REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Geležinio Vilko brigados vadas Česlovas Jezerskas Juro Abromavičiaus žūties aplinkybes tiriančiai laikinąjai Seimo komisijai teigė, kad J. Abromavičius prie vadinamojo savanorių maišto negalėjęs prisidėti. Paskutinius įvykių liudininkus komisija ketina apklausti kitą savaitę, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Krašto apsaugos ministerijoje generaliniu inspektoriumi dirbantis brigados generolas Česlovas Jezerskas, per vadinamąjį savanorių maištą vadovavęs „Geležinio Vilko“ brigadai, teigė, kad savanorių nepaklusnumo akcija buvo suorganizuota stichiškai.     

REKLAMA

J. Abromavičių Č. Jezerskas prisimena kaip pareigingą karį, kuris jam pavestą darbą norėjo padaryti taip gerai, kaip įsivaizdavo. Tad prie savanorių maišto jis esą negalėjęs prisidėti.

„Kad Juras Abromavičius išeitų į mišką, niekada to, kiek su juo bendravau, negirdėjau. Kaip tik jis piktinosi tais savanorių veiksmais“, – sako Č. Jezerskas

Laikinoji Seimo komisija Juro Abromavičiaus žūties aplinkybėms ištirti kitą savaitę ketina apklausti jau paskutinius liudytojus. Išvadas komisija parlamentui privalo pateikti iki birželio pirmosios, tačiau dėl medžiagos gausos abejojama, ar tai padaryti pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų