REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Liudininkas pasipiktino policijos pareigūnų veiksmais per sulaikymo operaciją

Narkotikai ar psichotropinės medžiagos jaunimo itin pamėgtose pasilinksminimo vietose tampa kone norma. Policijos pareigūnai rengia reidus ir sulaiko šias medžiagas platinančius bei perkančius asmenis.

6

Narkotikai ar psichotropinės medžiagos jaunimo itin pamėgtose pasilinksminimo vietose tampa kone norma. Policijos pareigūnai rengia reidus ir sulaiko šias medžiagas platinančius bei perkančius asmenis.

REKLAMA

Verta pažymėti, kad problemų dėl narkotikų Lietuvoje yra apstu. Nusikalstamų veikų susijusių su narkotikais ar psichotropinėmis medžiagomis skaičiai sukrečia.

Pasipiktino pareigūnų veiksmais

Su naujienų portalu tv3.lt susisiekė praėjusį savaitgalį Vilniuje vieną tokių sulaikymo operacijų užfiksavęs vyras. Prie savo atsiųstų vaizdų vyras paliko tokį komentarą:

„Sveiki, veiksmas vyko gruodžio 7 d. apie 2 val. 20 min. sostinės senamiestyje, Vilniaus g., prie naktinio klubo „Selfiecide Bar“. Ten neuniformuoti policijos pareigūnai vieną po kito tampė klubo lankytojus, turėdami pagrindą manyti, kad šie vartoja arba disponuoja narkotinėmis medžiagomis.

Su sulaikytaisiais pareigūnai elgėsi grubiai ir nepagarbiai. Maža to, iš pradžių nenorėjo pateikti savo tarnybinių pažymėjimų. Pamatę, kad yra filmuojami liudininkų, pakeitė taktiką ir nenoromis vienas iš jų pateikė tarnybinį pažymėjimą, kurio tikrumu suabejojo dauguma liudininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pat šalia stovėjusi žurnalistė arba neuniformuota policijos pareigūnė pagrasino vaizdo įrašą dariusiam vaikinui, kad jis neva trukdė policijos pareigūnams dirbti darbą ir už tai jis gali būti sulaikytas bei uždarytas į areštinę“, – pasakojo Alberto vardu prisistatęs vyras.

REKLAMA

Jo paviešintą vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

Paaiškėjo, kad minėtą naktį buvo sulaikytas ne vienas, o net trys jauno amžiaus žmonės (du vaikinai ir viena mergina). Pas vieną 1999-siais gimusį jaunuolį pareigūnai surado 4 maišelius su, kaip įtariama, amfetaminu.

Netrukus sulaikytas ir 18-metis, kurio kišenėse aptikta daugiau kaip 10 maišelių su galimai narkotine medžiaga – amfetaminu. Šis vėliau prisipažino, kad narkotinių medžiagų turįs ir namuose. Per kratą aptikti dar beveik 30 maišelių su amfetaminu.

Vėliau pareigūnams įkliuvo ir 19-metė. Ji su savimi taip pat turėjo daugiau kaip 10 maišelių su amfetaminu. Dėl šių jaunuolių veiksmų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau paaiškės, ar narkotinės medžiagos buvo skirtos platinimui.

Skaičiai šokiruoja

Lyginant 2018-ųjų sausio-lapkričio laikotarpį su 2017-ųjų sausio-lapkričio laikotarpiu būtina atkreipti dėmesį, kad šiemet užregistruotos 2944 su disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis (bei jų kontrabanda) susijusios nusikalstamos veikos. Kai praėjusiais metais per tą patį laikotarpį jų buvo penktadaliu mažiau – 2426.

Pagal šio tipo nusikaltimus „lyderiauja“ Vilnius ir Kaunas. Vilniaus apskrityje šiemet buvo užregistruotos net 777 tokio pobūdžio nusikalstamos veikos (pernai 668). Kauno apskrityje atitinkamai 414 ir 349 (praėjusiais metais per atitinkamą laikotarpį).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertinant šias nusikalstamas veikas į akis krenta asmenų amžius. Pavyzdžiui, šiais metais problemų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis turėjo 339 vos 18-20 metų jaunuoliai (atitinkamai 355 praėjusiais metais).

Su metais situacija, deja, tik blogėja. Vertinant 21-24 metų asmenų nusikalstamas veikas, dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis problemų kilo 370 žmonėms. Net 412 asmenų įkliuvo būdami 25-29 metų.

Nuo jaunimo neatsilieka ir vyresni kaip 30 metų asmenys. Vertinant 30-39 metų asmenų su narkotikais susijusias nusikalstamas veikas – skaičius siekia 467 įtariamuosius. 242 asmenys dėl tų pačių problemų įkliuvo, kai jiems buvo 40-59 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų