REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Pasižvalgykite po Vilniaus butus, kainuojančius iki 20 tūkst. eurų

Brangstantis nekilnojamasis turtas ir spekuliacijos apie butų pigimą – mėgstama daugelio lietuvių pokalbių tema. Ir nors Vilniuje NT kainos yra bene aukščiausios visoje šalyje, bet ir čia, labai norint, kartais galima įsigyti būstą ir už kelioliką tūkstančių eurų.

20

Brangstantis nekilnojamasis turtas ir spekuliacijos apie butų pigimą – mėgstama daugelio lietuvių pokalbių tema. Ir nors Vilniuje NT kainos yra bene aukščiausios visoje šalyje, bet ir čia, labai norint, kartais galima įsigyti būstą ir už kelioliką tūkstančių eurų.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt nusprendė pasižvalgyti po parduodamų pigiausių butų sostinėje pasiūlymus ir išsiaiškinti, kokią nuosavą pastogę Vilniuje galima įsigyti kišenėje turint 20 tūkstančių eurų? Tam pasitelkėme alio.lt ir aruodas.lt NT pardavimo portaluose patalpintus skelbimus.

Naujoji Vilnia, Naujininkai, Rasos, Šnipiškės, Aukštieji Paneriai – tokius Vilniaus rajonų pavadinimus dažniausiai išvysta nebrangaus nuosavo būsto ieškantys pirkėjai.

Pigiausias skelbimų portaluose šiuo metu besisukantis būsto Vilniuje pasiūlymas yra dviejų kambarių butas mūriniame name Aukštuosiuose Paneriuose, Agrastų gatvėje. Už 33 kv. metrus gyvenamojo ploto ir dalį šalia namo esančio sklypo dabar prašoma 4739 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šis butas parduodamas iš varžytinių, todėl galutinė jo kaina gali būti aukštesnė. Kiek konkrečiai – priklausys nuo kitų susidomėjusiųjų siūlomų sumų. Tačiau pernelyg džiaugtis tokiu pigiu laimikiu Vilniuje nederėtų. Buto vidus prašyte prašosi kapitalinio remonto ir talkos, išnešant iš jo visus per daugelį metų sukauptus rakandus.

REKLAMA

Nebrangų geresnės būklės ir esantį arčiau centro būstą galima nusipirkti ir Naujininkuose, Dzūkų gatvėje. Tačiau už jį teks sumokėti ne mažiau kaip 7947 eurus, o ir jo plotas jau bus kone dvigubai mažesnis – tik kiek daugiau nei 18 kv. metrų. Butą kultūros vertybių registre esančiame pastate miesto savivaldybė taip pat parduoda aukcione.

Vilniaus miesto pakraštyje, Salininkuose, 25 kv. metrų butą šiuo metu siūloma įsigyti už 11 300 eurų. Ir tai be jokių papildomų išlaidų, nes būstas parduodamas tiesiogiai, o ne per varžytines. Potencialūs pirkėjai yra viliojami „pro langus atsiveriančia erdvaus kiemo panorama“ ir tuo, kad „nėra jokių asocialių ar girtaujančių asmenų“.

REKLAMA
REKLAMA

Visą laiką svajojote gyventi Užupyje, bet ši Vilniaus vieta jums atrodė beveik neįkandama? Tuomet vertėtų dėmesį atkreipti į dar vieną per varžytines siūlomą būstą. Polocko gatvėje už 11 700 eurų pradinę kainą galima įsigyti 1 kambario butą. Tačiau bloga žinia ta, kad jo plotas nesiekia ir 9 kv. metrų.

O ir privatumo čia ne per daugiausia – virtuvė ir vonios kambarys yra tik bendro naudojimo.

Už panašią kainą, vos 11 800 eurų, siūlomas ir 1 kambario butas Naujojoje Vilniuje. Nors 17 kv. metrų dydžio patalpa iš pirmo žvilgsnio ir neatrodo kaip ta, kurioje gali tilpti visi butui reikalingi atributai, bet pardavėjai siūlo pagalvoti dar sykį. Į kambarį yra pravestas vandentiekis su kanalizacija, pastatyta dušo kabina, boileris karštam vandeniui. Be to, yra įvadai kriauklės bei skalbimo mašinos pajungimui. Taigi, viskas, ko reikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Solidžia grąža pirkėjus vilioja už 20 tūkstančių eurų pusę buto Naujamiestyje, Vytenio gatvėje parduodantys asmenys. Vieną kambarį čia galima įsigyti ne bendrabučio tipo bute, tad virtuve, tualetu ir vonia naudositės tik su dar vienu žmogumi.

„Registrų centro“ duomenimis, naujo statybos buto kvadratinio metro vidutinė kaina 2018 m. III ketvirtį Vilniuje buvo 989 eurai. Senos statybos butų kainos sostinėje liko stabilios: už kvadratinį metrą reikėjo mokėti 1 398 eurus, Senų namų vidutinė kaina per III ketvirtį krito 15,5 proc. ir siekė 910 eurų už kvadratinį metrą.

Išvysti daugiau pačių pigiausių Vilniaus būstų galite nuotraukų galerijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų