REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Živilė ir Dovilė Kurauskaitės (nuotr. asm. archyvo)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kai Vilniuje gatve eina seserys Živilė ir Dovilė Kurauskaitės (26) – tikrai ne vienas žavias merginas nužvelgia žvilgsniu. Tiesa, žvilgsnių seserys sulaukia nuolatos, kadangi atskirti, kuri yra kuri, pavyksta tikrai ne kiekvienam.

33

Kai Vilniuje gatve eina seserys Živilė ir Dovilė Kurauskaitės (26) – tikrai ne vienas žavias merginas nužvelgia žvilgsniu. Tiesa, žvilgsnių seserys sulaukia nuolatos, kadangi atskirti, kuri yra kuri, pavyksta tikrai ne kiekvienam.

REKLAMA

Živile, Dovile, esate dvynės – ar pavykdavo jūsų namiškiams jus atskirti?

Tiek vaikystėje, tiek paauglystėje neturėjome savo vardų, nes visiems būdavome tiesiog „sesės“. Tik pradėjusios studijuoti, pagaliau išgirdome, kad kažkas kviečia mus mūsų tikraisiais vardais. Neslėpsime, iš pradžių buvo labai keista ir neįprasta girdėti savo vardus, bet tada prasidėjo mūsų tikrojo identiteto paieškos. Juk iki tol mes buvom vienas asmuo dviejuose kūnuose.

 

Iš tiesų, kaip bebūtų keista, tėvai kartais irgi mus maišydavo ir pasimesdavo mūsų panašumo labirintuose. Mūsų tetos ir dėdės iki šiol mūsų neskiria, tad po ilgo nesimatymo su jais visada turime smagų žaidimą – „kuri yra kuri“. Tačiau artimiausi draugai sako, kad mes net nepanašios. Taigi, turime tų skirtumų, bet jie matomi tik artimiausiems.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pirmo žvilgsnio tikrai atrodote identiškos – tiek stilius, kūno sudėjimas, ūgis, plaukai... Kuo skiriatės viena nuo kitos?

Vizualiai tikrai esame labai panašios, tačiau labiausiai skiriamės savo asmenybėmis. Dovilė nuo vaikystės buvo tas degtukas ir viesulas. Ji vadovaujasi principu – „Nieko nėra neįmanomo“. Ji yra perfekcionistė, tačiau mokosi iš sesės, kad nebūtinai viską gyvenime reikia padaryti tobulai, o galima rasti daug džiaugsmo pačiame procese.

REKLAMA

Živilė – ramesnė, romantikė, kuri labiau vadovaujasi protu nei emocijomis. Ji tiki, kad norint pakeisti pasaulį, pirmiausia, reikia pradėti nuo savęs. Taigi, turim nemažai skirtumų, bet turim vieną stiprią sąsają – meilę kelionėms ir madai. Tada mes esame vieningos kaip niekada.

Ar vaikystėje dažnai sulaukdavote aplinkinių dėmesio vien dėl to, kad esate dvynukės?

Taip, jau nuo vaikystės žinojome, ką reiškia, kai nepažįstami kalbina, arba prašo nusifotografuoti. Užaugome nedideliame, bet labai jaukiame mieste – Pasvalyje, kur visi žinojo, kad tai tos dvynukės, kurios visur ir visada vaikšto kartu. Esame labai laimingos užaugusios Pasvalyje, kur turėjome labai daug veiklos ir terpės kūrybiškumui.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jums yra tekę apsimesti vienai kita? Juk dvyniai taip mėgsta pasinaudoti šia galimybe...

Taip... Jau mokykloje teko išnaudoti dvynukių pliusus. Kadangi Dovilei labiau sekėsi tikslieji mokslai, tai teko laikyti chemijos bei matematikos mokyklinius egzaminus. Živilei belikdavo tik atsiimti pažymius ir nusišypsoti. Bet turim vieną ryškų skirtumą – Dovilė yra kairiarankė, o Živilė – dešiniarankė, tad džiaugiamės, kad mūsų klasta nebuvo atskleista ir sėkmingai išnaudodavome savo pranašumus.

Netgi studijuodamos universitete skirtingas specialybes, turėjome vieną bendrą dalyką tik pas skirtingus dėstytojus. Tiesa, Dovilei teko „pasidarbuoti“ Živilės labui. Tikimės, kad mokytojai ir dėstytojai už tai nepyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi baigėte rimtus mokslus – ekonomiką ir komunikaciją – tačiau esate ir stilistės. Kodėl iškart nesiekėte tik stilisčių karjeros?

Dėl pasirinkimų studijuoti ekonomiką ir komunikaciją nei karto nesigailėjome. Būtent universitete išmokome apdoroti didelį informacijos kiekį bei išlavinome savo kritinį mąstymą. Mes tikime, kad moksleiviai baigę 12 klasių dar nelabai suvokia, ką norėtų ir sugebėtų daryti savo gyvenime geriausiai, todėl tolimesni gyvenimo vingiai gali nuvesti visai kita linkme nei įsivaizduojate. Tačiau bet kokia patirtis – didelė dovana gyvenimui. Būtent studijos atnešė suvokimą, kad darbas ir nuolatinis tobulėjimas – sėkmės elementai karjeroje.

REKLAMA

Stilisčių veiklą vykdome jau antrus metus. Mažais, bet tvirtais žingsniais žengiame savo svajonės link. Karjera prasidėjo nuo mūsų blogo „Style By Twins“, kurį sukūrėme iš didelio noro dalintis su pasauliu stiliaus patarimais ir griauti mitą, kad norint gerai atrodyti, reikia išleisti krūvą pinigų.

Iš tiesų, viskas slypi drabužių ir detalių derinime. Po tinklaraščio sekė kitos veiklos, kaip fotosesijų stilizavimas, asmeninės stiliaus konsultacijos, apsipirkimas kartu, spintos revizija. Taigi, jei turite klausimų ar neišspręstų stiliaus problemų, galime Jums padėti. Mados industrijoje esame žinomos kaip stilistės „TWINS“. Manau, tai puikiai atspindi mus kaip asmenybės bei tai, kad įdedame darbo dviguba jėga, dviguba meile.

REKLAMA

Ar sunku stilistui įsitvirtinti Lietuvoje?

Jei labai nori, daug dirbi, tada ne. Bet jei galvojate, kad kažkas laiko atidarytas duris, tai būtų klaidinga taip mąstyti. Reikia įdėti daug darbo, siųsti gerą energiją visatai ir tada pasiseks. Ir niekada nesustoti, netgi, kai atrodo, kad jūsų kūrybos niekam nereikia ir nereikės. Tai yra ilgos distancijos bėgimas, tad nereikėtų tikėtis rezultatų labai greitai.

Ar jūs dalinatės drabužiais? Nejaugi nesusipykstate dėl jų? O gal visko perkate po du, jei ir vienai, ir kitai patinka?

Dalinamės ir pykstamės. Kadangi turime absoliučiai vienodą stiliaus pajutimą bei skonį, mums patinka identiškai tie patys rūbai. Tikrai neperkame visko po du, nes esame už saikingą ir tvarų vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikystėje mama mus rengdavo vienodai, bet atėjus paauglystės laikotarpiui, pradėjome maištauti ir reikalauti skirtingų drabužių ar bent skirtingos spalvos. Paskutinis kartas, kada vilkėjome tuos pačius drabužius, buvo per mūsų 18-ąjį gimtadienį. Tai buvo mūsų mamos noras, kurį noriai išpildėme.

Mama – mūsų didžioji stiliaus mokytoja, iš jos semiamės daug idėjų. Net ir dabar pirkdamos drabužius, pirmiausia, klausiame mamos patarimo. Ji mūsų asmeninė stilistė.

Viena su kita esate, atrodo, neišskiriamos... Ar daug laiko praleidžiate atskirai?

Kadangi gyvename kartu, tai praleidžiame nemažai laiko kartu. Bet stengiamės turėti skirtingas veiklas ir pomėgius, kad turėtume erdvės sau. Juk kartis taip gera pabūti tik vienai pačiai su savimi.

REKLAMA

Ar esate kada nors susipykusios?

O ar yra diena, kai mes nesipykstame? (Juokiasi) Kadangi esame gana stiprios asmenybės, tai sunku išvengti pykčių. Tik pykčiai pas dvynius yra visai kitokie nei pas brolius ar seseris. Susipykusios, jau po minutės klegename kartu, o tai atrodo gana keistai pašaliniams. Todėl tik dvyniai supras dvynių pasaulį – su jo trūkumais ir pliusais.

Jau nuo kovo 2 d., penkis šeštadienius iš eilės prekybos ir laisvalaikio centre MEGA turėsite išskirtinę galimybę tapti dueto TWINS stiliaus dvikovos dalyviu ir LAIMĖTI ĮVAIZDŽIO POKYČIUS!

Viskas ko reikia:

* šeštadienį, nuo 12 val., atvykti į prekybos ir laisvalaikio centro MEGA centrinę aikštę prie akvariumo, kur jūsų lauks žavusis TWINS duetas;

* noro pasikeisti;

* teisingai atsakyti į atrankinį dalyvio klausimą ir tu jau turi šansą laimėti stiliaus derinį nuo galvos iki kojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų