REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Ugnis paglemžė visą šeimos turtą  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Gruodžio 17 vakaras Paulauskų šeimai buvo lemtingas, jų visas turtas pavirto pelenais. Lazdijų rajone, Būdviečio kaime esantis namą prarijo ugnis.

8

Gruodžio 17 vakaras Paulauskų šeimai buvo lemtingas, jų visas turtas pavirto pelenais. Lazdijų rajone, Būdviečio kaime esantis namą prarijo ugnis.

REKLAMA

Nuo prastos elektros instaliacijos užsidegęs namas liko tik su sienomis. Užsienyje dirbę Paulauskai visas santaupas investavo į namą, tvarkė stogą, pirko naujus baldus.

Šiandien Paulauskai su trimis sūnumis neturi kur švęsti Kalėdų, sūnūs socialiniuose tinkluose prašo neabejingų Lietuvos žmonių pagalbos.

Pagalbos šauksmas

„Atsitiko didelė nelaimė mūsų šeimoje. Visiškai sudegė šeimos užgyventas turtas – namas. Liko tik mūrinės sienos. Nebeliko nieko... Nei vieno sveiko daikto, nebeturime kur gyventi, nebeturime drabužių, batų, visų reikiamiausių dalykų.

Turime pradėti visko nuo 0. Tad mes prašome visų pagalbos, kas galite, padėkite mums, kad turėtume naujus namus. Mes netekome visko...

REKLAMA
REKLAMA

Bet svarbiausia turime vienas kitą, esame vieningi. Ir manome, kad atsiras gerų žmonių, norinčių mums padėti. Juk artėja Kalėdos, stebuklų metas.

Žinome, kad prašome daug, bet tikimės, kad Jūsų širdyje atsiras gerumo žiupsnelis. Kas galite, dalinkitės! Ačiū už Jūsų gerumą!“, – į visuomenę iš feisbuko paskyros kreipėsi sūnūs Deividas.

REKLAMA

Planavo praleisti orią senatvę

Portalui tv3.lt susisiekus su Deividu šis sunkiai rinko žodžius: „Tuo metų kai prasidėjo gaisras nebuvome namuose, brolis kelioms minutėms buvo palikęs namus. Grįžęs namo, atsirakinęs duris pamatė, kad namas buvo pilnas dūmų.“

Per dūmų užsklandą vaikinas negalėjo patekti į vidų: „Ugnis pradėjo plisti per koridoriaus lubas. Į pagalbą atskubėjo kaimynai, brolis skambino gaisrinei ir man.“

Iš pradžių gaisrinė ilgai teiravosi, kur yra gaisras: „Kol išklausinėjo ir atvažiavo, buvo praėjusios 20-30 minučių, ugnis jau buvo įsisiautėjusi.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai gesino namą, bet neturėjo kaukių, todėl negalėjo gesinti iš vidaus, tik iš lauko pusės. Kol atvažiavo stipresni ugniagesiai, įėjus į vidų buvo jau beprasmiška gesinti, nes viskas buvo sudegę ir ugnis išplito ant stogo.“

Gaisras buvo gesinamas dvi valandas: „Trys ekipažai gesino gaisrą, bet vis vien turtas nebuvo išsaugotas. Nieko nebeliko, visus daiktus praradome.“

Deivido tėvai dirbo užsienyje tam, kad galėtų šiame name praleisti orią senatvę: „Tėvai šį namą tvarkėsi iš pagrindų, remontavo, pirko naujus baldus labai ilgą laiką. Su broliais nusprendėme paprašyti žmonių pagalbos ir paramos.“

Būstas nebuvo apdraustas: „Tėvai ruošėsi baigti remontuotis namus iki galo ir tada apsidrausti, deja jau per vėlu.“

Namas buvo senas, tačiau renovuotas ir naujai įrengtas, neseniai uždėtas naujas stogas. Tėvai lenkė nugarą užsienyje tam, kad galėtų turėti gražų namą. Šiai dienai sūnūs glaudžiasi pas senelius.

Pagalbos prašymą galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų