REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su kuo jums asocijuojasi žodžiai „Pist“, „Skrandžio masturbatoriai“ ar „Desertai plaukams“? Pasirodo, tokius ir kitokius, priverčiančius išsižioti iš nuostabos pavadinimus šįmet užregistravo verslus kuriantys lietuviai.

Su kuo jums asocijuojasi žodžiai „Pist“, „Skrandžio masturbatoriai“ ar „Desertai plaukams“? Pasirodo, tokius ir kitokius, priverčiančius išsižioti iš nuostabos pavadinimus šįmet užregistravo verslus kuriantys lietuviai.

REKLAMA

„Registrų centro“ atstovų teigimu, kasmet Lietuvoje įregistruojama daugiau nei 11 tūkstančių juridinių asmenų. Kai kuriems iš jų originalumo tikrai netrūksta.

Pateikiame 25 pačius originaliausius 2018 m. „Registrų centre“ įregistruotus pavadinimus.

1. MB 3 debesėliai

2. MB Lapino kepurė

3. MB Patvorys

4. MB Voverė ir riešutas

5. LDK valdovo Vytenio Buivydo Gediminaičių dinastijos bajorų aristokratų palikuonių teisių gynimo asociacija

6. MB Desertai plaukams

7. MB Puodas ir petunija

8. MB 2 obliai

9. MB Bimbadienis

10. MB Čaknoris

11. MB Intelektuali gorila

12. MB Ką žmonės dirba visą dieną

13. MB Kiaulė ir švilpukas

14. MB Maištingas nindzė

15. MB Mandra troba

16. MB Medžiaginis plaktukas

17. MB Meška balione

18. MB Pist

19. MB Strazdo telegrafas

20. MB Vyrai eina obuoliauti

21. MB Limonadas Šimonadas

22. MB Tarpgalaktinė kontora

23. MB Skrandžio masturbatoriai

24. UAB Tingi beždžionė

25. UAB Dzin tas pavadinimas

Pavadinimą padiktuoja ir knyga

Kaip tv3.lt teigė leidyba ir radijo laidų rengimu užsiimančios mažosios bendrijos „Ką žmonės dirba visą dieną“ vadovė Rasa Jusionytė, toks pavadinimas kilo galvojant, ką padovanoti neseniai skaityti pramokusiai dukterėčiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuomet prisiminiau knygą „Ką žmonės dirba visą dieną“. Ir pagalvojau, kad būtų labai šmaikštu pačiai pradėti tokio pavadinimo projektą. Nes darbai labai pasikeitė nuo mūsų tėvų ir senelių laikų.

REKLAMA

Taip gimė „Žinių radijo“ laida „Ką žmonės dirba“, ir pats projektas „Ką žmonės dirba visą dieną“. Organizuojame renginius, o kitąmet išleisime knygą“, – su pavadinimo priešistore supažindino R. Jusionytė.

Automobilių variklių dalių prekyba užsiimančią įmonę pavadinti „Pist“ , jo kūrėjai nusprendė per daug negalvoję.

„Visiškai spontaniškai kilo ir neturi jokios reikšmės“, – apie tai, ką norėta pasakyti pavadinimu „Pist“, sakė šios įmonės vadovas.

Tuo tarpu bendrovės „Tingi beždžionė“ atstovas Audrius sakė, kad šiuo pavadinimu pasidabins kitąmet Panevėžyje atsidarysiantis baras, kuris bus sujungtas su barzdaskučių salonu. 

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjome pavadinimo, kuris būtų susijęs su barzdaskučių salonu, kažko įdomaus. Žiūrėjome, kuris iš gyvūnų turi barzdas. Tuomet ir išsiaiškinome, kad beždžionės turi barzdas, kaip ir žmonės. Taip ir atsirado šis pavadinimas“,  – sakė „Tingi beždžionė“ atstovas. 

Lietuviai drąsėja 

Anot Ryšių su visuomene agentūrų asociacijos vadovės Romualdos Stonkutės, pastebima, kad verslus kuriantys lietuviai renkasi vis drąsesnius ir dėmesį atkreipiančius pavadinimus. Labiausiai tai būdinga jaunajai kartai.

Pavadinimai yra vis originalesni, ta prasme, kad nevengiama drąsesnių žodžių ir jų junginių. Nepamirškime, kad kažkada ir pavadinimas „Keulė rūkė“ visus vertė iš koto. Dabar pripratome ir supratome, kad tai savotiškas hipsterių kultūros atspindys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į verslą ateina nauja jauna karta. Šie žmonės dažnai renkasi šokiruojančius, drąsius pavadinimus, ne visada turinčius prasmę. Dabar tokios tendencijos, kad visi nori būti solidūs ir rimti, nėra“, – sakė R. Stonkutė.

Kaip lapkričio pradžioje paskelbė viešoji įstaigą „Versli Lietuva“, nors šalyje ekonominė aplinka verslui kurtis išlieka palanki, bet per pastaruosius metus Lietuvoje įsikūrusių įmonių išgyvenamumas mažėja.

Valstybinės mokesčių inspekcijos skaičiavimais, 2018 m. pradžioje Lietuvoje iš viso veikė 83,4 tūkst. įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų