyga

Naujoji Kėdainių krašto premijos laureatė G. Gustytė šypsosi, kad ją nuolat lydi skaičius „3“ – 3-ią kartą nominuota Kėdainių krašto kultūros premijai, 13 metų gyvena Kėdainiuose ir jau pastatė 23 spektaklius su vaikais ir jaunimu bei 3 spektaklius su suaugusiais.

„Meno kūrėjo statusas pelnytas už aktyvią ir ilgą kūrybinę veiklą, statant spektaklius, rengiant poezijos vakarus ir knygų pristatymus ir vykdant įvairius projektus. Kaip ir garbė būti nominuotai Kėdainių krašto kultūros premijos laureato vardui. Šis vardas – man didžiulis įvertinimas, kaip ir kitų kandidatų, nes kultūros srityje dirbant reikia daug altruizmo. Kadangi jau tekto garbė tapti laureate, tai gautą premiją skirsiu poezijos knygos išleidimui“, – kalbėjo G. Gustytė.

REKLAMA

Mat šiuo metu nuotoliniu būdu ji studijuoja Rašytojų akademijoje Kaune (knygų rašymas, leidyba) ir po keturių mėnesių – balandį jau turės rankose baigimo sertifikatą. 2019 metų užduotis Nr. 1 yra išleisti poezijos knygą „Jausenos“ (darbinis pavadinimas).

Kėdainių krašto kultūros premija yra inicijuota krašto garbės pilietės, gydytojos Teklės Bružaitės ir teikiama nuo 1991 metų. Šiais metais kultūros premija yra skiriama 28-ąjį kartą, 31-ąjam laureatui.

Apie Kėdainių krašto kultūros premijos laureatę

G. Gustytė, aktorė ir režisierė, poetė, Kėdainių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai, vaikų ir jaunimo teatro studijos „Polėkis“ vadovė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pretendentę pristatė Kėdainių, Akademijos, Josvainių, Krakių ir Šėtos kultūros centrų vadovai. G. Gustytė yra Lietuvos teatro sąjungos meno kūrėjų asociacijos narė, jai suteiktas Meno kūrėjo statusas. Pretendentės organizuojami renginiai bei projektai yra profesionalūs, išsiskiria įdomia režisūra. 2018 metais režisavo rajono dainų ir šokių šventę „Kokia nuostabi, Lietuva, esi!“, G. Gustytės iniciatyva Gegučių parke pastatyta pirmoji Kėdainiuose „Gatvės bibliotekėlė“, organizuojamas ir jau tradiciniu tapo skaitovų konkursas „Pavasaris pražydo žodžiais...“.

REKLAMA

Jos suburta vaikų ir jaunimo teatro studija „Polėkis“ gyvuoja jau 13 metų – pastatyti 23 spektakliai vaikams. Per metus kolektyvas surengia daugiau nei 25 pasirodymus, dalyvauja ir tarptautiniuose festivaliuose ir pelno aukštus įvertinimus. Pretendentės iniciatyva kasmet organizuojamos mieste vaikų vasaros stovyklos.

G. Gustytė – aktyvi kūryboje: rašo scenarijus ir pjeses savo statomiems spektakliams, rašo ir eiles, kurios paveikios savo gilumu, jautrumu, amžinųjų vertybių ieškojimu. Yra išleidusi savo kūrybos knygelę „Nelaimėliui broliui“.

REKLAMA

G. Gustytė apdovanota:

2016 m. Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos prezidento padėka už nuoširdų kūrybinį darbą, puoselėjant Lietuvos mėgėjų teatrą LTMS veiklos 25-mečio proga.


2016 ir 2017 m. LR švietimo ir mokslo ministrės padėka už aktyvų iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ palaikymą ir įdomių veiklų organizavimą vaikų vasaros atostogų metu.


2018 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos...“ direktoriaus padėka ir medaliu.

G. Gustytė premijai pasiūlyta už aktyvų dalyvavimą Kėdainių krašto kultūrinėje veikloje, jaunųjų menininkų ugdymą, įvairiapusę kūrybinę veiklą bei lietuviškumo ir žmogiškųjų vertybių saugojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų