REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad 2019 metai bus politiškai įtempti, bet sėkmingi. Apie ateinančių metų aktualijas jis buvo kalbinamas tv3.lt portalo tiesioginėje transliacijoje. 

Valstiečių sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad 2019 metai bus politiškai įtempti, bet sėkmingi. Apie ateinančių metų aktualijas jis buvo kalbinamas tv3.lt portalo tiesioginėje transliacijoje. 

REKLAMA

„Pirmoji metų pusė bus tikrai sunki, bus daug politinių batalijų, artėja prezidento ir Europos Parlamento rinkimai. Tai kelia politinę įtampą, kova bus beprecedentė prezidento rinkimuose. Jei rinkimus laimėtų valstiečių sąjungos atstovas, tokiu atveju, visos valdžios būtų vienos politinės jėgos rankose. Iš vienos pusės galima sakyti, kad tai negerai, bet iš kitos pusės, visos valdžios dirbtų darniai darydamos, tai, ką daro“, – svarstė R. Karbauskis.

Tačiau jis pridūrė, kad nepritariantys valstiečių vykdomoms reformoms turėtų balsuoti už kitus politikus.

„Jei žmonės yra nusivylę tuo, ką mes darome, jei nusivylė tomis reformomis, tai jie už mūsų kandidatą ir neturi balsuoti, tai logiška. Aišku viena, jei prezidento rinkimus laimėtų konservatorių atstovė, tai tikėtis, kad politinės konfrontacijos neliks, neverta. Ar ji reikalinga, ar ne tegu sprendžia žmonės, nes mums atrodo vienaip, o žmonėms galbūt atrodys kitaip“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskio nuomone, dabartinė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė aktyviai dalyvaus šioje rinkimų kompanijoje, o jos tikslas, kad būtų išrinktas kandidatas, kuris atstovaus opozicijos interesus.

REKLAMA

„Artėjant prezidento rinkimams kritikos daugėja, o neseniai prezidentė įvardijo, kad yra du kandidatai, kurie, jos manymu, galėtų užimti prezidento postą. Visi nesunkiai perskaito apie ką yra kalbama, nors pavardės neįvardytos. Prezidentė tokiu būdu tiesiogiai už juos agituoja. Prezidento rinkimus, jei žmonės yra patenkinti mūsų darbais, o tie pokyčiai matosi, mūsų kandidatas laimės. Bet kuris žmogus, kurį mes iškelsime – laimės“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Jis pridūrė skeptiškai vertinantis apklausų rezultatus ir artėjant savivaldos rinkimams.

Reformas planuoja tęsti

Paklaustas, kas planuojama daryti įgyvendinant ligoninių reformą, R. Karbauskis sakė, kad niekas ligoninių nesiruošia uždarinėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki savivaldos rinkimų ligoninių pertvarka nebus daroma, nes reikia, kad į tai būtų įjungta savivalda, žmonės suprastų, kas ir kodėl yra daroma. Turi būti stiprinamas pirmosios pagalbos teikimas“, – teigė R. Karbauskis.

Paklaustas apie idėją atidaryti specializuotas alkoholio parduotuves, R. Karbauskis komentavo, kad šiuo metu sistemos keisti neketinama, t.y. kurti specializuotas parduotuves neplanuojama. 

Visą pokalbį žiūrėkite čia: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų