REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė šią savaitę pratęs kovas FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė šią savaitę pratęs kovas FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

REKLAMA

Visas aštuonias žaistas akistatas laimėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai J grupės rungtynėse ketvirtadienį (lapkričio 29 d.) išvykoje kovos prieš italus, sekmadienį (gruodžio 2 d.) namuose priims kroatus.

Turnyre pergalingai žygiuojantys lietuviai jau užsiriktino kelialapį į pasaulio krepšinio čempionatą, kuris 2019 metais vyks Kinijoje.

Bilietą į planetos pirmenybes kartu su lietuviais taip pat yra užsitikrinę vokiečiai, graikai ir čekai.

Primename, kad į pasaulio čempionatą patenka po tris geriausias kiekvienos atrankos varžybų grupių komandas.

J pogrupio varžybose 6 pergales ir 2 pralaimėjimus patyrę italai žygiuoja antri ir kol kas dar negali jaustis saugūs.

Tiesa, per likusias keturias rungtynes jiems gali pakakti ir vienos pergalės.

Tačiau, labai panašu, kad patys italai nesiruošia delsti ir išsvajotąjį kelialapį nori iškovoti, kaip galima anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pavirtina Italijos krepšinio federacijos veiksmai. Skelbiama, kad federacijos atstovams pavyko susitarti su Milano „Olimpia“ dėl šiam klubui priklausančių dviejų italų - Christiano Burnso ir Simone Fontecchio.

REKLAMA

Abu šie krepšininkai ketvirtadienį gins Italijos rinktinės garbę Brešos mieste, nors tuo pačiu jų atstovaujamas Milano „Olimpia“ klubas Kaune Eurolygos rungtynėse kovos prieš „Žalgirį“.

Tiesa, dizainerių komandos treneris Simone Pianigiani atsisakė rinktinei atiduoti kitą italą Andrea Cinciarini. Spėjama, kad jis gali padėti Italijos rinktinei sekmadienį išvykoje vyksiančioje akistatoje prieš Lenkiją.

Italijos žiniasklaida taip pat skelbia, kad „Olimpia“ po ilgų derybų su Latvijos krepšinio federacija, sutiko išleisti į rinktinę ir latvį Dairį Bertanį, tiesa jis savo šaliai padės tik antrosiose šio atrankos varžybų lango rungtynėse su Slovėnija.

REKLAMA
REKLAMA

Milano „Olimpia“ klube žaidžiančius lietuvius Artūrą Gudaitį ir Mindaugą Kuzminską savo komandoje norėjo matyti ir mūsiškių rinktinės treneris Dainius Adomaitis, tačiau Italijos ekipos atstovai griežtai atsisakė juos išleisti.

Šioje situacijos galima įžvelgti dvigubus Milano klubu standartus, žibalo į ugnį pila ir tas faktas, kad lietuviai varžysis ne prieš bet ką kitą, o italus.

Visgi, tokį „Olimpia“ trenerio S. Pianigiani sprendimą galima pateisinti iškalbingais statistikos skaičiais.

Anksčiau minėti C. Burnsas ir S. Fontecchio šiame sezone Eurolygos varžybose iš viso aikštelėje bendrai praleido tik 14 minučių.

Pelnytais taškais pasižymėjo tik C. Burnsas (2), kai M. Kuzminskas ir A. Gudaitis bendrai surinko jau 159 taškus.

Visgi, Eurolygos ir FIBA karas eilinį kartą ryškina didžiausią problemą – nacionalinės komandos dažniausiai yra priverstos žaisti be savo svarbiausių žaidėjų, nes geriausi Senojo žemyno krepšininkai sezono metu atstovauja NBA ir Eurolygos klubus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų