REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą vykusiame susitikime apie 50 profsąjungų susitarė organizuoti visuotinę streikuojančius mokytojus palaikančią akciją.

Trečiadienio vakarą vykusiame susitikime apie 50 profsąjungų susitarė organizuoti visuotinę streikuojančius mokytojus palaikančią akciją.

REKLAMA

Sekmadienį Vilniuje viešojo sektoriaus darbuotojai gyva grandine susikibs nuo Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) iki Seimo. Po to visi protesto dalyviai susiburs į mitingą prie Vyriausybės.

„Mes daugiau negu dvi valandas diskutavome, kaip padėti mokytojams, kaip sutelkti visuomenę ir kaip apskritai kalbėti su valdžios žmonėmis. Priimtas sprendimas – sekmadienį, 14 valandą masinė protesto akcija Vilniuje, kuri yra skirta palaikyti mokytojams. Mes ją vadiname „Paskutiniu skambučiu“, – po renginio sakė visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas, suorganizavęs šį susitikimą.

Pasak streikuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininko Andriaus Navicko, visos profsąjungos buvo vieningos.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia buvo Andriaus Tapino iniciatyva palaikyti mokytojus, nes visuomenė – tiek tėvai, tiek mokiniai, tiek kitos sritys, tiek medikai, mokslininkai – labai palaiko, sutelkt bendram veiksmui, bendrai akcijai su tikslu atkreipti ir parodyti, kad visuomenė palaiko mokytojus“, – žurnalistams sakė streikuojančios mokytojų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

REKLAMA

Po susitikimo Lietuvos medikų sąjūdžio tarybos pirmininkė Živilė Gudlevičienė sakė, kad renginys pirmiausia skirtas palaikyti mokytojus, tačiau atkreipia dėmesį į viso viešojo sektoriaus problemas.

„Tai yra kova už bendrą viešąjį sektorių“, – sakė ji.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis akcentavo, kad svarbu tiksliai įvardyti ir susitarti, kokios kokybės ir kokio atlyginimo didėjimo viešojo sektoriaus darbuotojai norėtų.

Keliasdešimt pedagogų nuo praėjusio trečiadienio reikalaudami derybų su valdžia nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijoje. Ketvirtą savaitę vyksta dalies pedagogų streikas dėl rugsėjį įvesto etatinio darbo apmokėjimo ir didesnių algų.

Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad dėl susidariusios situacijos atstatydina švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų