REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
tv3.lt koliažas (nuotr. skaitytojo)

Du Kauno gimnazistai prieš Kalėdas sumanė papokštauti ir šimtams tūkstančių elektroninio Tamo dienyno vartotojų išsiuntė pasiūlymą pasinaudoti ekstrasenso paslaugomis ir užkalbėjimais pagerinti savo pažymius. Paaiškėjo, kad ir ekstrasenas, ir jį neva reklamavęs klientas – bendraklasiai.

7

Du Kauno gimnazistai prieš Kalėdas sumanė papokštauti ir šimtams tūkstančių elektroninio Tamo dienyno vartotojų išsiuntė pasiūlymą pasinaudoti ekstrasenso paslaugomis ir užkalbėjimais pagerinti savo pažymius. Paaiškėjo, kad ir ekstrasenas, ir jį neva reklamavęs klientas – bendraklasiai.

REKLAMA

„Dalinuosi su jumis savo istorija. Pasikėliau savo pažymių vidurkį vienu balu be jokių pastangų! Buvau visiškai praradęs motyvaciją mokytis. Kaip tik tuo metu socialiniame tinkle pastebėjau ekstrasenso Igno anketą. Vos keletas seansų ir noras mokytis grįžo. Nuoširdžiai rekomenduoju“, – toks pasiūlymas išsiųstas šimtams tūkstančių elektroniniu dienynu „Tamo“ besinaudojančių vartotojų.

Kaip paaiškėjo, tokias stebuklingas ektrasenso paslaugas juokaudamas reklamavo Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tamo žinutes vėliau ištrynė, tai peržiūrėjo tikrai mažesnis skaičius, bet išsiuntėm apie 300 tūkstančių mokinių, bet peržiūrėjo tikrai žymiai mažesnė dalis“, – pasakojo laiško autorius.

REKLAMA

Laurus informatikos srityje skinantis ir garbingus apdovanojimus iš aukščiausių Kauno bei šalies vadovų gavęs vaikinas sako sumanęs papokštauti – tad atradęs spragą elektroniniame dienyne ir tokį laišką išsiuntęs įvairiuose šalies miestuose esantiems naujausiems vartotojams.

„Spragą atradom ganėtinai atsitiktinai, šiek tiek padėjo informatikos žinios, bet kaip ir dauguma spragų, tai spėjimo būdu atradom“, – pasakojo vaikinas.

O reklamuojamas ekstrasensas Ignas, kaip paaiškėjo, ne kas kitas, o jo bendraklasis. Abu vaikinai nepilnamečiai – o tai tebuvęs prieškalėdinis pokštas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pamanėme sukurti tokį pokštą – „ekstrasensas Ignas“, norėdami parodyti žmonėms, kad visi ekstrasensai tokie pat žmonės kaip mes. Kūrėm tokias nemokamas paslaugėles, placebo tipo, norėdami parodyti, kaip tai veikia ar neveikia“, – sakė „ekstrasensas“ Ignas.

Gimnazistai sako, kad būta ir tokių, kurie viską suprato rimtai ir pageidavo patarimų, kaip išties pasigerinti pažymius. Tad jiems bandyta paaiškinti, kad be pačių pastangų nebūna gerų pažymių.

„Buvo besikreipiančių, daug ir pokštaujančių, kurie greit suprato, kas per pokštas, buvo ir rimčiau besikreipiančių, bet mes su jais nieko nedarėm, tiesiog moksleiviams siūlydavom daug mokytis su sąlyga, kad mes jiems padėsim psichologiškai“, – sakė Ignas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gimnazijos vadovai su moksleiviais jau kalbėjosi ir žada dar kalbėtis, kad šie suprastų, jog ne visi žmonės vienodai reaguoja į pokštus.

„Vertinu kaip pokštą, noriu paminėti, kad abu mokiniai – tiek siuntęs žinutę, tiek ekstrasensas yra sustiprintos IT klasės mokiniai ir abu jie yra pasiekę labai aukštų akademinių pasiekimų jau šiandien respublikos mastu. Gal kiek nepagalvotas yra poelgis, bet kita vertus, mokiniai taiko žinias, įgytas gimnazijoje, surasdami sistemines klaidas“, – sakė KTU gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Andriuškevičienė.

O štai Kauno savivaldybės atstovai sako, kažkokių skundų ar piktų laiškų dėl tokios reklamos nesulaukę. Tačiau mano, kad juokauti tokiais dalykais nevertėtų.

REKLAMA

„Ta informacija pasiekė pr oficialius kanalus, per „Tamo“ dienyną, tai sukelia tam tikrų klausimų. Savivaldybė tai vertina neigiama, mes nenorėtumėm, kad tokie dalykai vyktų, bet kadangi, kaip paaiškėjo, kad tai vaikų pokštas, na gal ir reikėtų vertinti kaip pokštą“, – sakė Kauno miesto administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė.

Nors laiškas išsiųstas šimtams tūkstančių, jį perskaityti spėjo vos keli procentai vartotojų, mat vos išvydę tokią nepageidaujamą reklamą „Tamo“ atstovai laiškus ištrynė, o paties siuntėjo abituriento paskyrą laikinai užblokavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų