REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Saulius Skvernelis (nuotr. SCANPIX)

Dėl mokytojų streiko smuko ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio populiarumas – palankiai vertinančių jo veiklą sumažėjo beveik devyniais procentiniais punktais.

33

Dėl mokytojų streiko smuko ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio populiarumas – palankiai vertinančių jo veiklą sumažėjo beveik devyniais procentiniais punktais.

REKLAMA

Gruodžio mėnesį per apklausą premjerą palankiai vertino 36,8 proc. respondentų, nepalankiai – 40 proc. Lapkritį jis turėjo 45,4 proc. palankių ir 32,3 proc. nepalankių vertinimų.

„S. Skvernelio reitingas mažėja jau penktą mėnesį. Bet pirmą kartą neigiamai vertinančių premjerą skaičius tapo didesnis už tuos, kurie jį vertina teigiamai. Jis pateko į neigiamų personažų ratą“, - BNS sakė apklausą atlikusios įmonės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Gruodžio 1-9 dienomis atliktos apklausos rezultatus skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“. Tyrimo metu apklausti 1025 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Gaidžio, premjero reitingo smukimas susijęs su mokytojų streiku ir „premjero ne visai pasisekusiu reagavimu į tuos dalykus“.

Jo teigimu, smunkantis populiarumas taip pat mažina premjero galimybes sėkmingai dalyvauti prezidento rinkimuose, nes susiaurėja elektoratas.

REKLAMA

Pasak V. Gaidžio, Lietuvos rinkėjai gali pasigesti jautraus, įsiklausančio į žmonių problemas politiko bruožų.

Konfliktas su streikuojančiais mokytojais nusmukdė ir buvusios švietimo ministrės Jurgitos Petrauskienės reitingą ir gyventojų pasitikėjimą visa švietimo sistema.

Lapkritį palankiai vertinančių tuometinę švietimo ministrę buvo 11 proc., gruodį jis nukrito iki 6 proc. Tuo metu neigiamų vertinimų skaičius išaugo nuo 51 proc. praėjusį mėnesį iki 58 proc. gruodį.

„Ji tapo pačiu nepopuliariausiu politiku. Beveik 60 proc. neigiamų vertinimų – retas politikas tokią ribą pasiekia. J. Petrauskienė taip pat nukentėjo per streikus“, – teigė V. Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos duomenys rodo, kad įtampos dėl mokytojų darbo apmokėjimo modelio bei kitų pertvarkų neigiamai atsiliepė visos švietimo sistemos vertinimui.

„Švietimo sistema kažkada apie 2003-uosius metus buvo institucija, kuria labiausiai buvo pasitikima, o dabar nukrito nuo 41 proc. iki 35 proc. pasitikėjimas. Išaugo atitinkamai 6 procentiniais punktais nepasitikėjimas ir tai mažiausias rezultatas per 20 metų“, – sakė „Vilmorus“ vadovas.

Anot jo, tai rodo, kad įsivyravusi įtampa ir konfliktai kenkia visoms pusėms – ir valdžiai, ir švietimo bendruomenei.

Sociologas prisiminė, kad panaši situacija buvo stebima ir per Rolando Pakso apkaltos skandalą, kada reikšmingai krito ir žiniasklaidoje stipriai kritikuoto R. Pakso reitingai, ir gyventojų pasitikėjimas pačia žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palankiausiai vertinami – D. Grybauskaitė, V. Matijošaitis

Palankiausiai vertinamų politikų lentelės viršūnėje - prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ją palankiai vertina 59,4 proc. (61,2 proc. lapkritį). Nepalankiai vertinančių šalies vadovės veiklą 21,4 proc. respondentų, per mėnesį šis skaičius nekito.

Kauno merą Visvaldą Matijošaitį gruodį palankiai vertina tiek pat apklaustųjų, kiek ir praėjusį mėnesį – 56,7 proc.

Trečioje vietoje užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius – 46,8 proc. (45 proc. lapkritį), Viktoras Pranckietis gruodį sulaukė 44,3 proc. palankių vertinimų (46,5 proc. lapkritį).

Apklausos duomenimis, per mėnesį kiek ryškiau pakito susisiekimo ministro, šiuo metu laikinai einančio ir švietimo ministro pareigas, Roko Masiulio bei krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio vertinimai

R. Masiulį palankiai vertinantys gruodį nurodė 42 proc. (38,5 proc. lapkritį), R. Karoblį – 25,7 proc. (21,8 proc. lapkritį). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų