REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Ironvytas ir Edgaras Bechter pristato kriminalinį vaizdo klipą (A. Budvydytės nuotr.)

Nesenai trečiąjį solinį albumą išleidęs Ironvytas klausytojus stebina netikėta muzikine kolaboracija, rašoma pranešime spaudai.

12

Nesenai trečiąjį solinį albumą išleidęs Ironvytas klausytojus stebina netikėta muzikine kolaboracija, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Reperis pristato kartu su aktoriumi Edgaru Bechter įrašytą kūrinį ir pristato vaizdo klipą „Rimti reikalai“.

„Daugeliui gali būti siurprizas, kad Edgaras užrepavo, tačiau dar prieš dešimt metų, kai aš pats nerepavau, jis jau buvo repo grupės „Contra“ narys, pravarde Tayer, ir įrašinėjo kūrinius rusų kalba“, – pasakoja Ironvytas, – „Kai viename televizijos projekte susipažinau su Edgaru ir mūsų pokalbis pakrypo apie muziką, paaiškėjo, kad anksčiau aš ir pats klausydavau jo kūrinių. Tačiau tada net neįsivaizdavau, kaip atrodo „Contra“ nariai. Taip ir gimė mintis kada nors įrašyti bendrą kūrinį“.

Į muzikos pasaulį aktorius E. Bechter grįžta ne tik su nauju kūriniu, tačiau ir su nauju pseudonimu – Hypocrite (liet. veidmainis). „Esu aktorius ir į muzikinį „aš“ žiūriu kaip į personažą. Tad, koks bus Hypocrite, išgirsite mano naujuose kūriniuose, palikime intrigą, – kalba aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, kaip kilo vaizdo klipo idėja, kūrėjai papasakojo, kad mintys apie projektą dėliojosi kelerius metus. Anot jų, ji tiesiog laukė tinkamo laiko startui.

REKLAMA

„Prieš maždaug trejus mėnesius susipažinau su Egidijumi Zelvaru-Zava. Paaiškėjo, kad jis kuria muziką. Paprašiau, kad atsiųstų pavyzdžių ir man jie patiko. Tačiau, tiesą pasakius, iš pradžių neįsivaizdavau, ką su tokia muzika veikti. Mažiausiai norėjau veltis į kriminalinį repą.

Rytais plaudamas indus vis pasileisdavau šią muziką vėl ir vėl, kol nesuniūniavau frazės „čia rimti reikalai“. Tada pasidariau kavos ir parašiau pirmąjį posmą. Nusiunčiau jį Ironvytui ir pasiūliau prisijungti prie dainos kūrybos. Seniai norėjau dirbti su šiuo atlikėju. Vytautas, mano nuostabai, kitą dieną jau turėjo antrąjį posmą. Taip ir užvirė visa ši košė“, – sako E.Bechter.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią naktį aktorius niekaip negalėjo užmigti. Kaip jis sako, užvaldžius idėjai, pasąmonė nesiliauja piešti įvairių vaizdų, kurie galop virsta vientisu kūriniu. Taigi, vaizdo klipą buvo belikę tik nufilmuoti. Surinkęs bičiulius iš skirtingų meno sričių, idėją įgyvendino.

„Tariu didelį „ačiū“ operatoriui Evaldui Maniušiui, stilistei Virginijai Valeišaitei bei aikštelės dailininkei Giedrei Valeišaitei („Dirty Blondes“), serialo prodiuseriui Andriui Urbanavičiui, davusiam žalią šviesą projekto įgyvendinimui, Valentinui Kirejevui už atsidavimą, Edgarui Kriveliui už puikią akordeono partiją, mano nuostabiai žmonai Modestai Bechter už kantrybę ir dalyvavimą, pusseserei Valerijai Maleckajai už pasitikėjimą ir kitiems, kurie patikėjo mano beprotybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su šiuo darbu taip pat startavo mano ir Aleksandro Urbanovic kūrybinis tandemas „Empty Plate productions", po kurio vėliava nuo šiol labai daug kursime“, – džiaugiasi E.Bechter.

Aktorius užsimena ir apie kūrinyje paslėptą žinutę. Kuriant vaizdo klipą buvo telkiamasi prieš kriminalinio pasaulio romantizavimą.

„Visas tas pasaulio dugnas puikiai žiūrisi kine, nes žmonės mėgsta pamaitinti savo užslėptą blogį. Bet, patikėkite, niekas nenorėtų atsidurti herojų situacijose. Realiame gyvenime gražios pabaigos nusikaltėliams beveik niekada nebūna. Gresia kalėjimas arba mirtis, o nešvarūs pinigai dažniau tampa prakeiksmu. 
Vargu, ar gyvenimas paranojiškoje baimėje, kad tave nužudys arba pasodins – laimė. Geriau įsižiūrėję klipe pamatysite blogio ir gėrio sergėtoją, taip vadinamą likimo ranką. Ir kitas mikro užuominas, kurių neatskleisiu“, – intriguoja aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų