REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Vaikų gyvenimo sąlygos (nuotr. TV3)

Varėnoje pastebėtas keistas valdininkų sprendimas paimant vaikus iš šeimos. Iš vienos geriančios motinos buvo paimti du paaugliai vaikai, globa paskirta močiutei, bet socialinis būstas – greta girtaujančios motinos. Situacija kone kuriozinė.

22

Varėnoje pastebėtas keistas valdininkų sprendimas paimant vaikus iš šeimos. Iš vienos geriančios motinos buvo paimti du paaugliai vaikai, globa paskirta močiutei, bet socialinis būstas – greta girtaujančios motinos. Situacija kone kuriozinė.

REKLAMA

Paimti iš girtuoklės motinos, vaikai su močiute apgyvendinti gretimame bute. Prie plonytę, seno namo medinę sieną vaikai ir toliau girdi muštynes, keiksmus, o ir sočiai prisižiūri girtos gimdytojos.

Varėnos gyventoja Larisa nepajėgia sulaikyti ašarų. Likimas, sako, negaili pastaruoju metu smūgių. 23 kvadratinių metrų bute glaudžiasi ji ir du paaugliai anūkai. Būstas labiau panašus į kišenę, net apsisukti nėra kur.

Moteris šiuo metu yra savo anūkų globėja, nes motina geria ir vaikai iš jos paimti. Larisa negali atsistebėti valdininkų sprendimu. Atėmę vaikus iš geriančios motinos, jie juos apgyvendino gretimame bute, kartu su močiute. Kambarius skiria plonytė siena. Vaikai ir toliau mato girtą motiną bei girdi visas muštynes ir triukšmus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateina verkia, baba, mamą sumušė vėl. Kad nematytų – gal kitaip. Nuo vaikystės neturi vaikystės“, – sako Varėnos gyventoja Larisa.

Larisos nuomone, vaikams gyvenimo sąlygos, paėmus juos iš motinos, nė kiek nepagerėjo. Iš dalies tam pritaria iš savivaldybės darbuotojai. Socialinio skyriaus vedėja sako, kad vaikai šalia girtaujančios motinos apgyvendinti įvertinus visas aplinkybes.

REKLAMA

„Specialistai, kurie priėmė sprendimą nustatyti laikinąją globą, įvertino kiek vaikams ten yra saugu. Pirmiausia, aišku, įvertino, kiek vaikai su močiute susiję emociniais ryšiais, kiek jie nori ten gyventi ir priėmė atitinkamą sprendimą. Sąlygos, be abejo, galėtų būti ir geresnės“, – sako Varėnos savivaldybės atstovė Dalia Stankevičiūtė.

Močiutė nori anūkus išsivesti kuo toliau, kad jie nebematytų nuolat girtų veidų ir nebegirdėtų muštynių. Tačiau neturi kur. Larisa kreipėsi pagalbos į savivaldybę. Kad jai, bent laikinai būtų leista apsigyventi savivaldybei priklausančiame bute. Valdininkų atsakymas kategoriškas – padėti niekuo negali, nes laisvų butų šiuo metu neturi.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl manęs tai kiek mane reikia. Staliukas yra, lova yra ir gana man.O dėl vaikų, dėl anūkų aš prašau visų padėti. Nors ištraukti iš visų šitų sunkumų“, – aiškina Larisa.

Ji sako, kad buto jai reikėtų keliems mėnesiams, kol susirastų nuomotis iš privačių asmenų. Renovuotame daugiabutyje Varėnos savivaldybė turi savo butą. Jis laisvas. Kodėl jame neleidžia bent laikinai pagyventi Larisai su anūkais – nežinia. Kaimynai sako, kad butas laisvas maždaug metus.

„Čia buvo tokie socialiai remtini. Juos kažkur išvarė, be galo girtuokliavo, baisūs dalykai dėjosi. Na, ir viskas. Dabar niekas čia negyvena“, – sako Varėnos gyventoja Albina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varėnos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja ir toliau tvirtina, kad laisvų butų Varėnoje nėra.

„Savivaldybė turi savivaldybės būstų. Būtent tame bute, kur gyvena minėta šeima irgi yra savivaldybės“, – sakė savivaldos atstovė Violeta Valiūnienė, tikindama, kad nors savivaldybė turi apie 100 būtų, visi jie yra užimti.

Varėnos valdininkai dabar priėmė sprendimą, kad reikia iškeldinti geriančią motiną iš buto ir taip vaikai esą nebebus traumuojami. Butas šie tiek erdvesnis – 40 kvadratinių metrų. Išsikėlus motinai, į jos vietą esą galėtų kraustytis močiutė su dviem globojamais anūkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų