REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas ketvirtadienį paskelbė sieksiantis ketvirtosios kadencijos sostinės mero kėdėje.

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas ketvirtadienį paskelbė sieksiantis ketvirtosios kadencijos sostinės mero kėdėje.

REKLAMA

„Po ilgų diskusijų ir susitikimų su vilniečiais, be abejo, tariantis su kolegomis ir su komanda, noriu pareikšti, kad dalyvausiu kitų metų Vilniaus miesto mero rinkimuose. Žinau, ko nori Vilniaus miesto gyventojai, jie turi daug puikių idėjų ir norėtųsi, kad jos taptų realybe, o, kaip žinote, turiu patirtį, kaip idėjas paversti darbais. Vilniečiai turi būti tų darbų stimuliatoriai“, – žurnalistams sakė A. Zuokas.

Vienu svarbiausių darbų A. Zuokas įvardijo nemokamą viešąjį transportą vilniečiams Talino pavyzdžiu. Anot A. Zuoko, pagrindinės Vilniaus problemos susijusios su transportu.

„Tai garantuoja mažesnius kamščius, geresnį orą, mažiau triukšmo ir galimybę, ypač senjorams, judėti paprasčiau bei tai labai gera priemonė atgaivinti miesto centrinę dalį“, – teigė buvęs miesto meras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Zuoko, atlikta studija parodė, Vilniuje gyvena apie 60 tūkst. ne sostinėje registruotų žmonių, todėl jeigu jie būtų registruoti Vilniuje, būtų galima kompensuoti nemokamą viešąjį transportą maždaug 25 mln. eurų.

REKLAMA

Taip pat A. Zuokas žada įsteigti mažiausiai keturis vaikų ir jaunimo centrus skirtingose sostinės vietose bei tęsti per praėjusią mero kadenciją pradėtus darbus, kadangi, pasak A. Zuoko, dauguma darbų liko stalčiuose.

Be to, jeigu taptų meru, A. Zuokas teigė skelbsiantis naują nacionalinio stadiono konkursą, atskiriant stadioną nuo kitų objektų, kurie būtų finansuojami Europos Sąjungos lėšomis.

„Nėra prasmės turėti tokį sudėtingą konkursą, koks buvo padarytas. Kitaip tariant, Kauno pavyzdys yra geras – patys padarė projektą, paskelbė konkursą ir per metus su trupučiu jį tikrai galima pastatyt“, – žurnalistams sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, nacionalinis stadionas Vilniuje turėtų talpinti ne 15 tūkst. žmonių, o mažiausiai 20 tūkst., nes kitaip nebus jokio konkurencinio pranašumo regione.

Tiesioginiuose merų rinkimuose A. Zuokas dalyvaus antrą kartą – 2015 metais vykusiuose pirmuose tiesioginiuose rinkimuose A. Zuokas pralaimėjo meru tapusiam Remigijui Šimašiui.

Sostinei A. Zuokas vadovavo tris kadencijas – 2000–2003, 2003–2007 ir 2011–2015 metais. Šiuo metu jis eina Lietuvos laisvės sąjungos pirmininko ir Vilniaus tarybos nario pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų