REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kiekvienas jaunas žmogus savo gyvenime susiduria su abejonėmis ir klausimais, kokią profesiją rinktis, kad darbas ateityje būtų mielas širdžiai ir perspektyvus. Norint tai išsiaiškinti, tenka išspręsti daugybę uždavinių: pažinti savo gebėjimus ir lūkesčius, kuo anksčiau susipažinti su darbo rinka ir galimybėmis joje.

Kiekvienas jaunas žmogus savo gyvenime susiduria su abejonėmis ir klausimais, kokią profesiją rinktis, kad darbas ateityje būtų mielas širdžiai ir perspektyvus. Norint tai išsiaiškinti, tenka išspręsti daugybę uždavinių: pažinti savo gebėjimus ir lūkesčius, kuo anksčiau susipažinti su darbo rinka ir galimybėmis joje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, universalaus atsakymo, kaip reikėtų planuoti savo karjerą – nėra, tai individualus procesas, tačiau tik bandant įvairius variantus ir galimybes, galima atrasti atsakymus.

REKLAMA

Siekiant padėti planuoti karjerą, Klaipėdos valstybinė kolegija lapkričio 28 d. organizavo karjeros kontaktų mugę – „KARJEROS DŪZGĖS“. Tai karjeros renginys, kurio tikslas – suburti studentus, absolventus, akademinės bendruomenės narius ir darbdavius į vieną vietą ir padėti užmegzti profesinius kontaktus. Ši mugė pritraukė daugiau nei 30 stambių Vakarų Lietuvos regiono organizacijų, o renginį aplankė apie 600 studentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes suvokiame savo vaidmenį ir svarbą visuomenėje – prisiimame atsakomybę už savo veiksmus, aktyviai rūpinamės ne tik savo ar Kolegijos interesais, bet ir studentų, klaipėdiečių – visų Lietuvos gyventojų gerove. Esame atviri kitokiam požiūriui, pozityvioms iniciatyvoms, dialogui, bendradarbiavimui, naujovėms. Savo sėkmę suprantame, kaip mūsų studentų, absolventų, socialinių partnerių ir visos kolegijos bendruomenės sėkmę. Studijomis patenkinti studentai, geri absolventų įsidarbinimo rodikliai bei darbdavių pripažinimas – tai charakteristikos, kuriomis siekiame išsiskirti.“, – pasakoja kolegijos Studijų ir karjeros centro vadovė Vilma Bridikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karjeros kontaktų mugė tapo savotiška vieta gauti grįžtamąjį ryšį iš darbdavių – Vakarų Lietuvos regiono stambiųjų organizacijų. Išsiaiškinti, kokiomis savybėmis ir gebėjimais turėtų pasižymėti aukštosios mokyklos rengiamas specialistas, norintis sėkmingai siekti karjeros darbo rinkoje. „Iš darbdavių išgirdome daug praktinių patarimų ir įsipareigojome į juos atsižvelgti, užtikrindami studijų turinio atitikimą darbo rinkos poreikiams, kokybišką studentų profesinę praktiką, inovatyvių mokymo(si) metodų taikymą, studentų konsultavimo sistemos efektyvumą“, – tikina Vilma Bridikienė.

REKLAMA

„Mars Lietuva“ personalo skyriaus specialistė Monika Benikaitė tikina, kad „Karjeros dūzgės“ – vienas iš renginių, kuris suteikė progą tiesiogiai susitikti bei susipažinti su studentais, išgirsti jų lūkesčius bei pasidomėti, ko jie tikisi iš darbdavių. „Mūsų įmonė didelį dėmesį skiria „Early Talent“ iniciatyvoms ir kviečia studentus aktyviai domėtis siūlomais užsiėmimais: vizitais į įmonę, susitikimais su skirtingų skyrių atstovais, praktikos galimybėmis. Visa tai padeda studentams suprasti, kaip atrodo darbo aplinka, išskirtinė darbo kultūra bei darbo specifika mūsų įmonėje. Turime daug pavyzdžių, kai studentai po praktikos prisijungia prie mūsų „Mars Lietuva“ kolektyvo nuolatiniam darbui, todėl dalyvavimas tokiuose renginiuose yra reikšmingas abejoms pusėms: įmonėms – siekiant atrasti jaunuosius talentus, studentams – renkantis ateities darbo vietas“, – sako Monika Benikaitė.

REKLAMA

Vis dėlto pagrindiniai dalyviai šiame renginyje buvo studentai, kurie tikslingai domėjosi darbdavių teikiamomis galimybėmis atlikti praktiką, rengti baigiamąjį darbą aktualia įmonei problematika, ar įsidarbinti baigus studijas.

Logistikos vadybos studijų programos antro kurso studentai

Ieva Daujotaitė Likau visiškai sužavėta, UAB „Vesvela“ direktoriaus Vladimir Boiko nuoširdaus ir gyvenimiško pasakojimo apie jaunus žmones, jų lūkesčius atėjus dirbti į įmonę Renginio metu gavau naudingų patarimų, kurie tikrai padės lengviau įsidarbinti ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidas Aukštkalnis, “Susipažinau su keturių įmonių atstovais ir pateikiau savo kandidatūrą darbo pasiūlymui gauti. Net keletas iš jų, pažadėjo pakviesti mane į darbo pokalbį“.

Mechanikos inžinerijos studijų programos studentė

Eglė Mikalauskienė „Renginys, be abejonės, naudingas ir reikalingas. Turėjau galimybę pabendrauti su visų įmonių atstovais, siūlančiais praktikos vietas. Tik šiame renginyje sužinojau, kad tokios įmonės kaip „SBA baldai“, „Mars Lietuva“ organizuoja ir vasaros praktikas studentams.“.

Klaipėdos valstybinė kolegija ypač daug dėmesio skiria praktiniam mokymui, todėl šis susitikimas svarbus tiek studentui, besirenkančiam būsimą praktikos ir darbo vietą, tiek įmonėms, kurios nori bendradarbiauti ir turėti gerų specialistų. „Karjeros dūzgės“ puiki pirmoji pažintis su savo būsimu profesijos lauku, galimybė pristatyti save ir tikslingai planuoti asmeninę karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų