REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
131
Lietuvos garsenybės, kokių įprastai nematome: patyrė tai, ką norėtų kuo greičiau pamiršti (nuotr. Fotodiena.lt)

Garsius Lietuvos žmones visuomenė yra įpratusi matyti išsipusčiusius įvairiuose pramoginiuose ar socialiniuose renginiuose. Į garsenybes visada krypsta fotografų žvilgsniai, tad šios įprastai stengiasi būti pasitempusios ir atrodyti nepriekaištingai.

131

Garsius Lietuvos žmones visuomenė yra įpratusi matyti išsipusčiusius įvairiuose pramoginiuose ar socialiniuose renginiuose. Į garsenybes visada krypsta fotografų žvilgsniai, tad šios įprastai stengiasi būti pasitempusios ir atrodyti nepriekaištingai.

REKLAMA

Bet garsiems žmonėms gyvenime taip pat pasitaiko sunkių etapų, kuomet tenka pamiršti savo įvaizdį ir susitelkti į užklupusias problemas. Šįkart norime skaitytojams parodyti Lietuvos žvaigždes neįprastoje aplinkoje – teismo posėdžiuose.

Vieni jų į Temidės kiemą užsuko dėl savo padarytų pažeidimų, kitiems tokia dalia teko dėl kitų asmenų sukeltų problemų ir siekio prisiteisti neturtinę žalą. Lietuvos garsenybes neįprastoje aplinkoje galite pamatyti nuotraukų galerijoje:

Dainininkas Donatas Montvydas

Prieš beveik dešimtmetį dainininkas Donatas Montvydas Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu susišvelnino jam paskirtą bausmę už kelių eismo pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Žinomas dainininkas buvo praradęs teisę vairuoti transporto priemonę 5 mėnesiams dėl to, kad Vilniuje, Geležinio Vilko ir Gerosios vilties gatvių sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

REKLAMA

Vis dėlto, ši nuobauda buvo panaikinta ir D. Montvydas atsipirko už pažeidimą tuomet sumokėjęs 200 litų (apie 58 eurus).

Lietuvos pramogų verslo veikėjas Linas Karalius

2013-ųjų liepą Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo Lino Karaliaus administracinę bylą. Neturėdamas teisės galingą motorolerį vairavęs buvęs Seimo narys, grupės ŽAS dainininkas Linas Karalius įpareigotas sumokėti 1,1 tūkst. litų (apie 319 eurų) baudą.

Byloje surinktais įrodymais ir L. Karaliaus prisipažinimu yra nustatyta, kad dainininkas ne tik neturėdamas teisės vairavo galingą motorolerį, bet ir nebuvo įsigijęs privalomojo civilinės atsakomybės draudimo poliso bei nebuvo įregistravęs motorolerio.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas Marius Gelažnikas 

Lygiai prieš penkerius metus Vilniaus miesto apylinkės teisme baigta nagrinėti Mariaus Gelažniko ir jo vadovaujamos įmonės „Amanto“ baudžiamoji byla. Teisėja Danutė Mickevičienė M. Gelažniką pripažino kaltu ir skyrė jam 6492 litų (apie 1880 eurų) piniginę baudą. Taip pat M. Gelažnikas buvo įpareigotas sunaikinti klastotes, kuriomis prekiavo.

Teisininkė, profesionali šokėja Rasa Židonytė

Prieš ketverius metus teismo duris buvo priversta varstyti ir garsi šokėja bei teisininkė Rasa Židonytė. Tada buvo nagrinėjama civilinė byla, kurioje teisininkė, šokių mokytoja R. Židonytė kovojo su bendrove „Skolų valdymo departamentas“ dėl darbo užmokesčio ir su juo susijusių mokėtinų sumų priteisimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Židonytė dirbo šioje bendrovėje ir užėmė vadovės pareigas, tačiau jai išėjus iš darbo, nebuvo sumokėtas darbo užmokestis. Tuomet moteris ir kreipėsi į teismą.

Dainininkė Vita Jakutienė

Prieš trejus metus teismo posėdžiuose teko dalyvauti ir dainininkei Vitai Jakutienei. Moteris iš draudimo bendrovės bandė prisiteisti beveik 8 tūkst. eurų. V. Jakutienė į Vilniaus miesto apylinkės teismą kreipėsi dėl 2014 metų gruodžio 16 dieną įvykusio eismo įvykio, kuomet jos vairuojama „Opel Astra“ susidūrė su „Toyota Carina“. Atlikėjos netenkino draudimo bendrovės siūlomas žalos atlyginimo dydis.

REKLAMA

Dainininkas Egidijus Dragūnas

Dainininkas Egidijus Dragūnas yra vienas iš dažniau Lietuvos teismuose besilankančių garsenybių. Skandalingasis Selas yra ne kartą įsivėlęs į konfliktus su policijos pareigūnais, kurie jį yra nubaudę dėl įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Teismuose E. Dragūnas ir mokėjo baudas, ir siekė atgauti prarastą vairuotojo pažymėjimą. O vienas paskutinių teismų vyko dėl neteisėtų jo paties namo statybų. Teismas nustatė, kad tokio statinio regioniniame parke nebuvo galima statyti. Namo tūris statybų metu buvo padidintas beveik 16 kartų.

Stilistė, modelis Asta Valentaitė

Po skyrybų su verslininku Laimučiu Pinkevičiumi Astos Valentaitės meilės paieškos nebuvo sėkmingos.

REKLAMA

Tarp jos ir krepšininko Dovydo Rediko įsiplieskusi meilė užsibaigė teisme. Krepšininkas Dovydas Redikas pripažintas kaltu dėl vagysčių iš stilistės A. Valentaitės, tačiau į pataisos namus nebuvo uždarytas – teismas jam suteikė galimybę pasitaisyti laisvėje.

Pripažinta, kad D. Redikas vogė iš savo dabar jau buvusios draugės.

„Misis Lietuva“ dalyvė Dana Kuncevičiūtė

Vilniaus miesto apylinkės teisme 2009-siais buvo nagrinėjama baudžiamojon atsakomybėn už vairavimą išgėrus patrauktos „Misis Lietuva“ dalyvės Danos Kuncevičiūtės byla. Įvairių grožio konkursų ir televizijos projektų dalyvė tąkart sulaukė problemų, kai pareigūnai nustatė, kad moteris prie vairo sėdo neblaivi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Edvardas Žičkus

2012-ųjų gruodžio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo sprendžiamas Edvardo Žičkaus ir Vilniaus miesto savivaldybės ginčas, kilęs po žurnalistui skirtos baudos.

Žurnalistui buvo skirta 10 litų bauda, kuri vėliau išaugo iki 30 litų (nuo 2,9 iki 8,68 euro). Nors suma buvo nedidelė, bet žurnalistas nesutiko sumokėti šios baudos bei piktinosi savivaldybės tarybos priimta tvarka, pagal kurią ir buvo nubaustas. Galiausiai teismas priėmė E. Žičkui palankų sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų