REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cukriniai žvyninukai – seniausi parazitai žemėje, labai mėgstantys puotauti negyvomis odos ląstelėmis ir plaukais, rašoma mirror.co.uk.

Cukriniai žvyninukai – seniausi parazitai žemėje, labai mėgstantys puotauti negyvomis odos ląstelėmis ir plaukais, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Jeigu norite jų kuo greičiau atsikratyti, jums pravers kelios priemonės, kurias tikrai rasite savo namuose. 

Valiklio gali pasigaminti ir namuose, naudodami vandenį ir actą lygiomis dalimi ir pridėdami indų ploviklio bei 10 lašų pipirmėčių ir eukalipto aliejaus.

To turėtų užtekti, kad atbaidytumėte cukrinius žvyninukus.

Paspęskite medaus spąstus arba naudokite druską

Mišinį galite pasigaminti iš lygių dalių valgomosios sodos ir medaus.

Šio mišinio uždėkite ant kartono ir tokius kartono gabalėlius išslapstykite tose vietose, kuriose pastebėjote cukrinių žvyninukų.

Šie gyviai taip pat dievina druską, bet ji jiems sukelia dehidrataciją, todėl vabzdžius nužudys. Tose vietose, kur esate pastebėję šių parazitų, pabarstykite druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat galite išbandyti česnaką ir eterinius aliejus. Parazitai negali pakęsti česnako, citrinos, levandos, baziliko ir apelsinų kvapų.

Sutaisykite varvančius vamzdžius ir čiaupus. Cukriniai žvyninukai angliškai vadinami „silverfish“ (sidabro žuvimis) ne be reikalo.

REKLAMA

Varvantys vamzdžiai juos traukia kaip magnetas, todėl reguliariai tikrinkite vamzdžius ir čiaupus visame būste.

Įsigykite dehumidifikatorių

„Jei jūsų namai yra drėgni, dehumidifikatorius padės išspręsti šią problemą. Tačiau drėgnus namus bet kuriuo atveju reikėtų dažniau tikrinti, nes drėgmė sukelia ir daugiau problemų.“

Maistą laikykite uždaruose konteineriuose

„Visus maisto produktus laikykite gerai uždarytus dėžutės ir konteineriuose. Cukrinius žvyninukus ypatingai traukia makaronai ir įvairūs dribsniai. Į stalčius ir spinteles taip pat galite įdėti cinamono – jis veikia kaip atbaidymo priemonė.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų