REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (4/6) krepšininkai ketvirtadienio vakarą pagaliau nutraukė namų arenos prakeiksmą Eurolygoje.

Kauno „Žalgirio“ (4/6) krepšininkai ketvirtadienio vakarą pagaliau nutraukė namų arenos prakeiksmą Eurolygoje.

REKLAMA

Sezono starte visas penkias žaistas akistatas namuose pralaimėję žalgiriečiai pasiekė visų laikų klubo antirekordą, tačiau galiausiai ši nemaloni serija nutrūko.

Antro kėlinio viduryje rungtynių iniciatyvą perėmę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 83:78 įveikė Milano „Olimpia“ (6/4) ir nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją.

Po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ strategas pasidžiaugė pergale, tačiau ne komandos žaidimu.

„Malonu buvo pagaliau padovanoti tą ilgai visų lauktą pergalę namuose. Turbūt ir mūsų gerbėjai rytoj į darbą žygiuos kur kas geresnės nuotaikos. Šaunu, kad dvikovos pabaigoje sėkmė lydėjo mus.

Prieš šią akistatą buvo daug kalbų apie namuose pralaimėtų rungtynių seriją. Žaidėjai irgi yra žmonės, jie viską girdo, skaito, mato, ir juos tai veikia psichologiškai. Todėl tokios pergalės grūdina, tačiau spaudimas mums tik didės“,- po rungtynių sakė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Antro kėlinio metu „Žalgiris“ surengė spurtą 20:2 ir susikrovė didžiausią pranašumą šiame mače (40:29). Šaras sulaikė klausimo, kas nulėmė tokį komandos spurtą.

REKLAMA

„Pirmas kėlinys mums buvo labai blogas, visiškai nesilaikėme rungtynių plano. Antrajame kėlinyje tiesiog nedalinome taškų už dyką.

Antro ketvirčio metu praleidome tik 8 taškus, nors net 6 iš jų buvo pelnyti po mūsų klaidų. O pirmajame kėlinyje tų lengvų taškų suskaičiavome net 17.

Mes, treneriai, puikiai žinome rungtynių planą ir kiekvieną klaidą skaičiuojame, net jeigu ji ir neatsiduria statistikos protokole. Mes skaičiuojame viską, todėl galiu pasakyti, kad šį vakarą gynyboje klydome per dažnai.

Po ilgosios pertraukos priešininkai vėl sugrįžo į rungtynes. Jie ypač gerai sužaidė trečią kėlinį. Mums kažkiek pasisekė, kad nuo antro kėlinio vidurio visą laiką pirmavome, tai suteikė pasitikėjimą.“- tvirtino Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai šiame mače atliko 27 rezultatyvius perdavimus. Tai geriausias komandos sezono rezultatas Eurolygoje.

„Patys žinote, kaip yra su tais skaičiais. Mane džiugina tai, kad pagaliau visi žinome, ką reikia atlikti aikštelėje. Anksčiau būdavo situacijų, kai derinį žinodavo tik trys iš penkių žaidėjų. Krepšinis yra komandinis žaidimas, todėl jei vienas iš penkių žmonių nežino derinio, viskas griūva.

Manau, kad ekipai labai daug duoda Leo Westermanno šaltas protas. Vis tik, mūsų įžaidėjams dar reikia pasistengti, kaip ir visai komandai.

Dar kartą pasikartosiu – jeigu norime žygiuoti pergalingai, kiekvieną kartą privalome vykdyti savo rungtynių planą. Tuo labiau, kad kiekvienam Eurolygos mačui turime pakankamai laiko pasiruošti. Todėl būna labai liūdna, kai pradedame dalinti taškus už dyką“,- akcentavo vyriausiasis treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune geras rungtynes sužaidė abu Milano lietuviai. 

Artūras Gudaitis pelnė 16 taškų (8/12 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 7 kamuolius, blokavo tris metimus ir surinko 24 naudingumo balus.

Mindaugas Kuzminskas savo ruožtu sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir pelnė 14 taškų (4/7 dvit., 2/4 trit.).

„Man labai nepatiko vienas faktas. Prieš mačą akcentavome Kuzminsko greitą puolimą. O jis tik išėjo į aikštelę ir iškart pelnė taškus greitoje atakoje. Mano nuomone čia visų pirma yra įžaidėjų atsakomybė organizuoti žaidimą ne tik puolime, tačiau ir gynyboje. Žinoma, mes šiuo metu kalbame apie buvusį NBA žaidėją.

Artūras Gudaitis tampa didžiule jėga.Tai nėra žmogus, kuris savo arsenale turi daug judesių puolime. Tačiau šalia gerų gynėjų, kurie sulaukia tiek daug varžovų dėmesio, Artūras yra didžiulė jėga. Jo fizinė jėga kovose dėl kamuolio tikrai jaučiasi“- lietuvius gyrė „Žalgirio“ strategas.

Sekančiose Eurolygos rungtynėse kauniečiai gruodžio 6 d. (ketvirtadienį) namuose kovos prieš Pirėjo „Olympiacos“ (5/4) ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų