REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Simona Burbaitė – Lietuvoje vis garsiau skambantis vardas. Vos 24 metų mergina – sparčiai populiarėjanti tinklaraštininkė, reklaminis veidas, modelis. Simona aktyviai dalyvauja socialinėse akcijose, mados renginiuose, propaguoja sveiką gyvenseną ir savo patarimais mielai dalinasi su merginomis ir moterimis. Savo svajonių siekianti mergina atskleidžia receptą, ko reikia, kad pats drąsiai nutiestum kelią į sėkmę.

Simona Burbaitė – Lietuvoje vis garsiau skambantis vardas. Vos 24 metų mergina – sparčiai populiarėjanti tinklaraštininkė, reklaminis veidas, modelis. Simona aktyviai dalyvauja socialinėse akcijose, mados renginiuose, propaguoja sveiką gyvenseną ir savo patarimais mielai dalinasi su merginomis ir moterimis. Savo svajonių siekianti mergina atskleidžia receptą, ko reikia, kad pats drąsiai nutiestum kelią į sėkmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besimokydama mokykloje jau žinojai, kokiu keliu nori eiti?

Buvau visiškai neapsisprendusi iki dvyliktos klasės vidurio. Man šis žingsnis atrodė labai atsakingas – nulemsiantis tolimesnį mano gyvenimą. Buvau pasimetusi. Vis tik, matyt viskas susidėlioja taip, kaip turi būti: tereikia nuolat sau kartoti, ko nori pasiekti – tarsi „užprogramuoti“ savo svajones. Pavyzdžiui aš, pildydama stojamųjų lapą, paskutinę minutę pakeičiau pirmąjį stojimo numerį iš tarptautinių santykių-politologijos VU į kūrybinių industrijų studijas VGTU. Žinojau, kad noriu bendrauti su žmonėmis, dirbti dinamišką, kūrybingą darbą. Tėvai nuolat kartojo, kad svarbiausia – mylėti, tai ką darai, kad darbas negali būti kančia. Rodos, jų linkėjimas išsipildė su kaupu. Šiandien esu diplomuota komunikacijos specialistė, dirbu modeliu, rašau asmeninį tinklaraštį simonaburbaite.com, prisidedu prie įvairių projektų, esu atsakinga už mados prekės ženklo komunikaciją ir marketingą. Nežinojimas ko nori, kol dar esi mokykloje – visiškai natūralus ir anksčiau ar vėliau virstantis į „puikiai žinau, ko noriu“.

REKLAMA

Ne tik drąsiai svajoji, bet ir pildai savo norus. Kas tave motyvuoja eiti pirmyn?

Ačiū tėvams, kad nuo mažens buvau auklėjama, jog niekas niekada ant lėkštutės nebus patiekta. Dažnai juokauju, kad nemokamas būna nebent sūris pelėkautuose. Dėl svajonių turi sunkiai dirbti. Niekas kitas to nepadarys. Kai kažką sugalvoju, mintyse nusipiešiu galutinį rezultatą. Jį prisimenu kasdien. Tada aiškiai užsibrėžiu tikslus, kryptingai susidėlioju darbus, kurie padės pasiekti rezultatą. Nes, kaip sakoma, net ir palankus vėjas nepadės, jei nežinai, kur yra uostas.

REKLAMA
REKLAMA

Rodos, Tau puikiai sekasi: esi populiari tinklaraštininkė, turi daug modelio patirties, daliniesi naudingais patarimais apie sveiką gyvenimo būdą. Ar sutinki, kad norint sulaukti sėkmės, tenka išmokti ir ne vieną skaudžią pamoką?

Žodis „nesėkmė“ man nelabai patinka – per daug neigiama emocija. Net ir žodis „problema“ mano žodyne retas. Į kiekvieną sudėtingesnę situaciją esu linkusi žvelgti lyg į uždavinį, nes problemai gal ir nerasi teisingo sprendimo, bet uždavinį visada galima išspręsti! Jei kažkas įvyko ne pagal mano planą, tai vadinu pamoka, o ne nesėkme. Žinoma – pamoka yra, kai tikrai kažko pasimokai, o ne kartoji tas pačias klaidas. Didžiausios pamokos mano gyvenime – sutikti žmonės, ypač tie, kurie dėl vienokių ar kitokių aplinkybių nebėra to gyvenimo dalis. Žmonės, kurie padeda tau augti, tobulėti, dalintis, kalbėtis, mylėti, bendrauti, tuo pačiu gali labai įskaudinti. Išmokau skirti savo laiką tik patiems brangiausiems žmonėms bei veikloms, kurios mane džiugina. Tiesiog nustojau dalinti savo energiją tiems, kurie jos neverti, nes neturiu laiko, kurį galėčiau švaistyti blogas emocijas keliantiems dalykams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokios asmeninės savybės tave žmoguje žavi labiausiai ir kurie pačios būdo bruožai padeda siekti tikslų?

Labiausiai vertinu atsakomybę, pagarbą ir tikrumą. Pati esu tokia, mano šeima yra tokia. Nemėgstu veidmainių, apsimetėlių ir žmonių, kurie žemina kitus. Pramogų pasaulyje, mados industrijoje sukuosi jau ne vienerius metus ir mačiau daug tokių asmenybių. Žinote, ne viskas auksas, kas auksu žiba, o besišypsantis, populiarus ar turtingas žmogus nebūtinai yra laimingas. Mama man nuolat kartoja: „Kad ir kaip aukštai kilsi, kad ir kokį statusą užimsi, kad ir kiek pinigų turėsi – visada išlik žmogiška“. Manau mano pačios didžiausias privalumas, kad visada stengiuosi maksimaliai būti čia ir dabar. Noriu, kad žmogus, bendraudamas su manimi, jaustųsi gerai. Man patinka aplink save kurti komforto jausmą. Jaučiu didžiulę atsakomybę už tai, ką darau, esu maksimalistė ir perfeskcionistė. Pastaroji savybė kartais kiša koją (šypsosi).

REKLAMA

Nuolat atnaujini savo tinklaraštį, dalyvauji renginiuose, socialinėse akcijose, sportuoji, esi profesionalus modelis, rūpiniesi mados prekės ženklo komunikacija – Tavęs pilna visur. Kaip viską suspėji?

Manęs dažnai klausia „Kaip tu viską spėji?“ Kai labai nori – viską spėji, o jei nuoširdžiai myli tai, ką darai – stabdžiai nebeegzistuoja! Dar mokykloje išmokau planuoti savo laiką, manau, jog turiu puikius organizacinius gebėjimus. Sakau atvirai – tinklaraščio rašymas nėra tik malonus laisvalaikio praleidimas. Tai rimtas, daug energijos reikalaujantis darbas. Kai jį pradėjau, jaučiau, kad Lietuvoje trūksta gero ir kokybiško produkto. Tinklaraščiai buvo dar labai menkai naudojama niša, tad maniškis neliko nepastebėtas. Norėjosi sukurti erdvę, kur moterys galėtų atrasti sau kažką naudingo, padiskutuoti, pasidalinti patirtimi ar paklausti patarimo. Norėjosi padėti nepasimesti grožio, mados ir sveikos gyvensenos džiunglėse, nes šių dienų pasiūla – milžiniška. Dėl laiko stokos nespėjame perskaityti, pamatyti, išgirsti to, kas yra vertingiausia, todėl ateinu į pagalbą. Man tai labai prasminga saviraiška. Dovanoju auditorijai estetiką, kokybišką turinį ir didžiulę meilę. Rodos, žmonės tai jaučia, nes sekėjų skaičius sparčiai auga.

REKLAMA

Kiekvienas mūsų savaip konstruoja net tik savo vidų, bet ir išorę. Kaip susikurti individualų stilių? Kas Tave įkvepia?

Mokykloje nebuvau „fashion ikona“, tačiau vos pradėjusi studijuoti Vilniuje supratau, kad šiandieniniame agresyviame pasaulyje konkurencija – didžiulė, o tai skatina išsiskirti iš minios. Geriausias būdas tą padaryti – per aprangą. Kad išsiskirtum, privalai turėti savo stilių. Jis mums kuria komforto būseną, todėl labiausiai žmogų puošia su jo asmenybe derantys drabužiai. Norint atrodyti stilingai tikrai nereikia didelių investicijų ar vardinių drabužių. Pasitelkę kūrybą ir improvizaciją galime kurti labai asmenišką stilių, kuris net nebūtinai susiję su mada. O įkvėpimas man yra viskas – sutikti žmonės, kelionė, filmas, spektaklis, muzika, perskaityta knyga. Labai mėgstu stebėti praeivius, tad nepraleidžiu progos jaukioje senamiesčio kavinukėje gurkšnodama kavą tai daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei galėtum duoti tik vieną patarimą jaunam, savęs ieškančiam žmogui, apie išvaizdą – ką patartum?

Kas rytą apsirenk gražiausiai, kaip tik gali. Nes juk nežinai, ką tą dieną sutiksi ir kaip tas susitikimas pakeis tavo gyvenimą!

Esi grožio, mados srities atstovė. Savo įvaizdžių nuotraukomis mielai daliniesi soc. tinkluose. Ar seki tinklaraščius, tendencijas? Koks „trend‘as“ dabar yra numeris vienas?

Didžiausias „trendas?“ „In a world full of Kardashians, be Diana“ mintis. Nereikia stengtis kažką kopijuoti ar savęs ieškoti kituose. Tai nuobodu. Reikia savimi pasitikėti, o svarbiausia būti savimi. Stilių suprantu ne tik kaip aprangą. Tai kur kas platesnė sąvoka. Tai visas komplektas įvairiausių asmenybės ir kultūros aspektų. Tai skleidžiamos vertybės, charizma, manieros, gyvenimo būdas, pasitikėjimas savimi.

Ką tau reiškia pasakymas „Make It Happen“?

Pirmiausia tai pasitikėjimas savimi. Antra – drąsa neskubėti ir išgyventi kiekvieną savo buvimo akimirką, mėgautis dabartimi – čia ir dabar. Trečia – tai laisvė, susikurti tokį gyvenimą, apie kurį visada svajojai. Make it happen!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų