REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės krizės nėra, yra valdančiosios daugumos santykio su visuomene krize, teigia prezidentė.

Vyriausybės krizės nėra, yra valdančiosios daugumos santykio su visuomene krize, teigia prezidentė.

REKLAMA

„Manau, kad tai daugiau valdančiosios daugumos santykio su visuomene krizė, ne Vyriausybės krizė“, – trečiadienį LRT laidai „Dienos tema“.

Valstybės vadovės teigimu, užuot bendravusi su įvairių sričių specialistais, visuomenės atstovais, įsiklausiusi į jų pastabas, kritiką, Vyriausybė arogantiškai buldozeriu stumia reformas. Anot jos, taip buvo patvirtinta ir mokytojų etatinio apmokėjimo tvarka.

D. Grybauskaitės teigimu, „suvėlimo ir chaoso per tą arogantišką visažiniškumą yra ne tik švietime, bet ir kitose srityse“.

„Matome, kad jeigu pirmaisiais metais dar ši dauguma mokėsi ir stengėsi girdėti ir kažką daryti, tai antrieji metai didele dalimi buvo skirti jėgos demonstravimui, buldozerio demonstravimui, kad jau ir girdėti nebūtina, žino ir taip gerai, įsiklausyti nereikia. Matyt, tai sukėlė priešpriešą tarp visuomenės, Vyriausybės ir valdančiosios daugumos“, – svarstė valstybės vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji perspėjo, kad žmonių negerbimas ir valdžios arogancija gali atvesti į rimtą krizę, tą parodė riaušės Prancūzijoje.

Antradienį Seimo priimtą kitų metų biudžetą prezidentė vadino „pinigų dalybų biudžetu“. Jos teigimu, ten nėra nei mokesčių reformos, nei jokios kitos reformos.

REKLAMA

„Išties pinigų padaugėjo, bet reformų realių kaip tokių nėra, daugiau iš vienos kišenės į kitą perdėliojame. To augimo rezultatus šiek tiek padalijame, pabarstome ir mėginame, kad tai tenkintų visus“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Ne pats biudžetas yra problema, o kaip jis buvo priimtas. Kaip valdžia kalbasi su savo žmonėmis“, – pabrėžė ji.

Prezidentė teigė siūliusi savo pagalbą švietimo ir mokslo ministrei, premjerui dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio, bet sulaukė atsakymo, kad susitvarkys patys.

Anot jos, tik gavusi trijų ministrų atstatydinimus ji įsikišo ir pateikė savo siūlymus taisyti etatinio apmokėjimo modelį.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis mokytojų, reikalaudami tobulinti etatinį darbo apmokėjimo modelį, nuo lapkričio 12 dienos yra paskelbę neterminuotą streiką. Keliasdešimt mokytojų įsikūrė ir nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

Dalia Grybauskaitė taip pat teigia, kad nėra jokių pažymų, jog Rusijos specialiosios tarnybos su konservatoriais galėjo prisidėti prie mokytojų streiko organizavimo, teigia Dalia Grybauskaitė.

„Jokių pažymų, jokios informacijos iš žvalgybos institucijų apie tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos kartu su konservatoriais dalyvauja streiko organizavime ar kame nors, nėra“, – trečiadienį LRT laidai „Dėmesio tema“ sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjero Sauliaus Skvernelio kreipimąsi į kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos institucijas dėl galimos grėsmės nacionaliniam saugumui ji vadino desperacija ir mėginimu „naudotis žvalgybos institucijomis“.

„Matykime, kokios nuotaikos visuomenėje. Kol kas yra noras neigti ir toliau, noras ieškoti kaltų net pasitelkus teisėsaugos institucijas. Tai atrodo liguista. Švelniai tariant“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Anot jos, premjeras iš pradžių viešai pranešė apie grėsmes, o vėliau kreipėsi į institucijas, kad jos rastų tokios informacijos.

„Tai nesolidu. Tokio lygio pareigūnui yra neatsakinga ir labai nesolidu“, – kalbėjo prezidentė.

S. Skvernelis praėjusią savaitę Seime pareiškė, kad konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

Šios savaitės antradienį Vyriausybės vadovas patvirtino, kad kreipėsi į specialiąsias tarnybas „dėl procesų, vykstančių šalyje“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų