REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Dekoratorės idėjos puošti namus (dekoratorės nuotr.)

Kalėdos jau čia pat. Daugelio mintys sukasi apie tai, kaip originaliai papuošti namus, kad juose būtų jauku ir gera sutikti didžiąsias metų šventes.

8

Kalėdos jau čia pat. Daugelio mintys sukasi apie tai, kaip originaliai papuošti namus, kad juose būtų jauku ir gera sutikti didžiąsias metų šventes.

REKLAMA

Jeigu dar nespėjote šventiškai papuošti namų ar pritrūkote idėjų, kviečiame paskaityti „Švenčių virtuvės“ dekoratorės Simonos Paulauskienės patarimus.

Tegyvuoja natūralumas

Šiemet dekore vyrauja natūralumas ir gamtos gėrybės. Išskirtinis dėmesys skiriamas Advento vainikui, kuris tampa pirmuoju švenčių šaukliu jūsų namuose.

„Rekomenduojame vainikus gaminti iš kuo daugiau natūralių medžiagų. Vainikų pagrindus rinkitės šiaudinius, juos apipinkite visžaliais augalais (puikiai tiks eglės, pušys, kėniai, tujos).

Vainikų dekorui naudokite tai, ką randate gamtoje: įvairių rūšių kankorėžius, kaštonus, giles, šakeles, džiovintas citrinas, cinamono lazdeles ir pan.“, - sako S. Paulauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dekoratorė rekomenduoja natūralius dekoro elementus papuošimuose derinti su bumbulais, elektrinėmis girliandomis.

Artėjant Kalėdų šventei, į dekorą galima įtraukti daugiau blizgesio, spalvų, faktūrų.

Skirkite laiko rinkdamiesi dekoracijas, nes tuomet su mielu noru jas naudosite ir kitais metais - užteks tik lengvai modifikuoti ar pritaikyti kitame spalvų derinyje. Taip ne tik sutaupysite, bet ir prisidėsite prie gamtos saugojimo.

REKLAMA

Namų dekoravimo klaidos

Griežtos dekoravimo taisyklės puošiant namus Kalėdoms negalioja, nes kiekvieno žmogaus skonis yra skirtingas. Tačiau dekoratorė pataria atkreipti dėmesį ir vengti klaidų, kurios gali sugadinti jūsų pastangas sukurti šventišką atmosferą.

• Skubate pirkti viską, ką pamatote gražaus, pigaus ir naujo

Neskubėkite ir ramiai apmąstykite, kokių Kalėdų šiemet norite savo namuose. Galbūt vyraus tradicinės spalvos – raudona, balta, žalia, languota?

O gal norite daugiau spindesio ir prabangos? Tam puikiai pasitarnaus aukso ir sidabro atspalviai dekore.

REKLAMA
REKLAMA

O gal jūs esate šiuolaikiškas, modernus, miesto žmogus? Jums turėtų patikti sodrios ir tamsios spalvos (juoda, bordo, smaragdinė).

Gamtos ir natūralumo mėgėjams idealiai tiks gamtos atspalviai: ruda, žalia, dramblio kaulo balta.

• Prisiperkate labai daug dekoracijų

Svarbiausia, nepersistenkite. Investavę pinigus į kiekį, nebūtinai turėsite kokybiškus papuošimus. Pasidarykite dekoro planą, paskaičiuokite, kiek papuošimų reikia eglei, langų dekorui, pasvarstykite, ar tikrai reikalingi papuošimai židiniui ir t.t.

• Dekorui naudojate pigiai atrodančias medžiagas

Venkite papuošimų, kurie vien tik pažiūrėjus atrodo pigūs ir nekokybiški: plastikiniai kaspinėliai, nenatūraliai atrodantis dirbtinis sniegas ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinė eglutė

Daugeliui Kalėdų eglutė – pats svarbiausias šventės akcentas. Pasistenkite, kad jūsų eglutė būtų kitokia nei visuomet. Jei turite laiko ir noro, žaisliukus gaminkite patys. Į eglutės puošimą įtraukite visą šeimą, nesvarbu, ar eglutę puošiate vos prasidėjus gruodžiui, ar Kūčių vakarą. Štai keletas dekoratorės S.Paulauskienės patarimų išskirtinei eglutės puošybai:

• Darykite eglutės žaisliukus iš gamtinių medžiagų – priklijuokite kaspinėlius prie įvairaus dydžio kankorėžių. • Kepkite įvairių formų sausainius ir eglutę puoškite jais. • Išbandykite dekupažo techniką ir dekoruokite iš medžio gamintus žaisliukus. • Nusagstykite eglutę natūralaus audinio (pvz.: lino, džiuto) kaspinėliais. • Išsirinkite pačią gražiausią eglutę ir puoškite ją labai gausiai tik lemputėmis. • Ištraukite iš palėpės ar rūsio senovinius stiklinius eglutės žaisliukus – jūsų eglutė bus ne tik graži, bet ir turės savitą istoriją.

REKLAMA

Stalo dekoras

Kalėdos – tai laikas, kai kalėdinė dvasia turi jaustis visuose namų kampuose. Graži ir įspūdinga eglė – dar ne viskas.

Nepamirškite pagalvoti ir apie kitas zonas: įėjimo durys, langai, laiptai, miegamasis ir galiausiai stalas, prie kurio sėsite visi drauge šventinės vakarienės.

Rekomenduojame dėmesį skirti šventinio stalo dekorui. Juk kasdienybėje visi skubame, lekiame ir labai retai susėdame kartu prie šventiškai padengto stalo, tad per Kūčias ir Kalėdas pasirūpinkite, kad stalas būtų jaukus ir šventiškas. Stalo dekoravimo idėjų galite rasti mūsų galerijoje.

Parengė Liucija Ališauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų