REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
A. Sabonio akimirka (nuotr.  Fotodiena/Darius Jakubauskas) )

Sekmadienį iškilmingoje „Krepšinio namų apdovanojimų 2018“ ceremonijoje geriausiu šių metų krepšininku buvo pripažintas Domantas Sabonis. 

21

Sekmadienį iškilmingoje „Krepšinio namų apdovanojimų 2018“ ceremonijoje geriausiu šių metų krepšininku buvo pripažintas Domantas Sabonis. 

REKLAMA

Sūnaus apdovanojimą atsiemęs krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis tikino, kad visų svarbiausia – sveikata, tačiau palinkėti ateityje sūnui dar tikrai bus ką.

„Jis yra užsispyręs nuo mažens. Turi savo tikslą ir jo siekia. Džiaugiuosi ir linkiu jam sveikatos. Aišku, su laiku bus visko, tačiau svarbiausia dabar, kad sveikas būtų”, – tikino A. Sabonis.

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas, paklaustas, ar jaudinosi atsiimdamas sūnaus trofėjų, pajuokavo,  kad amžius vis tik daro savo, o tėvui atsiimti apdovanojimą yra didelė garbė.

„Jau esu sakęs, kad jei bent vienas iš mano sūnų bus krepšininkas, tai jau tėvas bus patenkintas. Aišku džiaugiuosi, bet dasigyvenom... Tėvas eina už vaikus apdovanojimus atsiimti”, – šypsojosi Sabas.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausias Lietuvos žmogus taip pat įvertino naują, daug nemalonumų sukeliančią FIBA sistemą ir šių metų Lietuvos krepšinio pasiekimus.

– Šiemet Domantas rungtyniauja išties puikiai. Kur ta paslaptis?

– Užsispyręs vaikis, bet svarbiausia, būtų sveikas.

– Kokie bendrai buvo metai Lietuvos krepšiniui?

– Viskas idealiai negali būti. Jei taip būtų, sakytume, kad rojus. Bet bendroj sumoj, žiūrint į reitingus, jaunučiai pirmi Europoje, treti pasaulyje. Vyrai šešti pasaulyje, ketvirti Europoje. Moterys taip pat palengva kyla, tai, lyginant su kitomis sporto šakomis, sakyčiau, neblogi metai.

REKLAMA

– Kokie bus svarbiausi rinktinių uždaviniai kitais metais?

– Kitais metais, turbūt patys žinot, kas bus svarbiausia. Vyks Pasaulio čempionatas ir dar reikės kelialapį į Olimpiadą iškovoti. Tai čia ir bus didžiausi uždaviniai.

– Kaip galvojate, ar rinktinė bus pajėgiausios sudėties ir ko iš jos galima tikėtis?

– Galvoti daug gali, bet kaip bus, taip bus. Ką čia prisvajosi. Aišku, norisi matyti visus stipriausius žaidėjus, bet laikas parodys.

– Kokia jūsų nuomonė apie FIBA sistemą, atrankoje neleidžiančią žaisti geriausiems žaidėjams?

REKLAMA
REKLAMA

– Sena tema, ko gero, nieko naujo nepasakysiu. Koks čia krepšinio propogavimas, jei žaidžiama be stipriausių krepšininkų. Žaisti namuose ir išvykoje prieš žiūrovus be didžiausių žvaigždžių... Turbūt nėra suderinimo, velnias žino. 

– Jums labiau patiko senoji sistema?

– Klausykit, tai aišku. Būdavo vasara, visi baigę sezonus, visiems viskas aišku. Yra laiko ir pasiruošti ir pailsėti.  Tai buvo geriau ir žiūrovams ir krepšininkams. Ir mums, federacijai, kur kas pelningiau žaisti vasarą nei dabar. 

D. Sabonis krepšinio gerbėjų balsavime pirmavo nuo pat pirmosios akimirkos ir savo lyderystę išlaikė visą mėnesį. Jis įtikinamai aplenkė antrąją vietą užėmusį Joną Valančiūną. Trečioji vieta geriausiųjų rinkimuose atiteko Pauliui Jankūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų kategorijoje geriausia Lietuvos krepšininke pripažinta Kamilė Nacickaitė, antroji vieta atiteko Gintarei Petronytei. Trečią vietą balsavime iškovojo Laura Juškaitė.

U-20 amžiaus grupėje geriausiu pripažintas Gytis Masiulis, antroji vieta jaunųjų krepšininkų kategorijoje atiteko Arnoldui Kulbokai, trečias liko Arnas Velička. Bendraamžių merginų grupėje triumfavo Gabija Meškonytė, aplenkusi Margaritą Petrėnaitę. Trečia – Livija Sakevičiūtė.

U-18 kategorijoje triumfavo Deivydas Sirvydis, aplenkęs antroje vietoje likusį Roką Jokubaitį. Trečias šioje amžiaus grupėje liko Erikas Venskus Marekas Blaževičius. Merginų kategorijoje laimėjo Gabija Šegždaitė, antra liko Kristina Masionytė, trečioji vieta atiteko Brigitai Sinickaitei.

REKLAMA

U16 vaikinų grupėje geriausiu pripažintas Augustas Marčiulionis, antroji vieta atiteko Ąžuolui Tubeliui, trečias – Edgaras Preibys. Merginų kategorijoje pirmą vietą užėmė Audronė Zdanevičiūtė, antroji vieta atiteko Klaudijai Janionytei, į trejetuką taip pat pateko Gedvilė Savostaitė.

Už gyvenimo nuopelnus krepšiniui apdovanotas ir Vladas Garastas. Taip pat geriausiu jaunų krepšininkų treneriu tapo Arvydas Gromskis.

Geriausiu krepšinio žurnalistu pripažintas Donatas Urbonas, antras liko Vidas Mačiulis, trečioji vieta atiteko Gabrielei Miknevičiūtei.

Balsuoti šalies krepšinio gerbėjai iki lapkričio 23 dienos galėjo svetainėje http://apdovanojimai.krepsinionamai.lt, taip pat savo balsą atiduoti buvo galima degalinėse „EMSI”.

19:30 val. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Vilniuje, „Siemens” arenoje, atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą, egzaminuos Kroatijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų