REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Vilniaus rajone sudegė „Toyota Prius“ su žmogumi nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniaus rajone baisi nelaimė – ryte aptiktas liepsnojantis automobilis, jo viduje – sudegęs savininkas. Pirminiais duomenimis, taksisto automobilis atsitrenkė į medį ir užsidegė. Gali būti, kad automobilis dar ir sprogo.

50

Vilniaus rajone baisi nelaimė – ryte aptiktas liepsnojantis automobilis, jo viduje – sudegęs savininkas. Pirminiais duomenimis, taksisto automobilis atsitrenkė į medį ir užsidegė. Gali būti, kad automobilis dar ir sprogo.

REKLAMA

Į atokią vietą Šumsko plento pašonėje, keliuke prie Balelių kaimo, atskubėjo gausios policijos pajėgos. Ugniagesių ir policijos tyrėjai apžiūri visiškai sudegusį automobilį „Toyota Prius“. Pirminiais duomenimis, automobilis atsitrenkė į pušį ir užsidegė.

Kas įvyko nuošalioje vietoje, niekas, išskyrus netoli buvusius žirgus, tikriausia nematė. Ugniagesius iškvietę žmonės iš pradžių net nežinojo, kad dega mašina.

„Dūmus matėme, nes čia, va, mano teta gyvena, o aš už to lauko gyvenu. Dukra į mokyklą po septynių išėjo, pažiūrėjau – kažkur dūmai“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Netoliese buvusi moteris teigia, kad degė mašina.

Iš aukštai gerai matyti, kokiame užkampyje degė automobilis – labai arti nėra namų, žmonių čia irgi ryte nebuvo. Greičiausiai praėjo nemažai laiko, nes žmonės pirma nubėgo žiūrėti, ar nedega kaimyno namas.

REKLAMA

„Sakau, kokie ten dūmai, nes pas šitą, vadinamą lietuvį, jis irgi degė vieną kartą, galvojau, pas jį. Paskambinom, nueik, pažiūrėk. Teta pribėgo, sako, gal žolė kur nors. Sakau, kokia žolė, jeigu žiema jau. Tai kažkur nuo tenais pažiūrėjo, sako, mašina dega“, – pasakoja vyriškis.

Moteris pasakoja, kad kvietė pagalbą.

„Aš nubėgau. Kviečiau pagalbą, manęs klausia, kas, kaip, kaip žmogus. Aš sakau, ten mašina dega, miškas arti. Sakau, mašina, o manęs pradėjo klausinėti – sprogo, nesprogo? O aš, suprantate, nežinau“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Viduje aptiktas labai smarkiai apdegęs žmogaus kūnas, greičiausiai tai buvo vairuotojas. Spėjama, kad žuvo 32-ejų automobilio savininkas. Net neaišku, kaip sunkiai išvažiuojamame keliuke su tokiu automobiliu vairuotojas galėjo išvystyti didesnį greitį. Liudininkai sako, kad nelaimėlio automobilis greičiausiai atvažiavo nuo Šumsko plento pusės.

„Mašina kažkokia buvo, šitą posūkį pravažiavo, praleido visas mašinas, apsisuko ir į šitą kelią įvažiavo“, – įvykį prisimena vyras.

„Ugniagesiai sako, kad lyg dar viena mašina ten stovėjo“, – pasakoja moteris.

Aiškėja, kad greičiausiai žuvo taksi paslaugas teikiantis pavėžėjas, automobilis labai smarkiai apdegė, neliko jokių emblemų ar skiriamųjų ženklų. Tačiau įvykio vietoje rastas lipdukas su ženklu 1424.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant automobilio šonų neliko jokių užrašų – juos sunaikino ugnis. Ir kūnas labai smarkiai apanglėjo. Štai artimiausio namo gyventojas pasakoja, kad jei būtų matęs dūmus, būtų bėgęs gelbėti vyro.

„Gal jis gyvas dar buvo", – svarsto jis.

Pensininkas sako nieko negirdėjęs, net ir sprogimo. Spėjama, kad visgi toks įvyko, nes rasti apie keliasdešimt metrų nusviesti stiklai ir daiktai iš mašinos.

O štai į įvykio vietą atvažiavo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ darbuotojai. Kilus įtarimams dėl įvykusio sprogimo, nuspręsta kviesti specialistus, kad jie apžiūrėtų įvykio vietą. „Aro“ specialistai padėjo surinkti įkalčius.

Dabar keliama versija, kad automobilis sprogo važiuodamas ir po sprogimo trinktelėjo į medį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų