REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Eglių papuošimai: idėjos kiekvienam (nuotr. pinterest.com)

Visi dovanų ir maisto apsipirkinėjimai, visi tie Kalėdiniai atvirukai, kuriuos reikia išsiųsti - kartais visa tai kelia tik stresą. Tačiau niekas negali sunaikinti Kalėdų eglutės puošimo džiaugsmo.

25

Visi dovanų ir maisto apsipirkinėjimai, visi tie Kalėdiniai atvirukai, kuriuos reikia išsiųsti - kartais visa tai kelia tik stresą. Tačiau niekas negali sunaikinti Kalėdų eglutės puošimo džiaugsmo.

REKLAMA

Jei jau išsirinkote eglutę, tikrą ar dirbtinę, vaidinasi, atėjo laikas ją papuošti, todėl čiupkite kokį kalėdinį skanumyną, taurę karšto vyno ir į šį kalėdinį užsiėmimą įtraukite visą šeimą.

Tačiau jei jaučiate, kad jūsų puoštos eglutės niekaip neišeina tobulos, arba jei tiesiog norite pasisemt įkvėpimo ar patobulinti savo puošimo įgūdžius, tuomet skaitykite telegraph.co.uk ekspertų patarimus ir gudrybes.

Eglutei išrinkite gerą vietą

Tikra ar dirbtinė jūsų eglutė, reikės apsvarstyti, kur ją statysite, ypač jei namuose vietos nėra per daug. Idealiu atveju ji turėtų būti greta rozetės – taip išvengsite laidų raizgalynės ant svetainės grindų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat galite perstumti baldus, kad jūsų šventiniam kūriniui negrėstų lakstančių vaikų ir vizgenančių uodegų pavojus.

Jeigu eglutė stovės šalia sienos, nebijokite nukirpti keleto šakų toje dalyje, kurios nesimatys. Harry‘s Brightwellas, Didžiosios Britanijos Kalėdų eglučių augintojų asociacijos (BCTGA) vadovas, siūlo iš jų pasigaminti dailų kalėdinį vainiką. (Prie šakos pririškite seną palto pakabą, papuoškite kaspinu ir pakabinkite vainiką ant sienos ar durų).

REKLAMA

Nestatykite eglutės prie radiatorių, židinio ar ten, kur pučia skersvėjis. Taip pat venkite tokių vietų, kuriose žmonės galėtų už jos užkliūti.

„Vizualiai, o taip pat ir dėl kvapo, eglutę geriausiai tinka statyti ten, kur praleidžiate daugiausiai laiko ir ten, kur į namus įėjusiam žmogui ji iškart padarysi didžiausią įspūdį.“ – sako Helene Webb iš „Cardinal Christmas Decorating“, gerai žinomos kalėdinio puošimo paslaugas teikiančios įmonės.

Ji taip pat rekomenduoja eglutę pastatyti priešais veidrodį – taip ją papuošę gausite dvigubą dozę spindėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Išmatuokite

Išsirinkę eglutei tinkamiausią vietą, išmatuokite jai skirtos zonos plotį, ilgį ir lubų aukštį, bei nepamirškite paskaičiuoti ir eglutės stovo bei jos viršūnės dekoracijos aukščio.

Palikite eglutei pakankamai vietos, kad jos šakos galėtų laisvai skleisti aplink ir kad galėtumėte ramiai puošti ją iš visų pusių.

Patarimas: Jei įsigijote tikrą eglutę ir ji yra per aukšta, visuomet ją trumpinkite iš apačios, kad nesugadintumėte trikampės jos formos.

Papurenkite

Papurenkite eglutės šakas. Taip, tai oficialus „John Lewis & Partners“ Kalėdų ekspertų patarimas – jie sako, kad ypač dirbtines eglutes labai reikia gerai papurenti. (Jus irgi turbūt reikėtų gerai „papurenti“, jei 12 mėnesių būtumėte laikomi kartoninėje dėžėje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„John Lewis“ Kalėdų prekių asistentas, Scottas Bartle‘is pataria: „Eglutės surinkimui ir šakų purenimui skirkite 45 minutes, kad ji atrodytų pilna ir tikra. Viską nulemia geras pasiruošimas. Jei eglutę išpurenote ir lemputes išdėliojote tolygiai, daugiau nėra kur suklysti.“ Paprasta, ar ne?

Lygiai išdėliokite lemputes

Kalėdinio puošimo profesionalai „Cardinal Christmas Decorating“ visuomet pradeda nuo lempučių - taip daryti reikėtų ir jums.

Pritvirtinkite lemputes prie eglutės šakų, kad jos gerai laikytųsi. Įsitikinkite, kad jos tolygiai paskirstytos ir nėra didelių juodų „dėmių“ be švieselių.

„Lemputės turėtų būti išdėstytos iš viršaus į apačią ir į šakų gilumą aplink pačią šaką, kad susidarytų gelmės įspūdis.“ – sako H. Webb. – „Jei jūsų eglutė labai šakota ir lemputes išdėliosite ne taip, ji tiesiog atrodys kaip didelis žalias krūmas.

REKLAMA

Reikia kuo daugiau gelmės ir šviesos, o tuomet jau galite kabinti žaisliukus – jie bus apšviesti ir nenublanks.“

S. Bartle‘is jai pritaria ir rekomenduoja lempučių išdėstymui skirti gerą pusvalandį.

Pradėkite nuo eglutės viršaus ir tuomet po truputį judėkite apačion, apsukdami lempučių girliandą aplink kiekvieną didesnę šaką, o tarp tokių apsukimų palikdami maždaug 15 centimetrų tarpus.

Ir pasirodo, lempučių nebūna per daug. „Rekomenduojame naudoti mažiausiai 170 lempučių vienam metrui eglutės.“ – sako jis. – „Tai visiškas minimumas. Aš pats ant dviejų metrų aukščio eglutės kabinčiau 1 000 lempučių. Kuo daugiau – tuo geriau.“

REKLAMA

Jei jums reikia naujų lempučių, gali būti pravartu investuoti į variniais laidais sujungtas lemputes – jos daug rečiau sugenda ir atrodo švariau, gaiviau, šviečia skaisčiau. Be to, varinis laidas ant eglutės yra beveik nepastebimas.

Patarimas: Išvenkite frustracijos ir patikrinkite, ar lemputės veikia, prieš jas kabindami. Skaitykite žemiau esančius patarimus, kaip pataisyti sugedusias lemputes.

Pasirinkite spalvinę schemą

Pasirinkite spalvas, kurios gerai tinka viena prie kitos – tai esminis eglutės puošimo įgūdis. Jei abejojate, rinkitės paprastesnę schemą.

Raudona, žalia ir auksinė spalvos yra tradicinės. Geltonos ir baltos lemputės gali eglutei suteikti melsvesnį atspalvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdami sukurti žiemišką įvaizdį, rinkitės sidabro spalvos, mėlynus ir violetinius žaisliukus arba rinkitės baltos ir sidabro spalvų bei senovinių medinių žaisliukų derinį.

Patarimas: Varijuoti yra labai svarbu – nereikia pernelyg pagal spalvą ir temą suderinti visų eglutės ir namų dekoracijų.

Į pagalbą pasiimkite visą šeimą

Visai kaip renkantis gražiausią eglutę, geriausia į šį malonų darbą įtraukti visą šeimą. Gal net pastatykite dar vieną, mažesnę eglutę, kurią galės puošti vaikai.

„Labai svarbu panaudoti visas vaikų mokykloje pasidarytas dekoracijas, namuose pasigamintus papuošimus, iš savo tėvų paveldėtus žaisliukus.“ – sako H. Webb. – „Tai labai svarbi Kalėdų dalis, tai – nostalgijos jausmas.

REKLAMA

Daugeliui savo klientų sukuriame tobulą svetainės eglutę, atnešame šviežią medelį, padarome visus sunkius darbus, uždegame lemputes, ir tuomet jie atsineša savo mažą dėžutę su šeimos dekoracijomis ir jas pakabina.

Burbulai

Atėjo laikas smagiajai daliai. Kabindami burbulus, pradėkite nuo medžio vidaus prie kamieno, ir tuomet judėkite link išorės.

Pradėkite nuo paprastesnių burbulų (jie būna pigesni ir idealiu atveju su nuolaida galėsite įsigyti kelias dėžutes), o tuomet jau kabinkite ištaigingesnius, brangesnius burbulus.

Didesnius burbulus kabinkite giliau, arčiau kamieno, kad eglutė atrodytų gilesnė, o mažesnius burbulus – ant šakų galiukų.

REKLAMA

Tolygiai juos išdėstykite ir naudokite įvairius dydžius ir formas.

Radę jums patinkančius burbulus, pirkite iškart tris pakuotes, nes taip išlaikysite eglutės puošimo pusiausvyrą, sako S. Bartle‘is.

Taip pat niekada neišmeskite senų žaisliukų – galbūt po kelerių metų jie kaip tik tiks jūsų pasirinktam spalvų deriniui. Be to, tai visuomet liks mielas prisiminimas. Vis dėlto, ant eglutės nereikia kabinti visų žaisliukų, kuriuos radote namuose – būkite išrankūs.

Patarimas: Brangesnius, stiklinius burbulus kabinkite eglutės viršuje – patys žinote, kas jiems nutiks, jei juos pakabinsite apačioje.

Eglutės „sijonas“

Negėdinkite savo eglutės palikdami ją be sijono. Jei nenorite visiems demonstruoti apačioje esančios laidų raizgalynės ir bjauraus plastikinio stovo, jums būtinai reikės „sijono“. Jei turite natūralią eglutę, tokie „sijonai“ taip pat renka spyglius.

„Kas nori matyti, iš ko pagaminta dirbtinė eglutė?“ – sako S. Bartle‘is. – „Tai iš jos atima tikrumo įspūdį. Eglučių „sijonai“ paslepia laidus ir padeda eglutei atrodyti daug švariau ir tvarkingiau.“ Supratome.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų