REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
224
Julija Janus ir Juozas Statkevičius (tv3.lt fotomontažas)

Neseniai apie stabdomą karjerą pranešusi dizainerė Julija Janus šį savaitgalį pasidalijo savo nuomone apie neseniai praūžusį Juozo Statkevičius madų šou.

224

Neseniai apie stabdomą karjerą pranešusi dizainerė Julija Janus šį savaitgalį pasidalijo savo nuomone apie neseniai praūžusį Juozo Statkevičius madų šou.

REKLAMA

Dizainerė savo nuomonę viešai paskelbė socialiniuose tinkluose, o po kurio laiko sulaukė ir žiauraus J. Statkevičiaus atkirčio.

„Mano asmeninė nuomonė

Stebėjau visą Juozo jubiliejaus sklaidą ir pati sau galvojau: prancūzai, pačia seniausia savo forma. Visa tai – prieš ką jie patys dabar protestuoja. Nieko prieš juos neturiu, tik mano – šiuolaikinės moters poreikiai visai kitokie. Man atrodo, kad asmenybė, gebėjimai, sveikas gyvenimo būdas, sportas, dinamiška kasdienybė, saikingas vartojimas senai dominuoja virš nusidėvėjusių moterų kankinimo įrankių. Laboutin ir Christian Dioro formos žavi kaip filmai apie viduramžių karalienes, tačiau būti įkištai į panašų stilių man reikštų grįžti į inkvizicijos laikus. 


Graži moteris 21 amžiuje? Kokia ji? Sveiko kūno ir sveikos sielos. Jei ji gimdžiusi , gyvena pilnavertį šeimos gyvenimą, rūpinasi savimi ir yra mylima- ji tikrai atrodo kitaip, nei Juozo modeliai. Ir jai netinka to suknelės, arba net jei ji į jas įsispraustų- tuoj pat nusiimtų, nes nepatogu, įpareigoja, varžo – tas pats kas spraustis į praeitų amžių korsetus, turniūrus, sukneles šluojančias žemę ir bandyti įsėsti į savo automobilį ar švęsti gimtadienį gastrobare, norint pašokti šiuolaikinės muzikos ritmais. Nu niekaip. Tiesiog tai galbūt cirkas, bet ne mada. Sveikas, gyvenime save realizuojantis žmogus dabar yra tas, kurio išorinė elegancija daro įspūdį santūrumu ir komfortu, judesio ir asmenybės laisve. Ji žengia laisvai, jos judesių nekausto suveržimai, pakėlimai ir spaudimas. Ji negalvoja apie savo rūbą – nes rūbas yra tarsi antra oda. Ji galvoja kokios užduotys jos laukia jos veikloje, ko mokysis, ką perskaitys, kur pramogaus, vyks, su kuo susitiks ir ką naujo pamatys. Ji žavi savo puikiu humoro jausmu, emociniu intelektu, išraiškingu temperamentu ir nuoširdžia reakcija. Jai net į galvą nešauna priėjus prie vyro pradėti tankiai mirksėti ir išpūsti krūtinę bei įtraukti užpakalį – nes tai gali patikti nebent alaus pilvams iš Sibiro atvykstantiems pademonstruoti savo piniginės gylį į senus, pradvisusius prancūziškos Rivieros viešbučius, kurie vis dar išdidžiai save vadina 5 žvaigždučių svetingumo lygiu, nors jau 30 metų kaip praėjo jų aukso amžius. 


REKLAMA
REKLAMA

Inovacija užprogramuota mados raidoje, nes mados dizainas reaguoja į visas pasaulines ar bendruomenės aktualijas. Teatras – taip pat reaguoja. Gražaus gyvenimo rodymas be jokios reakcijos į aktualijas daugiau panašus į cirko pasirodymą, kur moteris, kaip lokys už cukraus gabaliuką eina ratu pagal dresiruotojo komandą.


REKLAMA

Taigi kas yra ta Lietuviška mada? Teatras, industrija ar cirkas? Atgyvena ar inovacija?“ – „Facebook“ rašė J. Janus.

Netrukus po to Julija paviešino ir Juozo atsaką – dizaineris asmenine žinute „Facebook“ tinkle iškeikė dizainerę.

„Julyte, jeigu tu bankrutuoji ir rengi visus maišais ir nieko nepasiekei ir nepadarei, esi baisi vidutinybė nuo studijų laikų, ir nieko nesuvoki iki dabar! Tavo lūpomis kalba nevykėlio nežmoniškas pavydas! <…> kaip tau negėda, niekada nieko nesakiau apie tavo bulvių maišus ir bankrotą tavo! Nesąmonė, išplerus stora esi, bulvės veidu! Ir kugėlio smegenim! Žinai, aš tau pasakysiu – nemoki, nejauti, nesugebi! Ir tau neduota! Nu dabar laikykis! O šiaip norėjai reklamą mano šlovėje ir triumfe pasidaryt. Vargše tu, nelaiminga! Su maišais nejuokink žmonių! Nieko nepasiekusi su savo maišais ir prasčiausiu pasiuvimu, o mano drabužiais eis į „Oskarus“! Begėde pavydi, gėda gėda tau! Du dalykai nesibaigia – visata ir žmonių kvailumas! Daraisi sau reklamą mano vardu! Nevykėlė! Tavo specialybė – pavydėt! O tu ką nauja atradai, maišus? Ką tu aprengei? Nieko, maišas seniai atrastas! Gėda tau! Nu aš tau nedovanosiu!“ – rašė jis.

Savo ruožtu J. Janus trumpai atsakė: „Dėkui, Juozai, gaila, kad neįsigilinai į tai, ką norėjau pasakyti“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų