REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pareiškė, kad Seimas neatšauks jokios priimtos pertvarkos, tęsiantis dalies mokytojų streikams.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pareiškė, kad Seimas neatšauks jokios priimtos pertvarkos, tęsiantis dalies mokytojų streikams.

REKLAMA

„Esmė yra tame, kad realiai jokia reforma nebus atšaukta, net diskusijų nekyla apie tai. Klaidos yra taisomos, jos bus pataisytos“, – Žinių radijui sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Streikuojančios profsąjungos lyderis Andrius Navickas pirmadienį pareiškė, kad Vyriausybė galėtų atidėti rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo modelio taikymą, o jam numatytus pinigus skirti mokytojų algoms kelti.

Tuo metu opoziciniai konservatoriai ragina atidėti kitąmet įsigaliosiančius pokyčius dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio. Pasak jų, taip kitų metų biudžete atsirastų laisvi 350 mln. eurų ir juos būtų galima skirti švietimo reikmėms.

Tačiau R. Karbauskis teigia, kad, be dabar numatytų lėšų, papildomi pinigai švietimui skiriami nebus.

Vyriausybės duomenimis, visiems A. Navicko profsąjungos reikalavimams įgyvendinti reikėtų 300 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pinigai iš dangaus nenusileis, jų nebus. Galima protestuoti kad ir dvejus metus, tų 300 mln. tiesiog nėra“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

REKLAMA

„Tas, kas jums sako, kad galima rasti 300 mln. eurų, yra apgavikai. Tiesiog jie elementariai daro taip, kad jūs negautumėt nei atlyginimų, nei kompensacijų už tą laiką, kurį bus protestuojama, ir, galų gale, vis tiek nebus tų sprendimų. Neįmanoma. Tai – neįmanoma“, – sakė jis.

A. Navicko profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases, keisti mokytojo etato struktūrą.

Dalies pedagogų streikas tęsiasi ketvirtą savaitę.

Įsibegėjus protestams, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad J. Petrauskienė bus viena iš trijų atleidžiamų jo Vyriausybės ministrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų