REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Pasižvalgykite: kiek kainuoja eglutės (nuotr. stop kadras)

Gruodis dar tik prasidėjo, o visoje šalyje jau įsibėgėja kalėdinių eglių prekyba. Kvapni žaliaskarė namuose džiugina, tačiau ką daryti, kad dabar nusipirkus eglę ji mus dar džiugintų visą mėnesį iki Naujųjų?

10

Gruodis dar tik prasidėjo, o visoje šalyje jau įsibėgėja kalėdinių eglių prekyba. Kvapni žaliaskarė namuose džiugina, tačiau ką daryti, kad dabar nusipirkus eglę ji mus dar džiugintų visą mėnesį iki Naujųjų?

REKLAMA

Gražus sniegingas pirmadienis, šiandien gruodžio 3 d., iki Kalėdų dar trys savaitės. O mes esame didelėje kalėdinių eglių pardavimo aikštelėje prie prekybos centro. Šeimininkai sako, kad per savaitgalį jau pardavė kone šimtą eglių.

Verslininkai sako, kad po sausos ir ilgos vasaros ir šilto rudens ne tik lietuviai, bet ir visi europiečiai išsiilgo spygliuotų kalėdinių atributų.

„Todėl yra suaktyvėjimas. Šiemet kalbant tiek su danų augintojais, kurie aprūpina visą Europą, tai tas puošimasis anksčiau yra tikrai jaučiamas visoje Europoje. Matyt, dėl to, kad buvo karšta vasara, turim iš karto žiemą. Tai gal aš taip vertinčiau šitą norą puoštis šiemet anksčiau“, – sakė eglučių pardavėjas Karolis Sargūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia ankstyva prekyba eglėmis ne visiems suprantama. Juk senovėje, kaip sako žmonės, eglės puošdavo tik Kalėdų išvakarėse.

„Mano laikais, jaunystėje, tai būdavo 20 dieną gruodžio. Visiškai prieš Kalėdas. Kad būtų džiaugsmas. O dabar taip anksti, labai per anksti, man atrodo“, – sako gretimais sutikta Vanda.

REKLAMA

„Anksti žodžiu neperkat, ar ne? – Ne. Visai ne. Kam? Ilgai stovės. – O kokią perkat? – Apie 150 cm. 180 cm“, – aiškino vyras nešinas mandarinais.

O štai ir pirkėjas. Atidžiai apžiūri visas žaliaskares. Išsirenka savo ūgio kėnį. Bet nusipirkus ir nusivežus medį namo, reikia jį ir kažkaip išsaugoti. Pirmiausia, pasak verslininkų, reikia nupjauti kotą porą centimetrų.

Apsisakavęs kotas neleis medžiui namie gerti vandens. Žinoma, prieš puošiant eglę dar patariama ją porą dienų palaikyti vėsesnėje patalpoje, nenešti tiesiai į šiltus namus. O ką reikia daryti tuomet – paslaptį išduoda floristė.

REKLAMA
REKLAMA

„Supurkšti. Va dabar turime mes šakelę. Šakelės apačioje yra didesni vandens indai. Tiesiog mes susipurškiam su paprastu šaltu vandeniu, prisisotina šakelė vandens ir toks būdas purškimo mūsų sausuose butuose yra labai efektyvus ir ilgiau laikosi tas visas žalias mūsų spyglys“, – aiškina floristė Virginija Miselienė.

Purkšti eglę patariama kiekvieną dieną, galima ir ne vieną kartą. Tuomet ji tikrai sulauks Kalėdų, o gal ir dar ilgiau džiugins. Reikėtų ir nepamiršti eglei keisti vandenį, jei tai darysite rečiau – tuomet galima į vandenį įdėti šiek tiek aspirino, jis neleis daugintis bakterijoms ir žaliaskarės kotas nesupus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų